Bobik píše:Ehmm - to vaše hlasování jsem viděl. Asi by možná bylo i korektní uvést, kolik lidí bylo pro, kolik proti a kolik se zdrželo. A zajímal se vůbec někdo, proč tolik nehlasovalo (a z jakého důvodu), případně co jim na tom návrhu vadilo, že ho odmítli? Pochybuju. (Co mám zjištěnou pointu, tak je to proto, protože by přišli o třídenní volno. Takže raději přežijou šestidnovku za cenu zachování třídenního volna. Což ale nemusí znamenat, že jim to vyhovuje. Znamená to jenom, že to nový pro ně bylo ještě horší než to starý.)
Je to tak, přesně kvůli tomu, aby nepřišli o 3 denní volno, tak hlasovala většina pro, sice velmi těsná, ale byla. Bohužel jsme z Óčkařů nedostali přesný seznam, kdo byl pro a kdo proti. Ani vedoucí vozovny ho neviděl.
Bobik píše:Ale, pán je workoholik?

No prosím, tvoje věc, ale co mám zjištěno, tak ostatní by občas chtěli i nějakej soukromej život. Chápu a akceptuju specifika týhle práce a že díky tomu mám např. každej druhej víkend zabitej. O.K. jsem ochoten se s tím smířit, ale rád bych , aby každej první jsem měl pokud možno normální. Pracuju abych mohl žít, nežiju abych mohl pracovat.
Tak třeba ty akceptuješ, smířil ses se zabitým víkendem jednou za 14 dní a přesto je spoustu (furt musím používat označení "křiklouni"? Ale když mě jiný prostě nenapadne

) kolegů, kteři by nejradši vrátili turnus 4-2-4-1 a jak si ho považují a jak to bývalo super. Ne, nejsem workoholik, z volna prakticky nejezdím a když jsem si třeba nyní přeplánoval víkend, tak mám volno Po+Út+(St ranní)+Čt volno+Pá ranní. Taková oddychový týden

Souhlas, pracovat by lidi měli, aby mohli žít. Já žiju dostatečně. Jen prostě jinak, než abych makal na zahradě (to jsem dělal své dětství a jako relax to pro mě prostě není). Za rodičema jedeme jednou za 2 měsíce, což je naprosté maximum, co dokážu snést. Na výlet mimo Prahu také vyrazíme, dokonce i nyní bez auta. Udělali jsme si výlet vláčkem do Roudnice a pěšmo na Říp

Stačí jeden den, ráno tam, odpoledne zpátky. Byli jsme i na Pokličkách, nádhera. Stačí se shodnout s manželkou, aby nám vyšly stejné směny (ano i ona pracuje na směny, třeba se celý týden nevidíme) a můžeme vyrazit. Rozhodně mi v tom nebrání polonoc do volna.
Bobik píše:Hmm a jak to mají vidět, když o tom zhusta nevědí? Jistě, já sám jsem rád, že podnik lidem vyhovuje (ostatně proto mám noční), ale je chyba ostatních, že o tom nevědí? A že nevědí, v jakém rozsahu to je?
Znám jednu kolegyni, která má úpravu směn kvůli LPP nesmí pracovat déle než do 22 hodin proto, že údajně vidí hvězdičky. Kupodivu může řídit dál a ještě víc mě šokovalo, když se propírali výhodáři na záloze a víš co ona řekla: "No já teda žádnou výhodu nemám nikde napsanou a furt dostávám tak dlouhý směny do volna". O těch výhodářích by neměl informovat podnik, ten nesmí, jsou to osobní informace, ale že se ti řidiči ani sami nepřiznají či dokonce lžou?