Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

gabuliatko
Uživatel

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od gabuliatko » 12.12.2014 19:42

Bobik píše:Kde jsou ty doby, kdy bylo nepsaným pravidlem, že šejdr nezačíná před šestou a nejdýl v osm jsi doma.
To byly ale od 7 interval 20 minut, nebyly střídaný přestávky a omezení řízeni na 4 hodiny. Tohle si ani plánovači nevymysleli a mám takový pocit že to byly zrovna odbory kdo začal ječet že když řidič popojíždí na konečné tak nemůže čerpat přestávku.
Jinak nevidím nejmenšího důvodu proč by člověk bydlící za vozovnou měl vyjíždět prvním spojem. Mohl by pokud mu to nevadí a pokud se to s ním domluví, ale jinak si myslím že je třeba se prostě o první spoje podělit.

Plánoval jsem směny u 20ti lidí asi 4 roky taky jsem psal prémie. Upřímně jsem obě činnosti nesnášel (tedy ještě horší bylo lepit známky ROH) a můj první pokus nalajnovat papír a ať se každý napíše kam chce velice záhy ztroskotal protože za mnou přišli z odpolední jakto že jsem ten papír vyvěsil ráno. Moje odpověď že příští měsíc třeba ten den bude mít ranní dotyčnou dámu neuspokojila. Nezbylo než si lámat hlavu jak to rozepsat spravedlivě.
Stejně tak prémie, byl určený balík peněz a každý pracovník musel mít procentuální koeficient který se pak násobil počtem odpracovaných hodin a mzdou.
A pak zas přišla madam, proč má její kolegyně o 200,- (psal se rok 1987) za 1/4 roku víc než ona. Jí nezajímalo, že má vyšší koeficient a že byla 14 dní doma s dítětem, jí zajímalo proč má kolegyně o 200 víc.
Předpokládám že s řidiči (a teď nemyslím Vás co zde diskutujete) to bude podobné.
Taky jsem na vedlejšák tvořil rozvrh hodin, doporučuji vyzkoušt a zažít argumenty proč která učitelka nemůže učit v úterý odpoledne. Já si ale počet hodin pro jednotlivé ročníky nevymyslel a čeština odpoledne být nemůže.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 12.12.2014 19:05

Afterman - jo, to je přesně ten přístup, co mi vadí. Přizpůsob se, nebo táhni. Nám v počítači vychází, že máš mezi šichtama 8 hod, což je v pořádku. Že jedeš domů hodinu a hodinu do práce a reálně spíš sotva 5-6 hodin je tvůj problém. A běda jak způsobíš nehodu, koho zajímá, že sis málo odpočinul, nám zákonné volno vyšlo. :roll:

Afterman
Uživatel

Příspěvek od Afterman » 12.12.2014 18:32

Bobik píše:Wilijef Z:arrow: Je mi buřt, od kdy do kdy bude plánovač na vozovně, stejně jako je mi buřt, od kdy do kdy je na Bojišti. Jenže na tý vozovně ten plánovač ty lidi alespoň znal, věděl kdo kde bydlí a podle toho mohl plánovat. Pak moc nedochází k excesům, že člověk, co to má do práce 2 hodiny, nastupuje ve 3:30 a člověk co bydlí za vozovnou v půl osmý. Jistě, taky byl omezenej délkou a typem šichet a vím, že za věci, ktyrý tady nakous Filip (MD, rozsekaný šichty do nesmyslnejch šejdrů a pod) plánovač prostě nemůže, bo je nevymejšlí. Tohle je výtka na vedení. Kde jsou ty doby, kdy bylo nepsaným pravidlem, že šejdr nezačíná před šestou a nejdýl v osm jsi doma. Dneska jsou šejdry uměle a nesmyslně rozsekaný šichty, aby se to dobře skládalo do počítače (a "lidi" jsou až na posledním místě).

Nebo tobě tenhle systém vyhovuje, že ho tak bráníš?

Proč by měl řidič, který bydlí dvacet minut od vozovny dostávat automaticky nástupy ve 3:30?? Ať se přizpůsobí ten kdo bydlí dvě hodiny od práce, jeho mínus. Nevidím důvod proč by se měl plánovač zajímat o to kdo kde bydlí a jak to komu vyhovuje.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 12.12.2014 17:56

Wilijef Z:arrow: Je mi buřt, od kdy do kdy bude plánovač na vozovně, stejně jako je mi buřt, od kdy do kdy je na Bojišti. Jenže na tý vozovně ten plánovač ty lidi alespoň znal, věděl kdo kde bydlí a podle toho mohl plánovat. Pak moc nedochází k excesům, že člověk, co to má do práce 2 hodiny, nastupuje ve 3:30 a člověk co bydlí za vozovnou v půl osmý. Jistě, taky byl omezenej délkou a typem šichet a vím, že za věci, ktyrý tady nakous Filip (MD, rozsekaný šichty do nesmyslnejch šejdrů a pod) plánovač prostě nemůže, bo je nevymejšlí. Tohle je výtka na vedení. Kde jsou ty doby, kdy bylo nepsaným pravidlem, že šejdr nezačíná před šestou a nejdýl v osm jsi doma. Dneska jsou šejdry uměle a nesmyslně rozsekaný šichty, aby se to dobře skládalo do počítače (a "lidi" jsou až na posledním místě).

Nebo tobě tenhle systém vyhovuje, že ho tak bráníš?

Filip

Příspěvek od Filip » 12.12.2014 17:41

9001 píše:Filip: Jako bych slyšel pana Absoulta :lol: I když práci máte rádi, tak vás stejně po čase začne **** :lol:
Uvidím za 30-40 let jestli mě to ještě bavit bude. Ale neumím si představit, že bych odešel z nočních služeb, natož z podniku.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.12.2014 15:09

Filip: Jako bych slyšel pana Absoulta :lol: I když práci máte rádi, tak vás stejně po čase začne **** :lol:

Filip

Příspěvek od Filip » 12.12.2014 14:53

Tak odbory by mohly něco udělat s plánováním služeb. Rozhodně zrušit manipulační den - k čemu je dobrý ? Častokrát mi to přišlo jako plánovačova pomsta.

MD-VOLNO-RANNÍ = MD odpolední do 21 hodin, volno, ranní od 4. OK, ještě snesu.
6 dní kombinace R-Š poté den volna a zase 4x ranní. Proč první služby s délkou 6-7 hodin a ke konci 10-11 hodin ?
Proč ranní část šejdru může začínat už po půl čtvrté, proč odpolední část šejdra končí ve 22 hodin ??!! Proč mezi ranní a odpolední částí šejdra je i 8 hodin volna ?

Taky jeden z důvodů, proč jsem nejdřív odešel ze šejdrů na řádek a poté na noční (tam takové úlety naštěstí nejsou).

Ale nic proti plánovačům nemám, taky to jsou lidi. Možná ale by to chtělo někdy se dívat i na služby řidiče dopředu jak má turnus a ne to tam plácat jak to přijde.

A ještě k panu 9001 - proč bych měl měnit práci ? Dělám to, co mě baví a mám to jako koníček, pro peníze to nedělám a dělám to s vědomím, že rodinu nebo vlastní barák nebudu mít. Stejně jako vědomí, že další 2/3 lidí (možná ještě více) jsou na tom hůř než já. Dělám si své povinnosti a když se mi něco nelíbí, tak držím hubu a krok (nebudu si přece zbytečně dělat sám sobě problémy). Nevadí mi to, na to mám tu práci až moc rád :wink:

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 12.12.2014 11:03

A teď si vemte: já jak dorazím ze zaměstnání, stává se ze mě živnostník! (Nemusel bych, ale baví mě to.) Parazituju sám na sobě, no jak k tomu přijdu?! :lol:

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.12.2014 10:57

9001 píše:W: Faktem je, že živnostníci odvádí na daních podstatně méně než zaměstnanci... Ale uznávám, že mezi FOP finančním poradcem, co má ztrátu a dvě porsche v garáži, že zedníkem co jezdí v otřískaném autě je rozdíl, ovšem z pohledu státu ne.
Jenže oni taky od toho státu dostanou méně (nebo dokonce dostanou jen větší buzeraci) :-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.12.2014 10:54

W: Faktem je, že živnostníci odvádí na daních podstatně méně než zaměstnanci... Ale uznávám, že mezi FOP finančním poradcem, co má ztrátu a dvě porsche v garáži, že zedníkem co jezdí v otřískaném autě je rozdíl, ovšem z pohledu státu ne.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.12.2014 10:42

9001 píše:Asi tak... Jsem si schválně našel podmínky řemeslníků... Vyúční list a rok praxe... To zase není tolik a do pár let nemusí otročit v Tescu... Navíc praxe by se možná dala zfouknout i v průběhu učnáku...

Stejně jako pro Filipa. Jako řidič si na víc nešáhneš a vadí Ti to? Jdi dělat něco, kde se budeš mít lépe... A nebo je spíš problém v tom, že není kvalifikace na lepší pozici? S dobrým žaludkem můžeš jít prodávat hypotéky a budeš se mí taky dobře...
Tak furt nikdo nikomu nebrání udělat si živnosťák a jet na svoje triko. Slyšel jsem, že prej jsou živnostníci paraziti, jak tomaj jednoduchý, nic nedělaj a ani neplatěj daně...Ti, co tohle říkají, by si to měli zkusit a ne jen tvrdit: "já mám známýho, kterej má známýho a ten to má tak a tak". Sám sobě děláš šéfa, takže na to snad ani výuční list nepotřebuješ. Jen prostě být šikovný a lidi si tě všimnou. První roky budou horší, ale pak se to třeba zlepší. Na internetu se pár šikulů objevilo, rozjeli byznys z nuly. Já tyhle lidi obdivuju, šli proti davu.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.12.2014 10:28

gabuliatko píše: Znám ve svém okolí mnoho lidí co ve 30 šli na vysokou.
Asi tak... Jsem si schválně našel podmínky řemeslníků... Vyúční list a rok praxe... To zase není tolik a do pár let nemusí otročit v Tescu... Navíc praxe by se možná dala zfouknout i v průběhu učnáku...

Stejně jako pro Filipa. Jako řidič si na víc nešáhneš a vadí Ti to? Jdi dělat něco, kde se budeš mít lépe... A nebo je spíš problém v tom, že není kvalifikace na lepší pozici? S dobrým žaludkem můžeš jít prodávat hypotéky a budeš se mí taky dobře...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.12.2014 10:10

Ale co se vlastně rozčiluju. Teď sem si uvědomil: Vždyť u nás v HL dělá vedoucího bývalý plánovač. Ve SA vlastně nyní taky. Takže pro nás se situace o tolik nezhorší. Nejvíc zaplakaj asi ve VO, kde žádného stálého plánovače nemají, takže to budou někoho učit od píky. A ještě jako bonus, neznám kolegu z plánování, který by se hrnul do zastupování vedoucích a naopak neznám kolegu výpravčího, který by mermomocí chtěl dělat plánovače. Takže to budou ty lidi dělat z donucení či dokonce s odporem. Už se těšim, až se to díky odborům zlepší. Juch juch.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.12.2014 9:58

MM-Mikulovsky píše:Wj: na pankraci vedouciho zastupuje ridic, ale proste neco neni v poradku, kdyz zastupy pozicic delaji lidi z jinych oddelenich za odlisne financni ohodnoceni a pritom za stejnou praci maji vsichni ji vykonavajici dostat stejnou odmenu!
[sarkasm]Ježiš a díky odborům se to změní, ó glory haleluja, děkuji odborům a klekám na kolena a plazím se před nimi.[/sarkasm]

Kdyby nám to tolik vadilo, neděláme to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikdo nás do toho nenutí. Chápu, že pro některé jedince, je to neuvěřitelná situace, že jim asi přijdeme jako hlupáci, ale doopravdy jsme nešli pomáhat s výpravnou/plánováním/vedení vozovny kvůli penězům.

Takže pro naše dobro ten systém rozmrdäte, jen proto, že je to papírově správně? Je to CHYBA!!! A doufám, že tenhle výmysl vedení strhne ze stolu.

Chápu, že je to proto, že vám vadí plánování směn na Bojišti. Tak sakra bojujte ale argumentama, který stojí za zvážení, tohle je hrozná chyba.

Uvědomujete si, že jestli chcete ty zástupce vedoucích vozovny donutit k plánování, ten člověk k tomu má dost často odpor? Nechce to dělat? Protože ví, že se nedá zavděčit všem a furt bude za idiota? Ještě k tomu všemu bude s nima projednávat kázeňské přestupky? Tenhle systém se vám zdá lepší. Vždyť na všech pozicích budou noví lidi. To to všichni dělaj tak špatně, že je potřebujete vyměnit?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.12.2014 9:52

Wj: na pankraci vedouciho zastupuje ridic, ale proste neco neni v poradku, kdyz zastupy pozicic delaji lidi z jinych oddelenich za odlisne financni ohodnoceni a pritom za stejnou praci maji vsichni ji vykonavajici dostat stejnou odmenu!

Odpovědět