(P) Polské provozy obecně

Polské provozy

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Uživatelský avatar
DavidD
Uživatel
Příspěvky: 1610
Registrován: 10.5.2006 17:36

Příspěvek od DavidD » 02.6.2006 16:56

Tak jsem koukal na foto z Polska na PT a přijde mi, že vozy 102N jsou strašně podobný T1, prostě si nemůžu pomoct, je to jen náhoda nebo to byla nějaká spolupráce :?:

Uživatelský avatar
Filippl
Uživatel
Příspěvky: 129
Registrován: 17.9.2005 21:01
Bydliště: Zabrze-POLSKO

Příspěvek od Filippl » 25.12.2005 14:41

"mensi T6"=Konstal105N a Konstal105Na
"T2"=Konstal 13N
stopetky maji max 30 let jenze vypadaji na 45, trinactky pohazej z druhe poloviny 60-tych let
V nekterych mestech v Polsku(Szczecin, Kraków)jsou taky nemecke vozy GT6, ve Slezsku taky niskopodlazni vozy Karlik, v Krakove taky nizkopodl. vozy NTG6
Jako technicke vozy ve Slezsku(Katowicka oblast)uvidime taky jeste dvounapravove vozy N, ktare pamatujou docela dobre i Stalina
http://www.kzkgop.pl - provozovatel MHD v oblasti Katowic(30 linek tramvajovych a vic nez 300 autobusovych)
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Filippl dne 03.6.2006 11:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Marek B.
Uživatel
Příspěvky: 455
Registrován: 17.6.2004 14:40
Bydliště: Praga Caput Regni Bohemiae

Příspěvek od Marek B. » 08.12.2005 15:23

Teď jsem byl ve Szczecine (Štětíně) a bylo to fakt drsný. Teda hlavně co se stavu kol. svršku týče. Zkroucená trať, křižovatky vymlácené, protože se přes ně jezdí 30 atd. Také majíé pěkný nepořádek v zákrytu tratí. třeba na jednom místě. Je dlažba, asfalt zámková dlažba, zákrytové panely, a panely BKV kousek za sebou. Ale na okrajích jsou už i zreko úseky a snad se to bude zlepšovat. Vozový park je aspoň co se týče nátěrů v né moc dobrém stavu. Jinak polovina tram je tak z doby jako naše T2 a polovina vypadá , jako menší T6. Ale bylo to velice zajímavé. Doporučuji podívat se.

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 06.12.2005 20:26

Ale to už jsme zase misto v polsku v Praze :lol:

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1711
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:49

fricoolinek2 píše:
když alstom dá v pohodě 80 (jednou jsem to tam zažil jako cestující a doufám, že to bylo naposledy - někteří řidiči neznají míru) a to má poloviční výkon proti 14T ....
házelo to hodně ???
vůbec, ale kdyby mu na tom přechodu někdo vlezl před tramvaj, tak to neubrzdí

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2304
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 19:34

když alstom dá v pohodě 80 (jednou jsem to tam zažil jako cestující a doufám, že to bylo naposledy - někteří řidiči neznají míru) a to má poloviční výkon proti 14T ....
házelo to hodně ???

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1711
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:20

fricoolinek2 píše:Ále Černý kůň-Belárie-tam by 70km/h byla jako vyšitá !
ani ne, díky stavu kolejí je imho lepší úsek Nádr. Braník - Černý kůň
a 70 je hodně nízké číslo
když alstom dá v pohodě 80 (jednou jsem to tam zažil jako cestující a doufám, že to bylo naposledy - někteří řidiči neznají míru) a to má poloviční výkon proti 14T ....

rozhodně doufám, že tam ten omezovač na 60 bude (a to tak, že začne brzdit, když to bude ve svahu a ne, že jenom vypne jízdu)

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2304
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 19:16

radek31 píše:
fricoolinek2 píše: To ne, proboha !
??? proč by to mělo vadit? stejně se víc než 60 jezdit nesmí
já nejsem přítel překračování povolených rychlostí
Ále Černý kůň-Belárie-tam by 70km/h byla jako vyšitá !

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1711
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:12

fricoolinek2 píše:
radek31 píše:ano, podle mě tam na 60km/h bude omezovač
To ne, proboha !
??? proč by to mělo vadit? stejně se víc než 60 jezdit nesmí
já nejsem přítel překračování povolených rychlostí

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2304
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 19:06

radek31 píše:
fricoolinek2 píše:Ty věříš tomu, že to 14t nerozproudí na víc než 60 ???
ano, podle mě tam na 60km/h bude omezovač
To ne, proboha !

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1711
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:03

fricoolinek2 píše:Ty věříš tomu, že to 14t nerozproudí na víc než 60 ???
ano, podle mě tam na 60km/h bude omezovač

Uživatelský avatar
Pepa
Uživatel
Příspěvky: 2152
Registrován: 30.11.2003 9:45
Bydliště: vozovnu Strašnice znám jenom z vyprávění
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa » 06.12.2005 19:00

fricoolinek2 píše:Ty věříš tomu, že to 14t nerozproudí na víc než 60 ???
Já věřící nejsem 8-) Tak T3 máš taky jen myslim na 65km/h a jedou ti mnohem víc. Záleží taky na stavu tratě...

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 06.12.2005 18:59

fricoolinek2 píše: Ty věříš tomu, že to 14t nerozproudí na víc než 60 ???
To je maximalní na kterou je to kontstruováno. Faie je také třeba na 170km/h a v pohodě s ní jedeš 190km/h

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2304
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 18:51

Pepa píše:
fricoolinek2 píše:Jakej rozdíl je mezi 14T (pro Prahu) a 16T (pro Wroclaw)
16T:pojezd Bo´2´Bo´, 65%nízkopodlažnost, výkon 4x90kW, max.rychlost 70km/h, hmotnost 37 360kg, max.obsaditelnost 243osob
14T:pojezd Bo´Bo´Bo´, 50%nízkopodlažnost, výkon 6x90kW, max.rychlost 60km/h, hmotnost 38 275kg, max obsaditelnost 279osob
Ty věříš tomu, že to 14t nerozproudí na víc než 60 ???

Uživatelský avatar
Pepa
Uživatel
Příspěvky: 2152
Registrován: 30.11.2003 9:45
Bydliště: vozovnu Strašnice znám jenom z vyprávění
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa » 06.12.2005 18:15

fricoolinek2 píše:Jakej rozdíl je mezi 14T (pro Prahu) a 16T (pro Wroclaw)
16T:pojezd Bo´2´Bo´, 65%nízkopodlažnost, výkon 4x90kW, max.rychlost 70km/h, hmotnost 37 360kg, max.obsaditelnost 243osob
14T:pojezd Bo´Bo´Bo´, 50%nízkopodlažnost, výkon 6x90kW, max.rychlost 60km/h, hmotnost 38 275kg, max obsaditelnost 279osob

Odpovědět