Je vidět, že bratia už se nových Škodovek nemůžou dočkat:jendelin.i píše:Co si myslíte o tramvajích 29T pro Bratislavu![]()
http://www.topky.sk/cl/100370/1363094/P ... -nemocnici
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Je vidět, že bratia už se nových Škodovek nemůžou dočkat:jendelin.i píše:Co si myslíte o tramvajích 29T pro Bratislavu![]()
Když si dám nad sebe interiér v referenčním listu 15T a jednosměrné 29T, vidím, že v 29T je víc místa u dveří, protože je tam méně sedaček. Naopak jsou navíc sedačky nad vnitřními podvozky, tam, kde má 15T místo (pro cestující) nevyužité. Pravda, mezi dvojsedačkami ve 29T je ulička užší, než v tunelu 15T, ale tou uličkou musí projít jen 8 sedících (na sedadlech proti sobě). Tj. to jsou vhodná sedadla pro ty, co jedou někam dál. Nevím, proč by zrovna tam měl být "největší pohyb cestujících".m@rtin píše:Oproti pražským přechodům v kloubech bude právě v těchto místech v Bratislavě největší pohyb cestujících, tedy výměna v zastávkách o dost horší. Navíc na stejnou délku tramvaje bude v Bratislavě pouze 5 dvoukřídlých dveří a ještě asymetricky rozmístěných oproti pražským šesti.
Nemyslím si, že je lépe využito místo nad vnitřními podvozky. Oproti pražským přechodům v kloubech bude právě v těchto místech v Bratislavě největší pohyb cestujících, tedy výměna v zastávkách dost o dost horší. Navíc na stejnou délku tramvaje bude v Bratislavě pouze 5 dvoukřídlých dveří a ještě asymetricky rozmístěných oproti pražským šesti.jendelin.i píše:Co si myslíte o tramvajích 29T pro Bratislavu![]()
Skoda.cz:Tramvaj ForCity Plus Bratislava 2014-09-13
Hlavně, co si myslíte o tom kombinovaném pojezdu - krajní podvozky otočné, vnitřní pevné?
Tím by měl být odstraněn největší jízdní neduh 14T - největší příčné zrychlení na krajních článcích s velkými představky; vložený článek je dvoutřetinový => menší zatížení vnitřních podvozků (2 místo jednoho).
Oproti 15T lepší využití místa nad vnitřními podvozky - k sezení, místo "neuvěřitelně drahého technologického tunelu" (Brejšín).
Dle katalogu kolem 90% nízkopodlažnost, dle obrázků žádné schody, jen rampy.
Za největší neduh považuju právě tu neotočnost. Tím, že se podvozek neotočí na čepu, ale otáčí celým článkem, vznikají o hodně větší síly, které negativně působí na trať. Takže k "zákusům" do kolejí bude počítám docházet stejně. A otočnými krajními podvozky se toho moc nevyřeší, neboť chování skříně v oblouku je trošku jiné než chování podvozku vedeného kolejemi. A ty rozdíly se právě budou mezi sebou prát a přetahovat. Ano, počítám, že to bude lepší, než když se do oblouky zakousnul neotočnej přední podvozek 14T, ale "ouplně wono" to taky nebude. Rozhodně to bude hoblovat koleje mnohem víc, než podvozky otočný.jendelin.i píše: Tím by měl být odstraněn největší jízdní neduh 14T - největší příčné zrychlení na krajních článcích s velkými představky; vložený článek je dvoutřetinový => menší zatížení vnitřních podvozků (2 místo jednoho).
Dík moc. A náhodou nějaké podrobnosti, podklady? Zkoušel jsem Google a kde nic tu nicQuakeman píše:Presnejšie BRECKNELL WILLIS typ M01.
Brecknell-Willis, presnejšie neviem.dilna píše:Dotaz - věděl by někdo jaký typ pantografu má T6 ev.č. 7921??
Dík předem
Bratislave Vario LF nehrozí...9001 píše:Když už se natukla Bratislava. Jaké jsou tam plány s LF? Plánuje se nějaká větší dodávka nebo jenom testovací kus?
Ten tunel je jeden velkej tunel. Kdykoliv jsem tam byl, tak byl vždycky zavřenejtrainzjohny píše:Nedávno jsem tam také byl a je to kvůli havarijnímu stavu tunelu, prý z něj občas spadne ten obkladový kámen, nebo to minimálně dost hrozí9001 píše:...
2) Od března visí cedule, že se nejezdí tunelem pod Hradem. Co to je za novinku? Trat mi přijde ok.
...
Nedávno jsem tam také byl a je to kvůli havarijnímu stavu tunelu, prý z něj občas spadne ten obkladový kámen, nebo to minimálně dost hrozí9001 píše:...
2) Od března visí cedule, že se nejezdí tunelem pod Hradem. Co to je za novinku? Trat mi přijde ok.
...