tak konečně mám funkční (nové) připojení noťase k netu a mohl jsem opětovně dohledat (a zde odkázat) potřebné informace:Petrpes píše:Ostatně další prodloužení na Petržalke má být již jen 1000 mm...
Další prodloužení (2. etapa) bratislavské TT na Petržalce by při výstavbě (a následném provozu) jako REGIO/VLAKOtramvaj značně duplikovala stávající železnici, a navíc z ní přeložené spoje následně zpomalovala nárůstem počtu jejich zastávek
Dle mne jediné rozumné pokračování rozchodu 1435mm od dočasné zastávky Jungmannova je nikoliv na jih/skrz centrum Petržalky (jako TT o rozchodu 1000mm), ale NA ZÁPAD (nějak s možností přestupu na ŽST Bratislava - Petržalka A NEJLÉPE I PŘEJEZDU DRÁŽNÍCH VOZIDEL OD/K JIHU ŽELEZNICE (Z/DO ŽST RUSOVCE) = asi z Rusovské cesty stočit trať jižně podél Panónské cesty a z ní pak západně podél ul. Bratrské) na západ / do rakouského Wolfsthalu, kde končí "nějaká" (ano, ta po níž do roku 1935 jezdily električky mezi Vídní a dnešní Bratislavou) regionální železnice od Vídně.
https://www.google.cz/maps/dir/Jungmann ... 73!1m0!3e0
Otázkou je, kam by ovšem ta REGIO/VLAKOtramvaj měla od (tzv.) Starého mostu pokračovat na sever - dle mne ul. Karadžičova by měla klesnout do podzemí, aby se dostala pod konec šturcu stanice Bratislava - filiálka, přes níž by spoje REGIO/VLAKOtramvaje měly projíždět minimálně do stanice Bratislava-predmestie ale nejlépe ještě dál na sever, čímž by tento typ drážní dopravy s TRAM mezi Petržalkou a Bratislavou-hlavnou stanicou vytvořil páteřní "X" kolejové MHD v Bratislavě.