Máš kus pravdy. Však ona ta jednotnost voz. parku DPP teď dostává (a ještě dostane) se zaváděním np tramvají docela na frak.Martins píše: Mám ten dojem, že právě tu odvahu vzaly DPP z plachet ti čtyři pohrobci, co žijí vlastním životem ve vozovně Pankrác a trvalo mu bez pár roků deset let než si uvědomil, že zprogresněním sice zajístí zvýšení úrovně cestování, ale cestující mu rozhodně nepředvedou stay ovation. Když k tomu přičtu některé další faktory (velké investice do nízkopodlažních autobusů a metra atd.) je docela zřejmý důvod, proč po Praze jezdí vozy pro běžného cestujícího podobné jako vejce vejci a počet vypravovaných nízkopodlažních vozů se dá zatím počítat na prstech obou rukou.
Ostrava!!!
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Bylo ještě hůř. Není to zas tak dávno, co jezdila v sedle co 20 minut třeba i d-7. Za posledních několik roků se prodloužila u některých linek doba špičky třeba i o hodinu. O víkendu je 20 minutových interval nepsaným pravidlem, jak napsal Ostravák, jednoduše to stačí a větší množství spojů by nebylo tak efektivní (a efektivita vytíženosti spojů je primus motor toho, o co tu běží). V době špičky je nejrychlejším spojením centrum - Nádraží Vítkovice linka d-6. Tu trasu mezi Kolonii Jeremenko a Nádraží Vítkovice mám mnohokrát prošlápnutou. Když se v práci dařilo (skončil jsem před půl druhouKáem píše:Minulý týden jsem byl v Ostravě. Jel jsem 6 tramvajema a POKAŽDÝ BYLA JINÁ! Šotouš jásá, ale ekonom pláče.
A tak přidám i pár dalších dojmů: Na vítkovické nádraží jsem pak musel od linky 1 pěšky nebo riskovat výletní jízdu 11. Na druhou stanu řidiči ochotně prodávali lístky. Jak by ne, když při ceně 17,- jsem jim ty 3,- nechal, protože samozřejmě neměli drobný. Tady by se zas mohla poučit Praha, že to jde. Ale 20 minut v sedle... A když člověk prostuduje jízdní řád, zjistí že ze zdánlivé spousty linek je použitelná jedna přímo a druhá s přestupem ( a navíc obvykle ne na stejném ostrůvku) a vyhlídkou na nejméně 10 minut čekání... No nevim... O trochu víc jsem si pak vážil DPHLMP.
K pestrosti vozového parku : nazval bych to daní za snahu DPO o koupi nových vozidel po krachu ČKD. Mohli jsme mít třeba 30 Aster a krásných, ale my jsme si řekli ne, občané si zaslouží víc a tak začala pohádka na dobrou noc jak k 14 Astrám přibylo 9 Trií
Rozhodně bych si nedovolil dopravnímu podniku cokoliv vyčítat. V posledních deseti letech se nakupovaly vozy, které splňovaly dvojci základních kritérií = technivkou úroveň a cenovou dostupnost a dopravnímu podniku lze přičíst jen k dobru, že se přes nebezpečí šlápnutí do neznáma rozhodl do těchto nákupu jít. Jen tak pro zajímavost : Ve kterém českém městě se poprvé v provozu objevily vozy T6A5, Astra, Trio, Vario, VVLF60 ? Pravda asi to nikoho nepřekvapí, když se část vyrábí v martinovských dílnách, ale odvaha a inciativa se cení
Neberte to rozhodně jako kritiku, jen mě přepadla taková fylozofická nálada před večerkou.
Naposledy upravil(a) Martins dne 10.12.2006 13:00, celkem upraveno 1 x.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týden jsem byl v Ostravě. Jel jsem 6 tramvajema a POKAŽDÝ BYLA JINÁ! Šotouš jásá, ale ekonom pláče.
A tak přidám i pár dalších dojmů: Na vítkovické nádraží jsem pak musel od linky 1 pěšky nebo riskovat výletní jízdu 11. Na druhou stanu řidiči ochotně prodávali lístky. Jak by ne, když při ceně 17,- jsem jim ty 3,- nechal, protože samozřejmě neměli drobný. Tady by se zas mohla poučit Praha, že to jde. Ale 20 minut v sedle... A když člověk prostuduje jízdní řád, zjistí že ze zdánlivé spousty linek je použitelná jedna přímo a druhá s přestupem ( a navíc obvykle ne na stejném ostrůvku) a vyhlídkou na nejméně 10 minut čekání... No nevim... O trochu víc jsem si pak vážil DPHLMP.
Potom to asi všichni tají nebo jim strážní služba zabavila foťáky a mobily a pohrozila jim trestním stíháním za vynášení podnikových informacíPvvS píše:No co vim tak tam byli snad vsichni z ovy az na Borise, kteri informuji na forech)
Trio jsem v pondělí obkukoval jenom zvenčí. Neměl jsem dost odvahy na to, abych se Jenkimu (pokud to byl teda on, kdo řídil Trio) vecpal do tramvaje. A bohužel jsem ani nepatřil mezi vyvolené, kteří byli 28. října na tiskové konferenci v martinovských dílnách. Naštěstí tam byli jiní tramvajofilové, kteří zvládli vyfotit stanoviště řidiče za mě : http://www.k-report.net/foto/m078.jpgTombus píše:Vím, že na té tramvaji jsou zajímavější věci, ale co je zač ten přední panel?
Ovládací panel vychází z klasického Tria, ale rozhodně je vůz vybaven na první pohled kvalitnějším palubním počítačem a (světe div se) i větším množstvím tlačítek a dalších bebechů.
- MayG
- Uživatel
- Bydliště: V noci slyším vláčky, a anténu na televizi taky nepotřebuju
Já to vímvratikt píše:ta trojwana je super
neví někdo jaký typ tramvaje se bude dovážet do ameriky????????????
A myslím že nás bude víc co to víme.
A bude to Trio 12 , v pondělí bude jezdit dopoledne po městě Martinov-Výstaviště-Vysoké Pece-Martinov a odpoledne Martinov-Zátiší-Martinov a pak popluje až do ameriky
-
vratikt