Ne ne,MOp nic nevyházel,jen ještě nějak nebyl čas mu to poslat!Karotka píše:Tom 11: Doplň fotožurnál! Nebo to přísný MOperátor všechno vyházel?
Most a Litvínov
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karotka
- Uživatel
S tím 6811 bych prosím nesouhlasil... v literatuře jsou fotky sedmistováků datované "nedlouho po vyrobení" a mají světla nastojato. Odhaduji od čísla 6716 (& změna otvírání střešních klapek atd.)Absolut píše:.... do č. 6811 byla světla naležato (v origoš provedení k vidění na 6102 a 6149, s novějším svítidlem měl v téhle poloze zadní světla ještě nedávno Mostecký služebák č. 206).
Linert (1995) sice píše "od č. 6811 jiná obrysová světla", ale domnívám se, že to byl už typ 2.
Tom 11: Doplň fotožurnál! Nebo to přísný MOperátor všechno vyházel?
- Absolut
- Moderátor
Ještě to čtu jednou - zadní tři světla - dvě červená jsou signalizace činnosti kolejových brzd a uprostřed je couvačka. Ukázka jak to vypadalo s nejvíce původními zadními světly je ve Scanjournálu - na příkladu T3M 8079/I ex. 6950 t.j. poslední série klasických T3. Samozřejmě již po úpravách, ale myslím, že se jedná o to zadní světlo, co myslel Karotka
- Absolut
- Moderátor
Podívám se po tom. Určitě mám v Praze všechny typy zadních světel, včetně couvání z T3SU se svítícími couvačkami ve sdružených svítilnách 2. generace, ještě po doplnění couvačky nad nárazník byly zapojené !!! ... tu slzičku oranžová-červená-oranžová měly snad původně všechny T3 (a v 90. letech se objevila díky iniciativě pracovníků depa Strašnice i na některých T3SU, pamatuju jasně č. 7016, 7039 a 7065), do č. 6811 byla světla naležato (v origoš provedení k vidění na 6102 a 6149, s novějším svítidlem měl v téhle poloze zadní světla ještě nedávno Mostecký služebák č. 206).
- Karotka
- Uživatel
Jenom detail: vozy s "nejstaršími" světly (oranžová/červená/oranžová, to už se asi nikde v provozu nevyskytuje) měly přidanou couvačku (nebo zpětněchodku, podle toho, odkud se vůz ovládá). Ale celkově v tom byl dost binec, zvlášť v Praze (viz Absolut scanjournal).Tom 11 píše:Ano,byla to posádka rudého "KGX"![]()
Někdo tam také nepochopil,proč nejsou u některých T3 zadní tři světla.
Vysvětlení je ale jednoduché-vozy se "starými" světly je nepotřebují,mají vše po stranách;vozy s novějšími světly je potřebují-chybí například světlo pro jízdu vzad apod.
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Ano,byla to posádka rudého "KGX"Karotka píše:To byla posádka rudého "KGX"?
Mimochodem, přidám ještě pár postřehů, co se nevešly do FŽ, jestli jste si někdo všimli...
- nikde jsem tam neviděl čočky?! (možná mám jen blbej postřeh)
- úžasné historické nápisy v tétrojkách: "neoznačená jízdenka nepla" a pod tím stojí automat na lístky, co se neoznačují.
-čočky jsem také nikde neviděl
-nápisy byly moc pěkné
Někdo tam také nepochopil,proč nejsou u některých T3 zadní tři světla.
Vysvětlení je ale jednoduché-vozy se "starými" světly je nepotřebují,mají vše po stranách;vozy s novějšími světly je potřebují-chybí například světlo pro jízdu vzad apod.
- Karotka
- Uživatel
To byla posádka rudého "KGX"?8701 píše:kolem se motal Béďa, IGBT a Štěpán
Mimochodem, přidám ještě pár postřehů, co se nevešly do FŽ, jestli jste si někdo všimli...
- nikde jsem tam neviděl čočky?! (možná mám jen blbej postřeh)
- úžasné historické nápisy v tétrojkách: "neoznačená jízdenka nepla" a pod tím stojí automat na lístky, co se neoznačují.
- Karotka
- Uživatel
Mně se to podařilo! Akorát dost krkolomně:Ostravák píše:Předpokládám, že ne. Protože potom bych musel mít chybu i já na svém přijímači, taky mi to nejede. Takže je to spíše chba toho souboru.
1. otevřu zip
2. extrahuji obsah zipu (1 soubor) někam na disk
3. extrahovanému souboru přidám příponu .TAR
4. otevřu tar
5. a je to