Liberec a Jablonec nad Nisou

Vše o tramvajových provozech v bývalém Československu

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 28.7.2005 13:24

Tak to je brutální síla :shock: nemám slov...trojice na Barrandov jsem ještě rozdejchal, ale trojice do HH a ještě T3+T2+T2 to už je moc :shock: :)

MOp

Příspěvek od MOp » 28.7.2005 13:23

Petr píše:Přišlo mi pár fotek ze zátěžových zkoušek TT do Horního Hanychova.
Zejména spřažení T3 45+T2 22+23 je dobrá divočina!
Fotky pochází od Petra Dvorského
Velice pekne..

Petre, paklize jich je vicero a jeste si mi je neposlal, dej je prosim do fotozurnalu, rad je zverejnim (jine/liberec/datum)..

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 28.7.2005 13:10

Ondrys píše:
Já de*il jsem šel kolem vozovny zrovna když to spojovali, ale nikdy mě nenapadlo že s tím pojedou na trať. Proč já mám vždy takovou smůlu?
Tomu se říká smůla :? která naštve

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 28.7.2005 13:06

Já de*il jsem šel kolem vozovny zrovna když to spojovali, ale nikdy mě nenapadlo že s tím pojedou na trať. Proč já mám vždy takovou smůlu?

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 28.7.2005 12:51

Přišlo mi pár fotek ze zátěžových zkoušek TT do Horního Hanychova.

Béďa Trávníček

Příspěvek od Béďa Trávníček » 27.7.2005 19:20

9001 píše:Nešlo o zátahy šejdrů? Na Rybníčku přece končí všechny zátahy
Velmi dobrá dedukce! :lol: :lol: =D> =D> 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.7.2005 18:09

Nešlo o zátahy šejdrů? Na Rybníčku přece končí všechny zátahy

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 27.7.2005 16:13

KM píše:Velmi povedené. Poměry zde panující budou zřejmě do nebe volající.
LIBEREC 27. července (ČTK) - První tři týdny v červenci
jezdily tramvaje z Jablonce do Liberce jinak, než stálo v jízdním
řádu. Ranní spoje s odjezdem z Jablonce v 07:17 a v 07:47 totiž
nekončily až v ulici Na Rybníčku, ale již v terminálu MHD ve
Fügnerově ulici. Informaci ČTK dnes potvrdil Tomáš Krebs, mluvčí
Dopravního podniku města Liberce, který linku z Jablonce
provozuje.
"Šlo o naši organizační chybu. Jízdy z Fügnerovy ulice do
ulice Na Rybníčku jsme vedli jen jako manipulační. Od poloviny
minulého týdne ale už cestující opět přepravujeme až do ulice Na
Rybníčku. Cestuje jich tam většinou jen několik," uvedl Krebs. Z
Fügnerovy ulice do ulice Na Rybníčku trvá cesta pěšky asi pět
minut.
Hele nedělej z toho nějakou vědu. S tou tratí do Jablonce máme my liberečáci teď trochu problém, protože Jablonec se nechce dostatečně podílet na krytí ztrát z přepravy. To aby tramvaj fachčila, jezdila po 15 min. zajížděla až na Rybníček nebo dokonce k Viaduktu to by chtěli všichni, ale cálovat to musí především jenom Liberec. :evil:

Prostě došlo k menší chybce, nedělal bych z toho tragédii. Hlavně, že od 1.8. jezdíme až do Horního Hanychova!!! :twisted: :lol:

KM

Příspěvek od KM » 27.7.2005 15:04

Velmi povedené. Poměry zde panující budou zřejmě do nebe volající.
LIBEREC 27. července (ČTK) - První tři týdny v červenci
jezdily tramvaje z Jablonce do Liberce jinak, než stálo v jízdním
řádu. Ranní spoje s odjezdem z Jablonce v 07:17 a v 07:47 totiž
nekončily až v ulici Na Rybníčku, ale již v terminálu MHD ve
Fügnerově ulici. Informaci ČTK dnes potvrdil Tomáš Krebs, mluvčí
Dopravního podniku města Liberce, který linku z Jablonce
provozuje.
"Šlo o naši organizační chybu. Jízdy z Fügnerovy ulice do
ulice Na Rybníčku jsme vedli jen jako manipulační. Od poloviny
minulého týdne ale už cestující opět přepravujeme až do ulice Na
Rybníčku. Cestuje jich tam většinou jen několik," uvedl Krebs. Z
Fügnerovy ulice do ulice Na Rybníčku trvá cesta pěšky asi pět
minut.

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 25.7.2005 9:00

Od dnešního rána se v následujících třech dnech vystřídají všichni řidiči tramvají ve cvičebních jízdách na novém dvoukilometrovém úseku z Dolního do Horního Hanychova. Seznámení s novou tratí je nutné, aby každý řidič znal všechny záludnosti, dopravní řešení na křižovatkách, umístění zastávek a další drobnosti dříve, než bude vozit cestující.

To se stane od 1. srpna. Tímto datem bude definitivně ukončena patnáctiletá přestavba celého tramvajového systému ve městě Liberci :P :twisted: :lol:

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 20.7.2005 22:35

Těší mě že Liberec chce dále podporovat a rozšiřovat kolejovou dopravu. Docela by mě ale zajímalo, jestli se stále počítá s modernizací tratě do Vratislavic (zdvoukolejnění, 1435) i v případě že by se ustoupilo z projektu Regiotram. O budoucnosti tratě do Jablonce se radši nechci bavit.

Návštěvník

Vyjádření magistrátu města Liberce k dalšímu rozvoji TRAM

Příspěvek od Návštěvník » 20.7.2005 15:39

S rozvojem tramvajových tratí se počítá i nezávisle na projektu Regiotram. V územním plánu města se počítá s tramvají do Rochlice (po trati ulicemi Na bídě, Jablonecká, Broumovská, Krejčího a Dobiášova) a do Ruprechtic. Z iniciativy DPML vznikl i záměr vedení tramvaje do Rochlice z druhé strany (od třídy 1.máje, podél Nisy na ulici Košická, dále třídou Milady Horákové, Melantrichova, U močálu a Dobiášovou dále na sídliště). Později se objevila ještě varianta, kde by tramvaj měla vést podél Nisy až na Poštovní náměstí, dále podél ulice Vratislavické a od křižovatky u hotelu Zelené údolí Dobiášovou ulicí na sídliště. V současné době je zadána studie, která by měla posoudit výhody a nevýhody jednotlivých variant a doporučit nejlepší z nich. Stávající vedení města považuje kolejovou MHD za prioritní a předpokládá, že by pokračování výstavby další tramvajové tratě mělo následovat ihned po dokončení tramvaje do Hanychova.Vlastní realizace další výstavby tramvajové trati, by tedy měla být zahájena projektovou přípravou vybrané varianty z výše popsaných. Toto se začne postupně realizovat ještě letos, nejpozději v roce 2006 tak, aby v roce 2007 mohlo město zahájit případnou vlastní stavební práce na prvním úseku.Budeme také vyvíjet snahu o získání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU v plánovacím období 2007 až 2013.V roce 2006 by se měla podle připravované smlouvy s investorem centra Hollandia (v místě bývalé Textilany) realizovat přeložka (a případné zdvojkolejnění) tramvajové trati podél ulice Jablonecká směrem dále od Jablonecké do středu areálu. Smlouva však zatím není podepsána.Projekt Regiotram by mohl zčásti napomoci rozvoji tramvajových tratí, umožnil by jejich napojení na meziměstskou kolejovou dopravu a tím přispěl k významnému rozvoji kolejové dopravy nejen v Liberci, ale v celém Libereckém kraji.

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 20.7.2005 8:40

jara píše:Mě se ty peší zóny libí ale ne když tam je horší provoz pomalu něž na václaváku. :cry:
No aspoň vidíš, že Liberec není žádnej venkov, jak se tady někdo snažil párkrát naznačit... 8-)

dilna

Příspěvek od dilna » 19.7.2005 19:34

"Jablonecká" trať je napájena ze dvou měníren - Vratislavice SILO a Zelené Údolí,trať je rozdělena na šest úseků. Jelikož vozy přijízdějí na výhybnu takřka současně a taky tak odjíždějí, je souběžné brždění a rozjezd tak nějak nemožný :cry:

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 19.7.2005 17:22

Tramvajáček píše: No a to je to co jsem tady psal: na meziměsto ne že by Progressy nemohly, ale nemají zde patřičný využití. Prostě nasazovat je tam je možný, ale ten účel není jak na městský trati. Jestli je to jinak, tak ať to tady konečně někdo pořádně vysvětlí 8-)
Rekuperace se vyuzije v pripade, ze se v obvodu jedne menirny sjedou alespon 2 vozy s tim, ze jeden brzdi (=vyrabi elektrinu) a druhy jede (=odebira elektrinu). Pokud elektrinu nikdo neodebira, tak skonci v odporech, ktere musi mit i vuz s rekuperaci. Ale je treba si uvedomit, ze i v pripade, ze se brzdova elektrina spali v odporech, tak vuz s pulzni vyzbroji predstavuje usporu cca 20-30% trakcni energie proti vozu se zrychlovacem. Navic v odberu proudu nenastavaji takove proudove spicky jako u zrychlovacu. => Nasazeni vozu s pulzni regulaci je prinos i v pripade, ze se rekuperace nevyuzije na 100%.

A ted otazka. Kolik meniren napaji mezimestkou trat? A jaka je sance, ze se v jednom obvodu sjedou 2 vozy, kde jeden brzdi a jeden jede?

Je pravda, ze na trati do HH je hustsi provoz a vede dost do kopce, takze se hodne brzdi. Ale rozhodne se rekuperovana energie nevyuzije na 100% a cast ji i na trati z HH skonci v odporech. A se vzrustajicim poctem vozu s rekuperaci je mnozstvi teto "spalene' energie stale vetsi. A rozhodne nelze rict, ze se rekuperace na trati do Jablonce nevyuzije.

Odpovědět