nitro: Tady vůbec nemá smysl tvoji myšlenku říkat. O to jsem se pokoušel několikrát a vždy jsem byl uzemněm předností tram. Nkdo neobhajuje tu osobu, ale normální člověk, když vidí překážku tak zpozorní a klidně i zpomalí.
Kecy o srovnávání tram s velkou dráhou. Pořád někomu nedochází rozdíl, že vlak jezdí po samostatných těles, tramvaj je z 90% na mětských ulicích kde sama není i když má mnohdy přednost.
To je jako když na dálnici uvidím na dálku člověka/jakoukoli překážku, tak zpomalím a nebo i nějak upozorním ostatní. Taky mám přece zákonou přednost, že na dálnici můžu potkat jenom motorová vozidla. Když vezmu příklad z reálu, tak na začátku D8 resp. na konci ulice v Holešovickách, je taky silnice pro motorová vozidla a potkávám tam pravidelně cyklisty. To znamená že ho sejmu, protože já mám přednost?
MM: a) Na to platí moje oblíbená hláška. To tam za pult můžeme posadit stroj a nebo cvičenou opici, které řekneš stavíš a tady, jinde nic neřeš.
b) u toho b máš pravdu, ale zase platí bod jedna. Radši přibrzdím a nebo i zastavím, než se v noci probouzet se snem jak mi někdo skončil pod vozem...
Dovolím ještě jednu poznámku. I předpis vás neochrání před průserem.
V Ostravě byl řidič tramvaje odsouzený když srazil dítě na přechodu.
http://moravskoslezsky.denik.cz/zlociny ... _brno.html