Děkuji mistru fotografovi za Liberecký speciál, ale dovolím si reagovat. Jako skoro mísní, jsem se k takovéto výluce nemohl nepřijít podívat na zoubek. A hleďme jednokolejka. A tak mi bylo divné, že při dnešním řešení jednokolejek, je úsek zdánlivě nezabezpečen. Zeptal jsem se v Lidovkách tramvajáka a hned jsem byl chytřejší. Z temi velikánskými hodinami terminálu Fügnerova je totiž malá kancelář, kde sídlí dispečer a na jednokolejný úsek vidí. V zastávce FÜ, směr LS je i za normálního provozu spoj dispečerem srovnáván do správného času odjezdu. Bylo možno si povšimnout, že v této zastávce tramvaje stojí nadměrně dlouho. Aby taky ne, když to ulicemi páli jak draci a pak jsou nadjetí

Ale zpet k jednokolejce: Mají jednak poznámku v jízdním řádu a jednak nesmí ze zastávky odjet, dokud jim to není dispečerem povoleno. V případě, že by například vůz směr LS, měl podle JŘ do úseku vjet až po průjezdu vlaku směr HH, ale hanychovský spoj je ještě někde před Šalďákem (o tom se dozví dispečer tak, že mu zavolá, žádné KB se zde nevedou), může dispečer oba řidiče informovat a pustit tak ten spoj, který by tam jinak musel dlouho čekat