Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Tramvajáček
Re: Vana
Taky bych to předběžně nevidel tragicky. Dokud to proste neuvidim na vlastni oci tak neni co kritizovat.tramvajak píše:no zatím bych to tak tragicky neviděl. Ono rozdíl mezi koncepcí T3 a varioLF (ostravské provedení) je patrný na první pohled. Pokud je někdo zarytým odpůrcem T3 jako takové, tak mě nepřekvapí, že se mu cokoliv T3 připomínající zase nebue líbit. Takže napřed si počkejme na první fotky či dokonce pohled vlastníma očima, a potom diskutujme. A pochybuji, že by si mohli dovolit centimetrový úskoky, jak píše anonym, jedná se o dopravní prostředek a né o králíkárnu. Když jsem byl na jaře v Ostravě a okukoval wanu, tak bych řek, že skříň vozu je, pomineme-li odlišnosti v délce skříně a umístění NP prostoru, zcela stejné konstrukce jako klasické T3R.?V. Ostravské čelo je uchycené stejným způsobem jako kardausovské T3, takže pro krnovský "jézedďáky" (podle anonyma) je ouplně jedno, dělají-li ostravskou nebo kardausovskou...Anonym píše: Vůz jako takový je velmi ohyzdný,
...
Re: Vana
no zatím bych to tak tragicky neviděl. Ono rozdíl mezi koncepcí T3 a varioLF (ostravské provedení) je patrný na první pohled. Pokud je někdo zarytým odpůrcem T3 jako takové, tak mě nepřekvapí, že se mu cokoliv T3 připomínající zase nebue líbit. Takže napřed si počkejme na první fotky či dokonce pohled vlastníma očima, a potom diskutujme. A pochybuji, že by si mohli dovolit centimetrový úskoky, jak píše anonym, jedná se o dopravní prostředek a né o králíkárnu. Když jsem byl na jaře v Ostravě a okukoval wanu, tak bych řek, že skříň vozu je, pomineme-li odlišnosti v délce skříně a umístění NP prostoru, zcela stejné konstrukce jako klasické T3R.?V. Ostravské čelo je uchycené stejným způsobem jako kardausovské T3, takže pro krnovský "jézedďáky" (podle anonyma) je ouplně jedno, dělají-li ostravskou nebo kardausovskou...Anonym píše: Vůz jako takový je velmi ohyzdný,
...
-
Kamera
-
Tramvajáček
Ja jo. Salony vozu na Jablonec na tom nejsou tak spatne. Nevidim problem.9001 píše:Já bych řekl že brání vandalismus některých lidí. Nedokážu si představit wanu na poslední spoji z Jablonce.Neral píše:Tak v tom případě je asi blbost aby se soupravy s wanama rozpojovaly. Ostatně tomu, aby wany jezdily i večer, nic nebrání, jenom se tím ztratí výhoda nízkopodlažnosti (resp. se z ní stane spíš nevýhoda).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl že brání vandalismus některých lidí. Nedokážu si představit wanu na poslední spoji z Jablonce.Neral píše:Tak v tom případě je asi blbost aby se soupravy s wanama rozpojovaly. Ostatně tomu, aby wany jezdily i večer, nic nebrání, jenom se tím ztratí výhoda nízkopodlažnosti (resp. se z ní stane spíš nevýhoda).
-
Mája
-
Návštěvník
To, že změna nástupu souvisí s vanami, je dle mého názoru asi mimo mísu. To by totiž stačilo zrušit nedělní nástup jen u tramvají, tak jak už to jistou dobu bylo.
Kdyby však neměly vany jezdit ve večerním provozu, tak si DPML přidělá asi dost starostí, protože by buď defakto nemohly večer jezdit žádné progresy nebo by se museli dělat šílené přehazovací orgie mezi soupravami. Ono jde totiž o to, že je potřeba, aby oba vozy ze soupravy najezdily téměř stejný počet km. Je totiž naprostá kravina, když jeden vůz budu večer nechávat ve vozovně a druhý mi bude jezdit. Tím druhý najede větší počet km a bude muset dřív na kontrolní prohlídku. Ale kontrolní prohlídky se dělají vždy na celém dvojčeti neb dělat to na jednom voze je blbost neb druhý stejně musí stát, neb nemá s čím jezdit.
Protože vany mají jezdit ve dvojčeti s normálním progresem, tak je dle mého názoru velmi pravděpodobné, že budou vany jezdit i večer. Ostatně nevidím důvod, proč by nemohli jezdit.
Kdyby však neměly vany jezdit ve večerním provozu, tak si DPML přidělá asi dost starostí, protože by buď defakto nemohly večer jezdit žádné progresy nebo by se museli dělat šílené přehazovací orgie mezi soupravami. Ono jde totiž o to, že je potřeba, aby oba vozy ze soupravy najezdily téměř stejný počet km. Je totiž naprostá kravina, když jeden vůz budu večer nechávat ve vozovně a druhý mi bude jezdit. Tím druhý najede větší počet km a bude muset dřív na kontrolní prohlídku. Ale kontrolní prohlídky se dělají vždy na celém dvojčeti neb dělat to na jednom voze je blbost neb druhý stejně musí stát, neb nemá s čím jezdit.
Protože vany mají jezdit ve dvojčeti s normálním progresem, tak je dle mého názoru velmi pravděpodobné, že budou vany jezdit i večer. Ostatně nevidím důvod, proč by nemohli jezdit.
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, pokud DPmL nebude chtít, aby wany večer jezdily (jak tady někteří naznačují) tak pro ně určitě nebude problém tuhle praxi změnit...Mája píše:Hezká diskuze, až na to, že večerní sólo z 90% jsou rozdělené soupravy, co jezdily přes den. Prostě soupravy, které zatahují mezi prvními, se rozpojí a opět vyjedou na trať. Takže bych neviděl důvod, proč by vany nemohly jezdit večer.
-
Mája
-
Tramvajáček
Re: Až po skončení
Trtať bude dlouhá cca 4 km, nacenění variant se pohybuje od 400 až po 900 milionů. Liberec si chce na výstavbu trati půjčit. Aktuálně se diskutuje o třech hlavních variantách, jež mají několik subvariant:Neral píše:A je okolo téhle trati něco nového? Nějaké ty návrhy jsem viděl, ale to už je myslím nějakou dobu zpátky a moc se z toho člověk nedozvěděl...Tramvajáček píše:Nicmene Liberec se bude chovat pragmaticky a tak jasnou prioritou pro pristich ctyri - pet let (do r. 2005) je vybudovani tramvajove trati do Rochlice. Uz jsou zpracovany varinaty a nacenění.
- varianta 1: vedení trati od Rybníčku, Košickou, Milady Horákové, Poštovní náměstí, Zelené údolí, Krejčího
- varianta 2: vedení od Fugnerovy, přes areál bývalé Textilany, směrem na Broumovskou a pak směrem Krejčího, resp. Dobiášova.
- varianta 3: okružní trať vzniklá jako spojení těchto dvou variant