Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Absolut
Moderátor

Re: Provoz na linkách

Příspěvek od Absolut » 04.9.2008 13:25

Průběžnou si přeje P10 změnit a ty bývalé hajzlíky a zděný přístřeek zmizí.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 04.9.2008 13:04

Na http://www.dpp.cz jsou nové ZJŘ pro několik tramvajových linek. Na 22 jsem dopočítal stále 40 pořadí.
Odpory si prý budou stěžovat na střídací bod IPP a jeho případné přemístění na Průběžnou a Brusnici.
Pavlák je nevhodnej z více hledisek. Na Průběžný by mohla být i solidní místnost, šel-li by použít ten objekt v zastávce ZC.
Netušíte někdo co změna jízdních řádů obnáší?
Dnes mám brigádnickou šichtu na 7010

http://194.213.60.4/jrportal/Aktuality.aspx?mi=1

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 04.9.2008 12:56

Vendelínek píše:Já tedy nevidim nic pozitivního na tom, že když budu chtít z Kubánského nám třeba do Vysočan, tak budu muset nejdřív 7, pak 26 a 10 na 8. Na takovou dopravu se můžu vykašlat a raději pojedu autem...
a co takhle 136 ??

Matošo
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matošo » 04.9.2008 12:15

Štěpán píše:Mimochodem, stav okolo Strašnické včera odpoledne jsem popsal tady: http://stepanomania.blog.cz/0809/linka- ... -strasnice
sice hezký text, ale bohužel poněkud zkreslující... Jelikož jsi jezdil po kritizovaných úsecích v sedle a né ve špičce, tak se může zdát, že nikde není problém... Okolo půl třetí nebo čtvrté hodiny jsou všechny tramvaje poloprázdné, pouze na úseku Václavské náměstí - Národní třída je pořád plno.

Vendelínek

Příspěvek od Vendelínek » 04.9.2008 11:09

4021 píše: já už se moc těšim až zmizí všechny ty 4, 16, 19 apod. a budu moci bez zjišťování časů odjezdů a návazností při přestupech jezdit tramvajema po Praze i o víkendu a večer bez starostí. No neni to lepší?
Já tedy nevidim nic pozitivního na tom, že když budu chtít z Kubánského nám třeba do Vysočan, tak budu muset nejdřív 7, pak 26 a 10 na 8. Na takovou dopravu se můžu vykašlat a raději pojedu autem...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 03.9.2008 23:16

4021 píše:...chtělo by to zastavit pusy jednodušších lidí co kritizují prakticky všechno co Ropid udělá bez racionálního zamyšlení se nad tim (př. odboráři, značná část šotoušstva, ...).
A co se zamyslet nad faktem, že pokud takovou změnu z ničeho nic kritizují stovky a tisíce cestujících (naprosto bez diskuze!), tak na té změně cosi shnilého asi bude ?
Bohužel tady jde spíš o typický případ absence racionálního myšlení právě na Ropidu, než o momentální pohnutí mysli oprávněně kritizující veřejnosti (odboráře a značnou část šotoušstva nevyjímaje).
Jo chlapče, myšlení bolí... :roll:

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 03.9.2008 23:08

MOp píše:
Vendelínek píše:Nebojte, Ropid už přemýšlí že 19 zruší úplně a na Lehovec protáhne 8...
O tom pochybuji, co si pamatuji, je také 19 Pavlovo dítko..
Jestli je nějaký seznam linek co plánují rušit, tak je rozhodně 19 mezi prvními :!: Ale že by na Vysočanech stačila 8... tam bych dal metrolinku co by každej druhej spoj končil na Vysočanský a půlka jela na Lehovec (by se hodila 3), přes Harfu na Lehovec pak 12.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 03.9.2008 22:40

a budu moci bez zjišťování časů odjezdů a návazností při přestupech jezdit tramvajema po Praze i o víkendu a večer bez starostí

přesně. dokonalý příklad dnes večer - jedu 20 od smíchova a potřebuju na břevnov. 22 ujela minutu před 20, ale nic se nedělo, protože za 10 minut jela další. být to o tři měsíce zpět, tak mi za 12 minut přijede 23, na malovance ovšem zjistím, že 25 ujela před pár minutami, takže počkám 8 minut na 22. a ve výsledku z toho máme dvacet minut čekání na spoj... taky návštěvy z ciziny občas koukaly, když musely čekat v sobotní odpoledne v centru 15 minut na tramvaj.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 03.9.2008 22:36

Vendelínek píše:Nebojte, Ropid už přemýšlí že 19 zruší úplně a na Lehovec protáhne 8...
O tom pochybuji, co si pamatuji, je také 19 Pavlovo dítko..

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 03.9.2008 21:48

Damir Holas píše:Na tom možná něco bude... Vzpomeňme na Brno, tam někdy kolem roku 1995 udělali ze dne na den z 22 linek jen 13 a lidi reptali, ale nakonec si to docela sedlo. Kdyby to dělali na etapy, kdoví, jak by to dopadlo... Koneckonců i v roce 1998, před otevřením "béčka", se, pamatuju - li se dobře, plánovaly větší změny v linkovém vedení tramvají, než jaké byly nakonec realizovány.
Přecijen je to podle mě lepší to linkový vedení metrotramvají dobře promyslet a realizovat to najednou a ne těmi krůčky, pak to vypadá jako že se hrabe do tras dvakrát za rok a lidi jsou nespokojený furt, takhle se rozdrážděj jenom jednou, změna je pozitivní, takže si toho za čas všimnou a je klid.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 03.9.2008 21:41

4021 píše:Oni bohužel dělají mini krůčky, politicky asi neni možné aby najednou bylo o polovinu linek míň a všude poloviční interval... je to škoda.
Na tom možná něco bude... Vzpomeňme na Brno, tam někdy kolem roku 1995 udělali ze dne na den z 22 linek jen 13 a lidi reptali, ale nakonec si to docela sedlo. Kdyby to dělali na etapy, kdoví, jak by to dopadlo... Koneckonců i v roce 1998, před otevřením "béčka", se, pamatuju - li se dobře, plánovaly větší změny v linkovém vedení tramvají, než jaké byly nakonec realizovány.

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 03.9.2008 20:55

Petr píše:Ono je možná logický, že TADY, na diskuzním fóru o TRAMVAJÍCH se opravdu víc řeší TRAMVAJE. Co ty na to?
To je pravda, já chtěl ale upozornit, že jsou palčivější problémy v Pražský MHD.

Za pravdu musim ale většině stěžovatelů k Ropidu dát i v případě výměny 6 a 7. Nevim kde přišli na to, že můžou o víkendu a večer zrušit 6, když se jim toto zachtělo tak je jasný, že na Radlickou musí jet něco jinýho. Že ale do Řep pojede 4 jenom ráno (náhrada 7 odpoledne?), taky neni zrovna příjemná zpráva.

Oni bohužel dělají mini krůčky, politicky asi neni možné aby najednou bylo o polovinu linek míň a všude poloviční interval... je to škoda, já už se moc těšim až zmizí všechny ty 4, 16, 19 apod. a budu moci bez zjišťování časů odjezdů a návazností při přestupech jezdit tramvajema po Praze i o víkendu a večer bez starostí. No neni to lepší? Dnes musim o víkendu a večer furt zjišťovat co kde jede, co kde navazuje a strachovat se jestli někde nezkejsnu, při polovičním intervalu mi ten přestup vůbec nevadí, páč vim že nebudu nikde tvrdnout dlouho, tak nemusim zjišťovat konkrétní spoje. Je to prostě modernizace veřejné dopravy, současný stav je prostě socka... a to já nechci aby lidi řikali městský dopravě socka, udržováním současnýho stavu tomu rozhodně pomáhám.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 03.9.2008 20:43

4021 píše:(...)Je to ale zajímavý, že třeba o těch Letňanech se nikde nijak moc nemluví, přitom tam je největší průser všech zářijových změn... že lidi zůstávaj denně na zastávkách nejen tam, ale i třeba na 133... ne tady se všude furt řeší jestli co když náhodou spadne támhle trolej tak půl prahy bude bez tramvají.... :roll:
Ono je možná logický, že TADY, na diskuzním fóru o TRAMVAJÍCH se opravdu víc řeší TRAMVAJE. Co ty na to?

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 03.9.2008 20:40

Vendelínek píše:No slyšel jobovku: 6,19 zrušena, 3,10 po 4 minutách, 26 na Radošovickou, 8 Lehovec. 19 by tedy nahradily 8,10 a 26. Ropid má vizi málo linek, krátké intervaly, přestupování, což by lidem prý kvůli krátkým intervalům nemělo vadit. Chtělo by to Ropid zastavit...
Já to vidim jinak, chtělo by to zastavit pusy jednodušších lidí co kritizují prakticky všechno co Ropid udělá bez racionálního zamyšlení se nad tim (př. odboráři, značná část šotoušstva, ...).

Jsou tu věci co Ropid dělá s linkama se kterými rozhodně nesouhlasim (eh Letňany...), plány s tramvajemi (metrolinkizace) mezi ně ale rozhodně nepatří a Ropid má v tomto moji plnou podporu.

Je to ale zajímavý, že třeba o těch Letňanech se nikde nijak moc nemluví, přitom tam je největší průser všech zářijových změn... že lidi zůstávaj denně na zastávkách nejen tam, ale i třeba na 133... ne tady se všude furt řeší jestli co když náhodou spadne támhle trolej tak půl prahy bude bez tramvají.... :roll:

Vendelínek

Příspěvek od Vendelínek » 03.9.2008 20:09

No slyšel jobovku: 6,19 zrušena, 3,10 po 4 minutách, 26 na Radošovickou, 8 Lehovec. 19 by tedy nahradily 8,10 a 26. Ropid má vizi málo linek, krátké intervaly, přestupování, což by lidem prý kvůli krátkým intervalům nemělo vadit. Chtělo by to Ropid zastavit...

Zamčeno