velikost 256Kb se mi nechce vyrobit v zoneruMOp píše:Ale umí - max 1024 x 1024 a max velikost 256kb. Chyba je mezi zidli a klavesnici pane Jaro.Z důvodu, že to bl... forum neumí fotky větší velikosti...
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Liberecká MHD
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale umí - max 1024 x 1024 a max velikost 256kb. Chyba je mezi zidli a klavesnici pane Jaro.Z důvodu, že to bl... forum neumí fotky větší velikosti...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Při včerejším večerním průletu městem Liberec sem objevil velmi zajímavou věc. V provozu byla souprava van!!!!! Nevím jestli mimořádně či nějak častěji nasazována. A tak jsem si to doslova za 5 minut zátah do vozovny vyfotil.Kamera 26.8.2008 píše:Na "dvojwany" bude možno narazit ještě do konce týdne (alespoň na jednom pořadí ze dvou). Pokud budou k dispozici T3R.P po opravě dřív (spíše ne), tak vyjedou již v "klasice" T3R.PLF + T3R.P.
Od soboty 30.8. do neděle 31.8. zkušební provoz na linkách 5 a 11 přes "NOVOU FÜGNEROVU". Provoz podle jízdních řádů platných od 1.9.08. Od pondělka již plný provoz.
Liberečáci:Je to častý jev nebo nějaká mimořádnost??
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cwapa: Docela smutné, za ten rok se s 30 zřejmě vůbec nepokročilo.
Varecka: K ní určitě, do ní možná.
Varecka: K ní určitě, do ní možná.
půjde se dostat k RT6 ?
Liberecká MHD
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VE VOZOVNĚ
28.10.2008 - 13:00 - 18:00
Prohlídka zázemí tramvají s výkladem
Ukázka pracoviště řidiče tramvaje i autobusu
Program pro nejmenší ve staré tramvaji
Jízda historickou tramvají
Okružní jízda historickým autobusem
Pořádá DpmL,a.s. a Boveraclub
28.10.2008 - 13:00 - 18:00
Prohlídka zázemí tramvají s výkladem
Ukázka pracoviště řidiče tramvaje i autobusu
Program pro nejmenší ve staré tramvaji
Jízda historickou tramvají
Okružní jízda historickým autobusem
Pořádá DpmL,a.s. a Boveraclub
Nálepky v kabinách a na zadních stanovištích s nápisy " Rozchod 1000 (1435) mm - Nové nákolky" má především upozornit řidiče na to, na jakém rozchodu je dané vozidlo postaveno. Důležité především při manipulacích ve vozovně a na jiných místech v kolejové síti, která mají různé rozchody. Nápis "Nové nákolky" by měl být vylepen na všech vozech po výměně nákolků, případně kol - upozornění na sníženou adhezi.
Co se týče kolejnic S49:
V České republice existuje několik jízdních profilů tramvajových kol. Ostrava má profil prakticky shodný s železničním. Praha, Most, Liberec, Plzeň a Olomouc používají profil se šířkou obruče pouhých 90 mm. Samotné použití tramvajového kola běžně používaného např. v Liberci je na železničních kolejnicích S49, při dodržení určitých pravidel týkajících se především výšky okolku, v zásadě bezproblémové. Problém však nastává u výhybek. Zde totiž není z důvodu mnohem menší šířky tramvajového kola, a tím většího rozkolí u tramvaje (1384 mm, na železnici 1360 mm), zajištěno kvůli vzdálenosti přídržnice směrové vedení kola. Malá šířka tramvajového kola může působit problémy i na srdcovkách. Použiti železničního kola není možné v tramvajové síti, protože šířka a hloubka žlábků u typů kolejnic používaných v Praze a ostatních městech (s výjimkou Ostravy) je pro železniční kolo nedostatečná. Výška okolku železničního kola nevyhovuje na srdcovkách tramvajových výhybek, kde probíhá odvalováni kola po temeni okolku.
Co se týče kolejnic S49:
V České republice existuje několik jízdních profilů tramvajových kol. Ostrava má profil prakticky shodný s železničním. Praha, Most, Liberec, Plzeň a Olomouc používají profil se šířkou obruče pouhých 90 mm. Samotné použití tramvajového kola běžně používaného např. v Liberci je na železničních kolejnicích S49, při dodržení určitých pravidel týkajících se především výšky okolku, v zásadě bezproblémové. Problém však nastává u výhybek. Zde totiž není z důvodu mnohem menší šířky tramvajového kola, a tím většího rozkolí u tramvaje (1384 mm, na železnici 1360 mm), zajištěno kvůli vzdálenosti přídržnice směrové vedení kola. Malá šířka tramvajového kola může působit problémy i na srdcovkách. Použiti železničního kola není možné v tramvajové síti, protože šířka a hloubka žlábků u typů kolejnic používaných v Praze a ostatních městech (s výjimkou Ostravy) je pro železniční kolo nedostatečná. Výška okolku železničního kola nevyhovuje na srdcovkách tramvajových výhybek, kde probíhá odvalováni kola po temeni okolku.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Ohledně těch cedulek, taková tam byla nalepená už v době, když byla T3R.PLF zapůjčena do Prahy, takže to s tím asi moc souvislostí mít nebude.Karosák píše:Nyní mají některé liberecké tramvaje ne pultíku nalepenou cedulku "Nové okolky-1435 mm", nebo "Nové okolky-1000 mm", ale to neznamená změnu profilu, že ne![]()
![]()
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hergot...to jsem nejdřív psal, než přemýšlel
Ale stejně mi připadají ty kolejnice kapku menší...
Navíc pravou kolejnici využívají v Liberci podvozky obodu rozchodů, tak přeci nebudou mít meziměstské vozy na každé straně jiný profil kola
jasně že nebudou, ale nevím jak si to vysvětlit...
Ale stejně mi připadají ty kolejnice kapku menší...
Navíc pravou kolejnici využívají v Liberci podvozky obodu rozchodů, tak přeci nebudou mít meziměstské vozy na každé straně jiný profil kola
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba proto, že 48 nejezdí po meziměstské trati? 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Furt mi to vrtá hlavou
Ve FŽ z 27.7. z meziměstské trati je u jedné fotografie psáno, že umí jezdit po bezžlábkové širokopatní S49. Je to opravdu S49 to co na rekonstruovaných úsecích meziměstské trati mají
Kolejnice je sice bezžlábková, I profilová, ale v porovnání s Brnem (študoval jsem kolejnice ve smyčce Starý Lískovec, kde jsou dle mého oka normální železniční (označení nevím)) jsou ty liberecké kolejnice o poznání drobnější. A za další: Když by měly jiný profil kol (pro S49), jak by se mohla wana č. 48 zapůjčit do Prahy na DOD 2OO6, jentak na pár dní
Nyní mají některé liberecké tramvaje ne pultíku nalepenou cedulku "Nové okolky-1435 mm", nebo "Nové okolky-1000 mm", ale to neznamená změnu profilu, že ne
Co na to odborníci...
Nyní mají některé liberecké tramvaje ne pultíku nalepenou cedulku "Nové okolky-1435 mm", nebo "Nové okolky-1000 mm", ale to neznamená změnu profilu, že ne
Co na to odborníci...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Horečku ti doufám nezpůsobil můj fotografický materiál

Až odpadne herečka...čím později tím líp co?MOp píše:Až mi opadne horečka, zveřejním.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Až mi opadne horečka, zveřejním.