Hlásiče možná, ale když to počítač nestačí zpracovat – marná snaha. On má v zastávce moc moc práce a nechce se nechat vyrušit – nastavit rádiovýhybku, sestavit hlášení, nabonzovat polohu… A do toho ještě otravujou nevidomí
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 14T (Porschetra)
A já měl za to, že tohle je problém starých tramvají, že ty nové mají právě z toho důvodu hlásiče se dvěma nezávislými kanály…
Hlásiče možná, ale když to počítač nestačí zpracovat – marná snaha. On má v zastávce moc moc práce a nechce se nechat vyrušit – nastavit rádiovýhybku, sestavit hlášení, nabonzovat polohu… A do toho ještě otravujou nevidomí
Zastávku by jsi měl hlásit nejpozději při průjezdu kolem koncového sloupku zastávky, takže by to měl nevidomý zaregistrovat, problém bude při hlášení výluk.Brejšín píše:Problém je v tom že jestliže probíhá hlášení zástavky tak informace pro nevidomého zazní až po nebo to nezareaguje.![]()
Jinak od zítřka 9157 byla psaná na 10/10 alias 10/14
respektivě dneska
Jen mi to přijde trochu potichu, někde to může přehlušit hluk okolí.
-
jaluh
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzují info od Brejšína-10/10 a 10/14.Brejšín píše:Problém je v tom že jestliže probíhá hlášení zástavky tak informace pro nevidomého zazní až po nebo to nezareaguje.![]()
respektivě dneska
Problém je v tom že jestliže probíhá hlášení zástavky tak informace pro nevidomého zazní až po nebo to nezareaguje.
respektivě dneska
respektivě dneska
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Néé, já si užívám HELL ON FEL (jistě je Vašem pekle větší teplo, ale když mě tam vzali bez přijímaček, tak nepohrdnuJabberwocky píše:Šmarja, ještě řekni, že taky studuješ u nás...Karosák píše:při společných cestách
Jinak ty odezvy tedy žádná velká sláva. Lepší skóre bych čekal především od 14T :-/
Jinak dotazovaná jistě doplní, až se přihlásí
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Šmarja, ještě řekni, že taky studuješ u nás...Karosák píše:při společných cestách
Jinak ty odezvy tedy žádná velká sláva. Lepší skóre bych čekal především od 14T :-/
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přiznám se, že při společných cestách jí často VPN01 zabavuji ve prospěch zkoušení "co kde pípá"Oskar píše:Jako navádění pro slepce by u 14T měl sloužit nový gong. Tak nějak předpokládám, že vychází někde z blízkosti druhých dveří.
Je to tak, 2217?
Vím, že se to pravidelně zkouší, a když se ve smyčce u vozidla chvíli postává a "šťouchá" do něj vysílačkou, tak většina to nakonec vzdá a odpoví, ale když někde na trati člověk potřebuje okamžitou odpověď, jsou občas větší jistotou ústa tramvajáka. Myslím, že by to mohlo podávat lepší výsledky
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Matošo:
Pan Martyn v jiném tématu píše:Od soboty má Motol na šestnáctce čtyři víkendová pořadí s negarantovanou 14T, takže se má tunel nač těšit
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Budou po rekonstrukci tunelu zase jezdit Saranče do Modřan?
Dneska jsem ani jedno jedoucí tímto směrem nepotkal...
Dneska jsem ani jedno jedoucí tímto směrem nepotkal...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel je také problém v tom, že ne všichni slabozrací nebo nevidomí navigační systém v MHD využívájíOskar píše:Jako navádění pro slepce by u 14T měl sloužit nový gong. Tak nějak předpokládám, že vychází někde z blízkosti druhých dveří.
Je to tak, 2217?
Jako navádění pro slepce by u 14T měl sloužit nový gong. Tak nějak předpokládám, že vychází někde z blízkosti druhých dveří.
Je to tak, 2217?
Je to tak, 2217?
-
gabuliatko
- Uživatel
má 14T nějaké navádění do dveří ? Ptám se, protože včera jsem viděl, že nevidomého oťukávajícího první dveře popadla vedle stojící paní za ruku
-
radek31
- Moderátor
teď je z MO v kurzu 14T docela hodně lidí, takže tipuju, že (když nepočítám stálé noční řidiče u kterých to je jedno) bez papírů na 14T bude na konci listopadu méně než 15 řidičů (z cca 193)
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tipuji tak 15-20%gabuliatko píše:kolik řidičů z Motola ještě nemá oprávnění na 14T ?
-
gabuliatko
- Uživatel
kolik řidičů z Motola ještě nemá oprávnění na 14T ?