Možná bylo myšleno, že jsou zvyklí jezdit 11 na Chodovskou do krámu a ten má zavřeno a tak by rádi by přelezli na Otakarce směr Slávka, ale bojí se bubáků!cwapa píše:Od kdy jezdí linka 11 na Slávii ?![]()
T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3R.P
Od kdy jezdí linka 11 na Slávii ?Pepa píše:Tesco na Slávii má taky pořád nonstop a důchodci se bojí tmy tak kam by chodili... Linka 11 v noci nejezdí tak jsou bezmocní...fricoolinek2 píše:Aha, tak proto Tesco omezilo HM s NONSTOP dobou provozu jen na Letňany a Zličín, který jsou svou polohou nočnim nájezdum nákupchtivých důchodců více odolné.
Tesco na Slávii má taky pořád nonstop a důchodci se bojí tmy tak kam by chodili... Linka 11 v noci nejezdí tak jsou bezmocní...fricoolinek2 píše:Aha, tak proto Tesco omezilo HM s NONSTOP dobou provozu jen na Letňany a Zličín, který jsou svou polohou nočnim nájezdum nákupchtivých důchodců více odolné.MF píše:...většina krámů má zavřeno.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: T3R.PLF aneb pražské wany
Jasnědemon píše:Úplně zcestnej argument to taky neni, vždyť wana je prostě kus za kus.
Jeden řadič se demontuje z původce papírů, část dílů se použije na ND pro ostatní vraky, část se předělá na typ pro R.P a teprve zbytek se vyhodí...
Navíc ruční řadič opravdu není levnější.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Úplně zcestnej argument to taky neni, vždyť wana je prostě kus za kus.Petr píše:V té holoskříni, co přijde a pak se z ní stane wana že je nebo někdy byl nějaký nožní řadič?Oklikou bych tuhle větu pochopil pro klasické erpéčka, ale u wany jsem mimo
Jeden řadič se demontuje z původce papírů, část dílů se použije na ND pro ostatní vraky, část se předělá na typ pro R.P a teprve zbytek se vyhodí...
Navíc ruční řadič opravdu není levnější.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak proto Tesco omezilo HM s NONSTOP dobou provozu jen na Letňany a Zličín, který jsou svou polohou nočnim nájezdum nákupchtivých důchodců více odolné.MF píše:...většina krámů má zavřeno.
- Bobik
- Uživatel
Bylo mi to dáno jako odpověď z jedné vody načisto - vždyť wana je vpodstatě taky R.P, ne? (něco ve smyslu že když klasický RP maj nohu, tak se na Wanu přece nebudou vymýšlet kraviny...) Jak jsem koupil, prodávám.
Jinak s holoskříní máš pravdu, napsal jsem to blbě
.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
V té holoskříni, co přijde a pak se z ní stane wana že je nebo někdy byl nějaký nožní řadič?Bobik píše: Jojo, jako "oficiální vysvětlení" jsem slyšel, že by to bylo drahé a že nožní řadič tam už je(blbost, nožní tam sice je, ale stejně se musí předělat).
- Bobik
- Uživatel
Jojo, jako "oficiální vysvětlení" jsem slyšel, že by to bylo drahé a že nožní řadič tam už je(blbost, nožní tam sice je, ale stejně se musí předělat).KGX 63 píše:Spíš nebyla politická vůle investovat do wan víc než je nezbytně nutné.....
Já bych to v noci zabalil a jezdil až ráno. Když koukám co to jezdí za ksidl, tak ten nízký tramvaje nepotřebuje. A ti co jezdí za prací jsou schopní ty tři schody vylézt/slézt. Vozíčkáři v drtivé většině případů dělají v různých družstvech invalidů a určitě ne za hluboké noci. Důchodci ať sedí v noci doma - většina krámů má zavřeno.Venca Boček píše:No já bych to udělal přesně obráceně. Víc wan a méně wlků. A sólo wany vypravovat klidně i na nočky, protože i v noci chtějí jezdit hůře pohyblivý cestující nebo cestující s objemnými zavazadly, pro něž je cesta s vozem s méně schody určitě potěšitelnější.
Určitě nízkopodlažní vozy na nočky. Ono nastupovat ožralej do těch schodů je fakt občas fuška.Venca Boček píše:No já bych to udělal přesně obráceně. Víc wan a méně wlků. A sólo wany vypravovat klidně i na nočky, protože i v noci chtějí jezdit hůře pohyblivý cestující nebo cestující s objemnými zavazadly, pro něž je cesta s vozem s méně schody určitě potěšitelnější.
Jo, jo... Slyšel jsem příhodu o jednom kologovi z práce, který si před nějakými 20 lety přestěhoval postupně tramvají celou garsonku...Venca Boček píše:No já bych to udělal přesně obráceně. Víc wan a méně wlků. A sólo wany vypravovat klidně i na nočky, protože i v noci chtějí jezdit hůře pohyblivý cestující nebo cestující s objemnými zavazadly, pro něž je cesta s vozem s méně schody určitě potěšitelnější.
Spíš nebyla politická vůle investovat do wan víc než je nezbytně nutné. Chybějící ruční radič na pražské waně je docela velké mínus (říkám to i přesto, že jezdím v 99,9 % případů s vozy s nožním ovládáním). Třeba v KT8N to je naprostá paráda a pohodička. Osobně si myslím, že ruční radiče už měli mít rovnou rpéčka.
ještě bych dodal za sedmé, kdy cesta impulsu z mozku do nohy je delší než z mozku do rukyradek31 píše:1) ruční řadič je prý v současné době levnější než nožní
2) trhnout pákou do brzdy je opravdu rychlejší, než přešlápnout z pedálu na pedál
3) když se řidiči něco stane při brzdění, tak páka v brzdě zůstane, ale pedál (nezaparkovaný) se vrátí a tramvaj přestane brzdit
4) únava řidiče při řízení rukou je menší (třeba v úseku Hlubočepy - Geologická nemusí stát 2 minuty na jízdě a v opačném směru 3 minuty na brzdě a podobně)
5) cit v ruce je mnohem větší než v noze
6) nadskakování tramvaje na nerovnostech u ručního řízení neovlivňuje zadaný stupeň jízdy, u nožního řadiče se to řidiči poskakujícímu na sedačce často nepodaří udržet ve vybraném stupni
6) každý, kdo jezdil pár dní (nebo déle) na ruku preferuje ruční řízení - proti jsou jen řidiči, kteří s tím nejezdí
Jinak ale souhlasím s Radkem.
-
radek31
- Moderátor
1) ruční řadič je prý v současné době levnější než nožní
2) trhnout pákou do brzdy je opravdu rychlejší, než přešlápnout z pedálu na pedál
3) když se řidiči něco stane při brzdění, tak páka v brzdě zůstane, ale pedál (nezaparkovaný) se vrátí a tramvaj přestane brzdit
4) únava řidiče při řízení rukou je menší (třeba v úseku Hlubočepy - Geologická nemusí stát 2 minuty na jízdě a v opačném směru 3 minuty na brzdě a podobně)
6) nadskakování tramvaje na nerovnostech u ručního řízení neovlivňuje zadaný stupeň jízdy, u nožního řadiče se to řidiči poskakujícímu na sedačce často nepodaří udržet ve vybraném stupni
6) každý, kdo jezdil pár dní (nebo déle) na ruku preferuje ruční řízení - proti jsou jen řidiči, kteří s tím nejezdí