Jo jo, kvalitní botičky, to je radost... Jezdi busem, tam se ti to nestaneMatošo píše:8626 (zadní vůz na 7) má obutej zadní podvozek "jako prase"...
Chvílema jsem se cítil, jak kdybych jen ka krávě a ještě mě u toho někdo mlůátil do hlavy kladivem.
T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Re: T6A5 a T6A5.3
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
8626 (zadní vůz na 7) má obutej zadní podvozek "jako prase"...
Chvílema jsem se cítil, jak kdybych jen ka krávě a ještě mě u toho někdo mlůátil do hlavy kladivem.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Všechny mimo čtyř (+1) Žižkovských...MF píše:T6 jsou v celkem dobrém stavu, jelikož jsou snad skoro všechny po PO...
Během víkendu by se měla do SA předat další dvojice T6 a to 8637+8638
- Damir Holas
- Uživatel
Teď jsem na to taky zíralMF píše:Teda pane inženýre, co ta čeština?
Teda pane inženýre, co ta čeština? 
dikyMOp píše:skluz - stojis, chces se rozjet protaci se kola.
smyk - jedes, chces zabrzdit, kola stoji na miste a tram stale jede.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
skluz - stojis, chces se rozjet protaci se kola.
Muzu se zeptat jaky je u tramvaje rozdil mezi skluzem a smykem? Nejak mi to nejde rozlisit...Štěpán píše:...při skluzu omezí proudy a při smyku omezí proudy, sypne písek a případně hodí zadní kolejnicovky...
14T mají ještě tu neblahou vlastnost, ale již lze odblokovat kola v jakém-koli režimu. Nicméně i nový SF je krátký na synchronní skluz-smyk na slizké koleji. Zadní vozy T6 jsou opravdu nejobutelnější vozy v Praze. Je to způsobeno nastavením SO a že řidiči se naučili jezdit na doraz i na slizu, jelikož jim to sype samo. Taky je sranda když potom přejdou na zrychlovač a je to jenom ťuk, řach, prásk a ještě potom uplaňujou Technickou závadu. 
100x
100x
Naposledy upravil(a) Brejšín dne 09.12.2008 16:31, celkem upraveno 1 x.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S tím klouzáním si musíš zvyknout - lepší už to (zase až do jara) nebude. Obout se dá i šumperák - v případě, kdy dojde k zablokování všech kol vlaku. Z míst, která znám je na to nejlepší Korunní dolů. Nevím, jak to bude letošní zimu se 14T, ale měl-li by se opakovat loňský scénář, tak považuji šumperáka za vůz, který jde nejhůř obout.Štěpán píše:T6 protiskluzovku mají. Myslím, že to je na stejném principu jako u KT8, čili při skluzu omezí proudy a při smyku omezí proudy, sypne písek a případně hodí zadní kolejnicovky. Ale není problém tuhle ochranu vypnout. A hlavně obout se dá cokoliv (14T, KT8N, T6). A zvlášť dneska to docela dost solidně klouzalo.
T6 protiskluzovku mají. Myslím, že to je na stejném principu jako u KT8, čili při skluzu omezí proudy a při smyku omezí proudy, sypne písek a případně hodí zadní kolejnicovky. Ale není problém tuhle ochranu vypnout. A hlavně obout se dá cokoliv (14T, KT8N, T6). A zvlášť dneska to docela dost solidně klouzalo.
-
pterodaktyl
- Uživatel
CHtěl bych se zeptat,zda vozy T6 mají nějakou protiskluzovou ochranu? Dnes jsem jel vozem č.8678 na lince 10(číslo řídícího vozu jsem si nezapamatoval) a "mlátil" jak zběsilý! Vůbec mám pocit,že vidět obutou T6 tku není nic zvláštního!Nevíte,čím to je způsobeno? Jak ta protiskluzovka funguje? ubere brzdě na tahu a sype písek? Může zasahovat i do okruhu mechanických kotoučových brzd?
Děkuji!
Děkuji!
- Damir Holas
- Uživatel
Áha, díky za osvětlenídemon píše:U nás jedem na škodový zakázky, takže se nejdřív opravuje a pak teprve pojišťovna proplácí...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U nás jedem na škodový zakázky, takže se nejdřív opravuje a pak teprve pojišťovna proplácí...Damir Holas píše:Z povinného ručení toho zběsilého saniťáka, co ji tehdá tak pěkně od plic hnedle po ránu "sundal", nic nekáplo?