Nové tramvajové tratě
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Nové tramvajové tratě
Slyšel jsem, že se má prodlužovat trať z Barrandova někam do Holyně nebo Slivence. Je to pravda a pokud ne, kam by se teda měla prodloužit?
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Josefe, já tu ale píšu o tangenciální dopravě. Tady není o dopravě do centra města vůbec řeč. Tam jsem navíc toho názoru že tramvaj může plnit jen doplňkovou roli, páteř jsou vlaky, ať už metro či pozemní které zajistí dopravu na velkou vzdálenost v kratším čase.
Podle mě je absoultní blbost vést do krče, kačerova, roztyl....vést tramvaj. Je to blbost, už jen z jednoho důvodu. Tramvaj by do centra jela jakou dobu, kdežto lidi jsou za chvilku na metru a meterm za oár minut v centru. Tramvají by tam jely půl dne...
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máte pravdu, neuvědomil jsem si že přechod z mostu přes Zálesí do tunelu pod nemocnicí by byl ještě umocněn tím že Zálesí je k nemocnici z nemalého kopce. Bohužel tudy vlak opravdu nepojede. Je reálné alespoň dostat z Nových Dvorů tramvaj k nemocnici? Pokud ano, vidíte někdo reálnou cestu kudy tramvaj dostat na Spořilov (nemusí to být přes Roztyly, ale snadný přestup na metro C by tam měl být a zbývá už jen Kačerov)? Napadá mě estakáda ze Zálesí a pak po povrchu kolem Labutě a dále podél ulice U Michelského lesa na Roztyly a odtuď nějak
na ten Spořilov.
- Absolut
- Moderátor
Výškově neproveditelné.
A jak by bylo třeba překopat široké okolí, aby šlo ulici Zálesí s TT zaústit do raženého podnemocničního tunelu?? Ta ulice je dost příkrá už teď a od křižovatky s Vídeňskou je to k první budově nemocnice 80-90 metrů (navíc z kopce). A vymýšlet třeba i jen hloubené varianty po areálu špitálu je nesmysl.Markus píše:...Tak a teď mi to pěkně zkritizujte, prosím prosím
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tož to do mapy bez vrstevnic se kreslí hezky, taky jsem kreslíval.
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem příspěvek na České dálnice a krásně mi tam zapadla i tramvajová trať. Jde o tangenciální tramvajové propojení Modřan, Lhotky (myšleno Nové Dvory), Nemocnice Krč, Roztyl a Spořilova (stávající konečná linky 11). Předpokladem je prodloužení tramvaje z Modřan na Nové Dvory. Ulicí Śtůrovou bych sestoupil k Zálesí kterou bych překonal mostem, napojil na stanici linky D Thomayerova nemocnice a dále pokračoval novým silničně-tramvajovým tunelem z ulice Zálesí pod Thomayerovou nemocnicí a Kunratickým lesem, s podzemní (stanicí Roztyly - přestup linku D a příměstskými/dálkovými busy), tunel by byl ukončen v prostoru MÚK D1 x Spořilovská x Ryšavého. Tato MÚK po dostavbě východní části R1 mezi D1 a Běchovicemi nebude už tolik zatížená a jistě by se zde dala vhodně vést i tramvajová trať - tím by se tramvaj dostala na Spořilo do oblasti konečné linky 11. Přínosy: Rychlé propojení jihu a východu Prahy veřejnou i místní IAD dopravou, rozvoj všech oblastí v trase, větší význam autobusového terminálu Roztyly, alternativní způsob pro busy jak se dostat z jihu na Želivského objetím Kačerova a Michle (hadovitá je úzké hrdlo se kterým těžko někdo něco zmůže a ani dál to není žádná sláva). Nevýhodou je samozřejmě investice kterou by si tato změna vyžádala, náklady vidím v desítkách miliard. Přesto si myslím že by se to městu vyplatilo, přineslo by to velký rozvoj na jihu i východě Prahy. Tady jsem to zanesl do mapy.
http://www.mapy.cz/#x=133171456@y=13575 ... 9968+22528
Tak a teď mi to pěkně zkritizujte, prosím prosím
http://www.mapy.cz/#x=133171456@y=13575 ... 9968+22528
Tak a teď mi to pěkně zkritizujte, prosím prosím
- Absolut
- Moderátor
Já se domnívám, že P4 střílí od boku schválně proto, aby pak mohla triumfálně dokázat, že s těmi tramvajemi jsou jen problémy a je lepší je nezavádět.
Bohužel, Proxi, Radlická je proti Vyskočilově ulici a Pankráci ještě slabý čajíček.
Bohužel, Proxi, Radlická je proti Vyskočilově ulici a Pankráci ještě slabý čajíček.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem optimista - proto bych to s tramvajkami na P4 neviděl tak zle, ale zároveň to bohužel znamená, že stavba případné tratě bude zároveň znamenat i rozkopání "nových" chodníků a rozsáhlé přeložky již přeložených inženýrských sítí. Kilometr obyčejné trati pak může stát 0,5 mld. jak v RadlicíchAbsolut píše:Ale ouha, ta tramvaj se tam mezi baráky nevejde, museli bychom ubrat dva pruhy autíček a rozšířit uliční prostor nejde, tam jsme přece dovolili postavit těsně k ulici baráky. Modelově na tenhle systém odpovídá Budějovická ulice na Pankráci, uzel u stanice metra Budějovická a hlavně Brumlovka, kde již dnes autobusy potřebují jednorázové posily účelovou linkou BBC. Takže já Praze 4 se slzami v očích tleskám za to, že nám v Praze umožní na vlastní oči poznat, jak vypadá pokus o automobilové město dle vzoru USA z 60. let.
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S autíčky to není žádný med už teď. Třeba takové zavření ulice K Verneráku ukázalo jasně to na co upozorňuju už léta a totiž to že třeba takový Kunratický les se nedá rozumně objet autem. Z jedné strany je tam ve špičkách parkovště u Thomayerky a teď se druhé parkoviště stalo z Kunratické spojky. Musím si myslet ten kdo řídí na magistrátu dopravu musí být naprostý diletant (bez úražky myšleno jako neodborník), jinak by uzavření ulice K Verneráku předcházelo alespoň vybudování kruhového objezdu na křižovatce Kunratická spojka x K labeškám která je nyní katastrofálním úzkým hrdlem. Co se týká MHD, trápí mě to že P4 střílí různé návrhy takto od boku, realizace ale pak vázne a tak bolavá místa jako je třeba doprava na Vídeňské kde denně ztrácí čas desetitisíce lidí neřeší prakticky vůbec.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Jo jo. V rámci letní brigády jsem dělal v jedné kanclbudově na Pankráci a vzhledem k okolní zástavbě a hustotě IAD jsem si vskutku připadal jak někde na Manhattanu...Absolut píše:Takže já Praze 4 se slzami v očích tleskám za to, že nám v Praze umožní na vlastní oči poznat, jak vypadá pokus o automobilové město dle vzoru USA z 60. let.
- Absolut
- Moderátor
Zmíněné tramvajové tratě, předložené P4, jsou vize pana architekta Preiningera a nejsou řádně technicky prověřeny, zejména z hlediska výškového řešení. Pana architekta jsem měl tu čest poznat a docela si ho si vážím, protože je to dobrý chlap a snílek a bez snílků bychom ještě skákali po stromech a žrali banány. Studie, kterou vypracoval, byla urbanistická a nikoli závazně technická a jako taková byla dostatečná pro svůj účel, který bohužel Praha 4 nepochopila a zanesla navržené vize stop tramvajových tratí do námětů ke konceptu ÚP. Je to k smíchu nebo k pláči, vyberte si. Nejsmutnější je asi ta Vyskočilova ulice, protože tam by TT teoreticky ještě šla postavit, ale právě Praha 4 její případné zřízení velmi znesnadnila nerozvážným rozdáváním stavebních povolení bez koncepce dopravní obsluhy území. Systém P4 je následující: 1) Nejdřív zaplácneme území až ke stávající uliční čáře a půjdeme investorům na ruku s jejich plány, to je přece rozvoj území. 2) Zjistíme, že nám přibyla autíčka, tak předěláme pruhy u křižovatek. 3) Zjistíme, že lidi jezdí i MHD a ta stojí ve frontě s autíčky a autobusy jsou plné, tak namalujeme do mapy tlustou čáru, že tam bude tramvaj. 4) Ale ouha, ta tramvaj se tam mezi baráky nevejde, museli bychom ubrat dva pruhy autíček a rozšířit uliční prostor nejde, tam jsme přece dovolili postavit těsně k ulici baráky. Modelově na tenhle systém odpovídá Budějovická ulice na Pankráci, uzel u stanice metra Budějovická a hlavně Brumlovka, kde již dnes autobusy potřebují jednorázové posily účelovou linkou BBC. Takže já Praze 4 se slzami v očích tleskám za to, že nám v Praze umožní na vlastní oči poznat, jak vypadá pokus o automobilové město dle vzoru USA z 60. let. 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Soudím, že jsme nejspíš sousedé. Inu, jak už jsem psal - pokud bude vyřešeno parkování v oblasti, tak mi případná TT Na Dolinách nevadí, je to poměrně kapacitní komunikace. Ovšem cpát tramvaje do Sinkulovy mi přijde nereálné a neuskutečnitelné.Matošo píše:No právě...
Oni si lidi v Jeremenkový sepsali petici a prej se od toho ustoupilo a teď je na řadě Na Dolinách...
Už baych pomalu začal taky tu petici vymejšlet...
Musíme jenom doufat, že zdravý rozum zvítězí a Dolinama tramvaje jezdit nebudou.
Ostatně i ten most u vodárny je pěkná kravina, když se na to podíváte "selským" rozumem, tak stavět most v místě, kde je Vltava široko-daleko nejširší není úplně košér...
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No právě...Markus píše:Koukám na podněty P4 k novému územnímu plánu, hovoří se zde o tom že ještě bude probíhat diskuze. Každopádně jsem tam nenašel zmínku o tramvajové trati v ulici Jeremenkově, naopak v k.ú. Podolí je tam v předchozích příspěvcích uvedená tramvajová trať ulicí Na Dolinách a hlavně tramvajový most u Podolské vodárny vedoucí k Nádražní na Smíchově.
http://www.praha4.cz/Mestska-cast/Uzemni-plan
Oni si lidi v Jeremenkový sepsali petici a prej se od toho ustoupilo a teď je na řadě Na Dolinách...
Už baych pomalu začal taky tu petici vymejšlet...
Musíme jenom doufat, že zdravý rozum zvítězí a Dolinama tramvaje jezdit nebudou.
Ostatně i ten most u vodárny je pěkná kravina, když se na to podíváte "selským" rozumem, tak stavět most v místě, kde je Vltava široko-daleko nejširší není úplně košér...