Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Co myslíte, podaří se zas druhý prototyp nějak ukázkově nabourat? 
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč myslíš, že byl pro tuto tramvaj zvolen nátěr ve stylu pohřebního vozu?Jabberwocky píše:9001: Tak, samozřejmě, nejsem technik (natož odborník), ale přijde mi, že bude docela dost rozdrcených/uřezaných rukou a nohou. Nemusíš se zrovna zaklínit pod vůz, stačí, když Ti tam zůstane noha - a kolo udělá i při malé rychlosti či dobrždění své :-/
(Můžu se mejlit a pevně v to doufám.)
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to zde údajně ponecháno úmyslně jako drátenické muzeum a mělo by to zde vydržet. Je to i po ruce, když zde sídlí "horňáci" ve vozovně.Bobik píše: P.S. Vím že bych měl hlavně obdivovat tramvaj, ale co to tam maj za zběsilosti na křížení trolejí?
První dojem je perfektní, musím přiznat, že i lepší, než z první RT6
to tedy doufám
... můj první dojem z RT6 byl totiž (laicky) dost mizerný.
to tedy doufám
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Škoda 15T vykonává v areálu vozovny Slovany TBZ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Když mi někdo řekne,aby se o některých akcích předem nemluvilo,tak to dodržuji..Petr píše:Pokud je to zbytečné, pak se dnes Plzní prohánělo něco jinéhoTom 11 píše:V nejbližších dnech se sice dá očekávat nájezd šotoušů,leč to bude ještě týden zbytečné..
Mě by se spíše líbil na středním článkem, bo v zadní části prvního 
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Syverin: A víš, že jo? Mně taky 
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když už jste tu nakousli ty sběrače proudu... Pantograf mi na tom přijde jako pěst na oko, mnohem víc by se mi k ní hodila tyč se smykadlem... 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je nepříjmemné, že se opět budou muset měnit "udělátka" na trolejích (jako kvůli wanám). Ale však oni si stím pověření nějak poradí 
-
radek31
- Moderátor
standard je lišta PTG v ose prvního podvozkuwillyjeff píše:jak je daleko pantograf od předku vozu? zdá se mi, že je to nějak hodně málo - nebo se to fakt jen zdá a je to +/- standard?
takže u 15T bude 100% víc vpředu = problém s odhlašovacíma kontaktama SSZ na spoustě míst v Praze (namátkou třeba Spojovací)
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jak je daleko pantograf od předku vozu? zdá se mi, že je to nějak hodně málo - nebo se to fakt jen zdá a je to +/- standard?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Bobik: Čéče, a mně Ti zrovna 15T přijde mnohem konservativnější než 14T. Vždyť je to design dobře patnáct let starý - Kotas si zopakoval M1. Tím neříkám, že je to špatné, jen velice velice opatrné...
9001: Tak, samozřejmě, nejsem technik (natož odborník), ale přijde mi, že bude docela dost rozdrcených/uřezaných rukou a nohou. Nemusíš se zrovna zaklínit pod vůz, stačí, když Ti tam zůstane noha - a kolo udělá i při malé rychlosti či dobrždění své :-/
9001: Tak, samozřejmě, nejsem technik (natož odborník), ale přijde mi, že bude docela dost rozdrcených/uřezaných rukou a nohou. Nemusíš se zrovna zaklínit pod vůz, stačí, když Ti tam zůstane noha - a kolo udělá i při malé rychlosti či dobrždění své :-/
No, jistě, jěště není v Praze, ještě neudělala typové zkoušky, takže nejsou ještě snad ani takový plány....

A myslíš, si jak to bude probíhat? Že když ji sem přivezou, tak hurá vypravit na linku? ne...
Nejdřívě zaškolit depáky, řidiče, projet celou síť....Až bude vše bez problémů, udělá typové označení tak pak se možná vypraví...
A myslíš, si jak to bude probíhat? Že když ji sem přivezou, tak hurá vypravit na linku? ne...
Nejdřívě zaškolit depáky, řidiče, projet celou síť....Až bude vše bez problémů, udělá typové označení tak pak se možná vypraví...
-
lukas
Už se ví kam bude historicky první 15T vypravená?Bude to zase linka 3?Nebo 9?Pokud by šlo 15T posílat do Řep jak to bude s garancema?Nastane stahování KT8D5.RN2P z linky 9 a místo nic tam budou jezdit 15T?