Pražské metro

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od rhomosapienc » 07.5.2009 23:18

Kombi: RE
KDyž se na tu fotku podíváš tak to je ten nadchod co tam furt je je to focené jakoby směrem od magistrály k nemocnici krč. Taky sem si zprvu myslel že to je nadchod nad michelskou ale ta část kde se leze do metra je delší jak tato část v této čísti vestibulu je něaký ten krámek. http://citybus.cz/fotodatabaze/php/imag ... it=%20DESC to místo z kterého je to foceno je na této fotografii vlevo nahoře.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 07.5.2009 22:59

MF píše:Včera se konalo představení další z knih Edice vozidel pražského metra. Po eRjedničkách je to tentokráte o vozidlech Ečs. Následně se vyjelo na malé kolo na Holešovice a zpátky na Kačerov. Poté do Hostivaře na myčku a zase zpět na Kačerov. Zítra při dni ot. dveří bude jak již asi víte Ečs jezdit a přímo v soupravě bude stánek, kde bude možné si knihu zakoupit a případně nechat podepsat. Knihu vřele doporučuji, je fakt parádní :!:
Už jsem si myslel, že se nepochlubíš a zbude to jenom na mně :wink:

Myčka v depu Hostivař
Želivského

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.5.2009 20:43

Říkám si kolik kaštanů si nevšimne, že je souprava kratší, kolik si jich všimne, že to není M1 a kolik se jich bude rvát dovnitř a nadávat, "proč to ty šašci zkrátili-hm, asi že je svátek tak to jezdí krátký" :lol:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 07.5.2009 19:31

Včera se konalo představení další z knih Edice vozidel pražského metra. Po eRjedničkách je to tentokráte o vozidlech Ečs. Následně se vyjelo na malé kolo na Holešovice a zpátky na Kačerov. Poté do Hostivaře na myčku a zase zpět na Kačerov. Zítra při dni ot. dveří bude jak již asi víte Ečs jezdit a přímo v soupravě bude stánek, kde bude možné si knihu zakoupit a případně nechat podepsat. Knihu vřele doporučuji, je fakt parádní :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kombi
Uživatel

Příspěvek od kombi » 07.5.2009 17:30

Na jednom z historických snímků stanice Kačerov (článek http://aktualne.centrum.cz/report/stalo ... e-stavelo/ - foto č. 26) je vidět dnes neexistující část nadchodu přes Michelskou. Nevíte o tom někdo něco?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 01.5.2009 22:15

Ses nám dneska ňák rozpovídal Joska :roll: :lol:

Josef
problémový jedinec

Příspěvek od Josef » 01.5.2009 22:08

Kolikrát se Vám stalo, že ste jeli busem na DOD a kontroloval vás revizor chtěl platný jízdní doklad? [-o<

jaluh
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaluh » 01.5.2009 19:19

opocenskylukas píše:
jara píše:Tak se nám blíží 8.Května a letos to bude 35 let od vyjetí první soupravy s lidma na trase C. A kdo nepostřehl tak k tomuto datu DP připravil menší den otevřeních dveří v depu kačerov. A po trase C jestli vše dobře dopadne bude jezdit souprava EČS. Na stránkách DPP mezi jízdníma řádama je již i 8.května vyznačena. 7.Května se ještě pro výherce soutěže otevře technické zázemí stanice Florenc, které patří mezi jedno z těch větších na metru. A k tomu mě ještě nepadá, že v sobotní příloze Práva je 3 stránková reportáž o tom co se děje v metru v noci a redaktor navštívil právě stanici Florenc.
Postřehl.A dokonce jsem si všiml že je linka DOD.Po vypsání do vyhledávače spojů mě to hodilo že tento spoj je normálně jízdenkou za 26,-.
Takže se chci zeptat zda:
1)má pravdu můj mozek a je to pouze chyba vyhledávače
2)nebo je tato linka normálně zpoplatně.
Já jsem myslel že tyto linky k DOD jsou bezplatné.
Taky, že ta přeprava je zdarma... Když si dáš tisk JŘ (ne vyhledat), tak ti to vyhodí JŘ, kde je napsáno, že doprava je zdarma...:-)

opocenskylukas
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od opocenskylukas » 01.5.2009 19:09

jara píše:Tak se nám blíží 8.Května a letos to bude 35 let od vyjetí první soupravy s lidma na trase C. A kdo nepostřehl tak k tomuto datu DP připravil menší den otevřeních dveří v depu kačerov. A po trase C jestli vše dobře dopadne bude jezdit souprava EČS. Na stránkách DPP mezi jízdníma řádama je již i 8.května vyznačena. 7.Května se ještě pro výherce soutěže otevře technické zázemí stanice Florenc, které patří mezi jedno z těch větších na metru. A k tomu mě ještě nepadá, že v sobotní příloze Práva je 3 stránková reportáž o tom co se děje v metru v noci a redaktor navštívil právě stanici Florenc.
Postřehl.A dokonce jsem si všiml že je linka DOD.Po vypsání do vyhledávače spojů mě to hodilo že tento spoj je normálně jízdenkou za 26,-.
Takže se chci zeptat zda:
1)má pravdu můj mozek a je to pouze chyba vyhledávače
2)nebo je tato linka normálně zpoplatně.
Já jsem myslel že tyto linky k DOD jsou bezplatné.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 28.4.2009 14:55

Tak se nám blíží 8.Května a letos to bude 35 let od vyjetí první soupravy s lidma na trase C. A kdo nepostřehl tak k tomuto datu DP připravil menší den otevřeních dveří v depu kačerov. A po trase C jestli vše dobře dopadne bude jezdit souprava EČS. Na stránkách DPP mezi jízdníma řádama je již i 8.května vyznačena. 7.Května se ještě pro výherce soutěže otevře technické zázemí stanice Florenc, které patří mezi jedno z těch větších na metru. A k tomu mě ještě nepadá, že v sobotní příloze Práva je 3 stránková reportáž o tom co se děje v metru v noci a redaktor navštívil právě stanici Florenc.

MF
Uživatel

Pražské metro

Příspěvek od MF » 13.2.2009 2:20

Tak včera měly v metru na Musé pěknou pakárnu. Inu posuďte sami... "Sunovlečení", souprava o 15ti vozech... předtím "couvání" pro vadnou sv. už vidím ty lidi jak třeba na IPP koukají do tunelu kdy to pojede a ono se to vyřítí z druhé stany =D>

Popis:
Strojvedoucí vlaku 01 0144 (4186/4185) ohlásil VD z 2.koleje ve stanici MU/C nemožnost odjezdu - výpis „Bezpečnostní smyčka vlaku je přerušena“. Po vysazení cestujících přešel strojvedoucí na NJ, ale souprava neodbrzdila. V 07:54 hod. byla na celé lince C vyhlášena situace zastavení. V 07:57 hod. žádá strojvedoucí oběhu 01 o pomocný vlak zezadu. Jako pomocný vlak zezadu je určena souprava vlaku 05 0146 (4154/4153), který stál v tunelu mezi stanicemi HN a MU/C. Po spřažení neschopné soupravy s pomocným vlakem zezadu žádá strojvedoucí neschopného vlaku v 08:05 hod. ještě o pomocný vlak zepředu, protože po přechodu na opačné stanoviště (4185) a zprovoznění na NJ souprava opět neodbrzdila. Jako pomocný vlak zepředu je určena souprava vlaku 08 0142 (4181/4182) stojící ve stanici PP. Strojvedoucí této soupravy, po vysazení cestujících, odjel v 08:09 hod. nesprávným směrem ze stanice PP do stanice MU/C k neschopné soupravě. V 08:17 hod. příjezd pomocného vlaku zepředu k neschopné soupravě, poté obě soupravy spřaženy. Po spřažení neschopné soupravy s oběma pomocnými vlaky neschopná souprava odbržděna. V 08:20 hod. se spřažené soupravy posunuly do stanice MU/C dveřmi zadního pomocného vlaku tak, aby bylo možno vysadit cestující i z této soupravy. V 08:23 hod. všichni cestující vysazeni. V 08:25 hod. tažením odjely všechny spřažené soupravy do DK. V 08:28 hod. byla zrušena situace zastavení a poté byl postupně obnoven provoz na celé lince C.
Po vyhlášení situace zastavení strojvedoucí oběhu 10 ( stál ve st. FR/C na 2.koleji) a oběhu 03 (stál ve st. NH na 2.koleji) vysadili cestující ze svých souprav a popojeli do tunelu, aby strojvedoucí oběhů 14 a 19 mohli dojet s cestujícími do stanic FR/C a NH.
Příčina:
Ohnuté piny v konektoru X30 na voze 4427.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 08.2.2009 10:20

Josef píše:Nine díky, že jsi mě tam nechal čekat 93 minut před vlečkou !
Onehdá čekal někdo dost dlouho na tebe na domluvené schůzce, viď? #-o

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 07.2.2009 20:20

93 minut je ještě dobrých ;)

Jinak příjezd z Plzně bývá mezi 10-11h. Co si pamatuju tak stačí přijít na jedenáctou a je to akorát, že už tam jsou.
Odjezd mezi 12-13h do Plzně...

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 07.2.2009 20:02

Jakub píše:Příště by stačilo se jen trochu více zamyslet... :devilsmokin
To bude o dotycnyho uzivatele Josef asi hodne problem.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 07.2.2009 19:48

Josef píše:Nine díky, že jsi mě tam nechal čekat 93 minut před vlečkou !
:D :lol: =D>
A co se třeba zeptat výpravčího ve stanici? Ty už jsou na podobné dotazy celkem zvyklí :D

Odpovědět