Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
prulez je na vozik i kocarek. Tlaky: 74 tun (neznam jestli to je tolik) deleno 8 pomyslnymi napravami -tramvaj nema napravy tak je to nejakych 9.25t na napravu, tedy 4.6 na kolo. Akorat se to muze lisit u krajnich a vnitrnich podvozku...
Já slyšel, že se nesmí spěchat, protože čím blíž se to posune volbám tím lépe. Stejné to má být i s cyklostezkou na Vítkově 
-
pterodaktyl
- Uživatel
Co se týče této tramvaje tak bych se chtěl zeptat na pár otázek
První otázka se týká průchodů mezi jednotlivými články vozu-chci se zeptat,jestli ten průchod není příliš úzký? Podle http://prazsketramvaje.cz/obrazky/vozyo ... 5t-061.jpg této fotografie soudím,že úzký je! Nebude to činit problémy?
Druhá otázka se týká hmotnosti-podle nápravových tlaků mi vychází,že tramvaj 15T bude mít hmotnost okolo 74 tun! Plně obsazená 14T má 61 tun´. čili další navýšení hmotnosti! jak si s tím poradí (leckde vetché) pražské kolejové konstrukce ? tato tramvaj má narozdíl od 14 T sice otočné podvozky,ale jak je to s vypružením? Osobně se mi zdá,že tramvaj 14 T je velice špatně odpružená-nebude 15T něco podobného?
Poslední otázka s tím souvisí-jaká je hmotnost Siemensáckých ULF tramvají,které jezdí ve Vídni? Nebylo lepší volbou koupit tyto nebo podobné tramvaje z produkce Siemensu?Ty škodovácké výrobky nejsou asi levnější,naopak jsem slyšel,že jsou dražší než siemens.
Zdá se mi totiž,že Škoda Plzeň (při vší úctě) neumí vyrobit kolejová vozidla tak,aby byla na úrovni. Doba laminátek,es a goril už je nenávratně pryč..
Děkuji předem za odpověď!
První otázka se týká průchodů mezi jednotlivými články vozu-chci se zeptat,jestli ten průchod není příliš úzký? Podle http://prazsketramvaje.cz/obrazky/vozyo ... 5t-061.jpg této fotografie soudím,že úzký je! Nebude to činit problémy?
Druhá otázka se týká hmotnosti-podle nápravových tlaků mi vychází,že tramvaj 15T bude mít hmotnost okolo 74 tun! Plně obsazená 14T má 61 tun´. čili další navýšení hmotnosti! jak si s tím poradí (leckde vetché) pražské kolejové konstrukce ? tato tramvaj má narozdíl od 14 T sice otočné podvozky,ale jak je to s vypružením? Osobně se mi zdá,že tramvaj 14 T je velice špatně odpružená-nebude 15T něco podobného?
Poslední otázka s tím souvisí-jaká je hmotnost Siemensáckých ULF tramvají,které jezdí ve Vídni? Nebylo lepší volbou koupit tyto nebo podobné tramvaje z produkce Siemensu?Ty škodovácké výrobky nejsou asi levnější,naopak jsem slyšel,že jsou dražší než siemens.
Zdá se mi totiž,že Škoda Plzeň (při vší úctě) neumí vyrobit kolejová vozidla tak,aby byla na úrovni. Doba laminátek,es a goril už je nenávratně pryč..
Děkuji předem za odpověď!
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
...zřízenci pohřebního ústavu mají obvykle pěkné oblekyFořtík píše:9201 právě opustila Pankráckou vozovnu s nějakou delegací na palubě.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9201 právě opustila Pankráckou vozovnu s nějakou delegací na palubě. 
Spíše u prachu, no spíš mam pocit, že je tam nějaký technické problém, a v současné době se řeší...snad se nemýlím9001 píše:Takže to máme chápat tak, že projekt 15T je jaksi u ledu?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže to máme chápat tak, že projekt 15T je jaksi u ledu?
-
gabuliatko
- Uživatel
... není peníz, není láska ...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A je správně. Stojí u nás na Pankráci úplně vzadu na 12. koleji a sedá na ní prach. Což mi připomnělo, že lapačů prachu jsme se na Pankráci nedávno zbavili...

- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to valstně teď (t.j. od 17.12.09) s 9201?
A) Nejezdí na zkušebkách
B) (Možná) jezdí na zkušebkách, ale nikdo z T-F si ji nevšiml,
C) Jezdí na zkušebkách, někdo z T-F ji i občas zahlédne, ale nepokládá to za událost hodnou zmínění se o tom na T-F.
Předpokládám, že A) je správně.
A) Nejezdí na zkušebkách
B) (Možná) jezdí na zkušebkách, ale nikdo z T-F si ji nevšiml,
C) Jezdí na zkušebkách, někdo z T-F ji i občas zahlédne, ale nepokládá to za událost hodnou zmínění se o tom na T-F.
Předpokládám, že A) je správně.
takže malá chuťovka s 15T na sněhu... první snímek cca o půl dvanácté, další dva před druhou...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak 9201 byla dneska venku. V 12.35 jela od Výtoně na Palačák a Anděl.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Netušíme. Je v majetku výrobce a on rozhodne.MF píše:A co s ní dál bude? Upraví ji a budou předvádět jinde? Nebo bude (pokud to je reálné) upravena do sériové verze?
Úprava do seriové verze imho možná není, takže třeba Riga...
A co s ní dál bude? Upraví ji a budou předvádět jinde? Nebo bude (pokud to je reálné) upravena do sériové verze?demon píše:Dnes Prahu definitivně opustila Škoda 15T ev.č.9200, první vůz svého druhu.
Ale nemusíte zoufat, na tom samém traileru se o pár hodin dříve vrátila "dvojka" ev.č.9201.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes Prahu definitivně opustila Škoda 15T ev.č.9200, první vůz svého druhu.
Ale nemusíte zoufat, na tom samém traileru se o pár hodin dříve vrátila "dvojka" ev.č.9201.