Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
XSC
Uživatel

Re: Tramvajové tratě

Příspěvek od XSC » 07.2.2010 11:55

demon píše:A čímpak je to způsobeno ?
Když pominu hluk od podvozků, výzbroj 14T je taky poněkud hlučnější než Progress...
U TR37 jsem to schopen akceptovat, historický SMD16 o sobě umí dát vědět.
Hluk podvozků ale nelze pominout. Na slušné trati, kde 14T nezní jak pojízdné železářství, je podle mě hluk podvozků dominantní. A v tom je zatím 14T lepší (uvidíme po letech). U T3 i modernizovaných mi přijde ve vyšších rychlostech, že jsou slyšet hlavně podvozky + převodovka, výzbroj je proti tomu tichá a projevuje se více uvnitř než venku.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 07.2.2010 11:05

[quote="demon"]A čímpak je to způsobeno ?quote]
Netuším, ale třeba na Barrandově se mi zdají být 14T skoro neslyšné.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.2.2010 10:24

A čímpak je to způsobeno ?
Když pominu hluk od podvozků, výzbroj 14T je taky poněkud hlučnější než Progress...
U TR37 jsem to schopen akceptovat, historický SMD16 o sobě umí dát vědět.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 07.2.2010 10:13

demone, nejsem si jist tou nejhlučnější tramvají. 14T na nové/modernizované trati je tišší než cokoliv jiného. Je to čistě můj subjektivní pocit. Pravda, na BKV dělá kravál zase asi největší.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.2.2010 21:29

P_V píše:Hygienici mají dosti tvrdé požadavky (strana 13), např. celou trať obezdít a nepovolit tam nic jiného než T14.
To nejsou tak tvrdý požadavky, pokud tam i sami hygienici chtějí provozovat to nejhlučnější, co se po pražských kolejích prohání...
A to úplně pomíjím skutečnost, že tam místo tramvaje požadujou tank. [-o<
Kdyby se upjali aspoň na 15T, kde je jakš takš předpoklad lepšího chování. :roll:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.2.2010 14:35

Nevím o tom že by se nevyužívala, co chvíli tam něco stojí.

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 06.2.2010 12:09

V tom dokumentu se píše o tom, že předjízdná kolej před Podbabou je neprovozuschopná, copak se stále nevyužívá při odstavování vlaků po nehodě? :?:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 06.2.2010 11:05

Byly vydány závěry zjišťovacího řízení na TT Podbaba.
http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v ... &id=PHA666
Hygienici mají dosti tvrdé požadavky (strana 13), např. celou trať obezdít a nepovolit tam nic jiného než T14. Prý se také přišlo na to, že při výpočtu hlukové zátěže si někdo v excelu spletl sloupce a vypočetl hluk špatně (že jako ty hodnoty vyšly omylem větší než měly být). :)

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Re: Trať Motol - Řepy

Příspěvek od Damir Holas » 05.2.2010 13:43

Padych píše:Příspěvek je super a ve mně vzbudil vzpomínku, o kterou bych se rád s ostatními podělil.(...) I to se vyřešilo, v Košířích taková existuje (i dodnes) :lol:
Bomba! :lol: =D>

Padych
Uživatel

Trať Motol - Řepy

Příspěvek od Padych » 05.2.2010 12:21

Příspěvek je super a ve mně vzbudil vzpomínku, o kterou bych se rád s ostatními podělil. V roce zahájení provozu se na podzim provádělo v rámci periodického školení řidíčů tzv. seznámení s touto novou tratí. Sešli jsme se v sobotní ráno ve voz. Motol s tím, že dostaneme vůz akaždý účastník si alespoň kus tratě projede a budeme s ní výkladem instruktora blíže seznámeni, prostě běžně používaná klasika. Ovšem ouha - ten den probíhali jakési dokončovací práce či něco podobného v měnírně Řepy a úsek byl mimo provoz (předtím tam už pracovní, měřicí a jiné vozy jezdily). Dohoda s instruktorem byla následující: přijede autobus a trať bude pozorována z okének. Ale: autobus měl být z provozovny 12830 (trakční vedení a autoprovoz), kde byl v té době k dispozici pouze malokapacitní Avia-Ikarus. Takže: pojedou pouze ženy (případně muži dříve narození) a my ostatní trať s instruktorem projdeme pěšky. I vyrazili jsme, nicméně ještě před motolským krematoriem to přestalo nás i instruktora bavit :x . Výsledek: "No, a takhle nějak vedou ty koleje dál, máte k tomu nějaké dotazy?" Dotazů nebylo, čelem vzad a před vozovnou rozchod, školení jste absolvovali :D (Zbýval už jen jeden problém - kde najít nejbližší, takhle v sobotu poránu otevřenou hospodu... I to se vyřešilo, v Košířích taková existuje (i dodnes) :lol:

Přesunuto ze samostatného tématu sem. Mod TJ.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 30.1.2010 16:23

MOp píše:Nevhodné resp. složité směrové vedení tratě včetně enormního zatížení vozidly jak s pevnými tak otočnými dvojitě vypruženými podvozky. Zásadním problémem je však tvrdost kol větší než tvrdost kolejnic.
Nebo taky horší kvalita návaru hlavy kolejnice. Jestli dobře vidím, tak se to urhlo přesně tak kde mělo. 8-[

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 30.1.2010 16:09

Štěpán píše:Okolí Prašného mostu je fakt chuťovka. Zajímalo by mne, jestli není pro autobusy trošku nebezpečný jezdit po těch rozpadlejch panelech. Minimálně u dvou už hrozí zapíchnutí železa z panelu do pneumatik.
Ona trať se jenom flikuje, není nutné investovat do ní víc než je nutné k udržení provozu. Maximálně tam ukápne trocha asfaltu, až pojede auto kolem.

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 30.1.2010 15:39

Hlásím decentně vyhnilý BKV panel v ul. Na Slupi u nemocnice. :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 30.1.2010 0:10

Okolí Prašného mostu je fakt chuťovka. Zajímalo by mne, jestli není pro autobusy trošku nebezpečný jezdit po těch rozpadlejch panelech. Minimálně u dvou už hrozí zapíchnutí železa z panelu do pneumatik.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 30.1.2010 0:02

Něco podobného je i na "nepravém" prašném mostě DC, i když mnohem menší, zato 2x. Visí nad tím do 10km/h a vypadá to jak vyštíplý návary vnitřní hrany pravé kolejnice. Navíc jak trošku roztálo tak spáry mezi panely jsou slušně vymletý a celý to vypadá jako když je na cestě kamsi.

Odpovědět