Neměl by aspoň nějaký z nich kroužit na 131? Ale taky jsem dlouho nezahlédl...OMH píše:Měl by někdo přehled o provozu zbylých ceduláků DP?
Na 216 jsem dlouho "modráka" neviděl a ani na kulaťáku jsem dlouho žádný cedulák nezahlédl.
Díky
Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Re: Pražské autobusy
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Modráka teď vídám téměř denně na služebních spojích řepské garáže, tedy je možné, že už se s ním na linkách nepočítá.
Měl by někdo přehled o provozu zbylých ceduláků DP?
Na 216 jsem dlouho "modráka" neviděl a ani na kulaťáku jsem dlouho žádný cedulák nezahlédl.
Díky
Díky
No asi to sám řidič zjistil až u toho Myšehradu. 
Taky se přikláním k tomu, že to řidič jen přejel, pak ale nechápu proč nezastavil hned a dojel to až k Vyšehradu. Kdybych to tam neznal tak bych byl dost nahranej, ani se nedá počkat na další spoj...
Tak to jsem dvojitě přehlédl. Nevšimnul jsem si zkratky DC a kontrolu linkového vedení jsem provedl jen jedním směrem. Pak tedy jasná chyba řidiče. Ale mohl jen přejet dany sjezd,a pak už to nechtěl řešit,tak to udělal tou nejjednoduší metodou.Peter píše:Ale ElWapp jel směrem DC, kde zastavovat má, nicméně osobně si myslím, že zcela zbytečně. 511 sjede z magistrály aby zastavila na Pankráci za křížovatkou a pak projížděla Pražského povstání a Vyšehrad ... k čemu?petr03 píše:Ad noční bus a zastávka Pankrác: Pokud jste jel linkou 511, tak ta na sve trase nemá vubec zastavovat na pankráci a je vedena expres po ulici 5 května až na zastávku dědinova,tzn. z dalnice sjede až na roztylech. Pravděpodobně řidič jen někomu zastavil,a pustil ho ven. Přes pankrác vždy jezdila ve směru na JM jen 505.
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale ElWapp jel směrem DC, kde zastavovat má, nicméně osobně si myslím, že zcela zbytečně. 511 sjede z magistrály aby zastavila na Pankráci za křížovatkou a pak projížděla Pražského povstání a Vyšehrad ... k čemu?petr03 píše:Ad noční bus a zastávka Pankrác: Pokud jste jel linkou 511, tak ta na sve trase nemá vubec zastavovat na pankráci a je vedena expres po ulici 5 května až na zastávku dědinova,tzn. z dalnice sjede až na roztylech. Pravděpodobně řidič jen někomu zastavil,a pustil ho ven. Přes pankrác vždy jezdila ve směru na JM jen 505.
Ad noční bus a zastávka Pankrác: Pokud jste jel linkou 511, tak ta na sve trase nemá vubec zastavovat na pankráci a je vedena expres po ulici 5 května až na zastávku dědinova,tzn. z dalnice sjede až na roztylech. Pravděpodobně řidič jen někomu zastavil,a pustil ho ven. Přes pankrác vždy jezdila ve směru na JM jen 505.
Ad 293: Ulice k Verneráku je dosti složitá. Když pominu,že se všude dává přednost z prava ( a že je hodně řidičů, co to dodržují ) , tak největší problém co já vím, byl v tom,že lidi bydlící v této ulici s tím nikdy nesouhlasili, aby tudy vedla MHD. Pravděpodobně asi ta statika a hluk. Tzn. std. busy tudy nee. Jinak touto ulici normální bud projede,občas tu nějací dobráci projíždí. Po úpravě je dosti vlnitá,ale dá se projet. Nejhorší místa na celé ulici je již popisovaný příčný práh u kolejí, pár houpanců, hlavně dole na hrázi u servisu,ale nejužší místo je na konci hráze,kde je občas problém se vejít s dvouma osobákama. Pokud by ale tuto linku vybavili ještě menšími busy než má zrovna k dispozici veolie 8,5, například co má DP, tak by pak průjezd byl možný. V tu chvíli by stálo i za přemýšlení, zda zde někde u hráze nezřídit zastávku.
A ještě maličkost k vedení linky 293. Pokud se bude pak prodlužovat, tak bych navrhnul ji protáhnout až k Thomayrovce před hlavní vjezd. Nebo jen po křižovatku,kde by se dal i točit přímo na křižovatce. Obsloužilo by to více zařízení a částí, a myslím si, že by to uvítalo i dost lidí z JM města,kteří cestují do krče do nemocice. Touto cestou je cestující nejrychleji u nemocnice ( když pominu metro,kde je ale větší počet přestupů ).
Ad 293: Ulice k Verneráku je dosti složitá. Když pominu,že se všude dává přednost z prava ( a že je hodně řidičů, co to dodržují ) , tak největší problém co já vím, byl v tom,že lidi bydlící v této ulici s tím nikdy nesouhlasili, aby tudy vedla MHD. Pravděpodobně asi ta statika a hluk. Tzn. std. busy tudy nee. Jinak touto ulici normální bud projede,občas tu nějací dobráci projíždí. Po úpravě je dosti vlnitá,ale dá se projet. Nejhorší místa na celé ulici je již popisovaný příčný práh u kolejí, pár houpanců, hlavně dole na hrázi u servisu,ale nejužší místo je na konci hráze,kde je občas problém se vejít s dvouma osobákama. Pokud by ale tuto linku vybavili ještě menšími busy než má zrovna k dispozici veolie 8,5, například co má DP, tak by pak průjezd byl možný. V tu chvíli by stálo i za přemýšlení, zda zde někde u hráze nezřídit zastávku.
A ještě maličkost k vedení linky 293. Pokud se bude pak prodlužovat, tak bych navrhnul ji protáhnout až k Thomayrovce před hlavní vjezd. Nebo jen po křižovatku,kde by se dal i točit přímo na křižovatce. Obsloužilo by to více zařízení a částí, a myslím si, že by to uvítalo i dost lidí z JM města,kteří cestují do krče do nemocice. Touto cestou je cestující nejrychleji u nemocnice ( když pominu metro,kde je ale větší počet přestupů ).
Kdysi tam zastávka byla - ale už dost dlouho je ve vedlejší ulici (Na Pankráci). Ta "stará" zastávka se používá max. při NAD za metro.
Tak tam rozhodně zastávka Pankrác není, pokud vím tak zastávka nočního bus co si pamatuju bývala vždy na Pankráci hned za křižovatkou směr na pražák ale až takhle u vyšehradu? byl asi pod vlivem řidič 
http://www.mapy.cz/#mm=FP@ax=133114852@ ... 27248@z=18
http://www.mapy.cz/#mm=FP@ax=133114852@ ... 27248@z=18
Naposledy upravil(a) KarlosK dne 14.3.2010 15:54, celkem upraveno 1 x.
Včera jsem cestoval busem 511 do centra, chtěl jsem vystoupit na Pankráci. A nestačil jsem se divit, když řidič odstanicoval Pankrác tady, vedle parkujících aut, žádný označník zastávky široko daleko. To tam ta zastávka opravdu je? neměl ten autobus sjet z magistrály a stavět na Pankráci u metra?
Co je to standardně široká? 7 metrů? No to ale není mraky jiných ulic v Praze, kde autobusy normálně jezdí. Bohužel, v době kdy google fotil ulice do street view, byla ulice K Verneráku v rekonstrukci.Proxy píše:A ta hráz rybníka je také standardně široká?m@rtin píše:Problém v ulici K Verneráku není šířka. Problémem nejspíš bude vysoký počet příčných zpomalovacích prahů a možná špatná statika okolních domů. Ulice K verneráku je standardně široká ulice, kde by autobusy žádný problém neměly.
Osobně jsem přesvědčený, že Sorka i 10,5 metru dlouhá by tam projela úplně v pohodě. Pro ty, kdo nevěří, ať se svezou obyč Karosou na linkách 245 nebo 231.Tom píše:Jsou tam dvě problémová místaJedno je přechod mezi kolejemi, kde je ten práh poměrně nestandarně vysoký
Vozovka si tam navíc trochu sedla, takže tohle by si vyžádalo konsrukční úpravu. A pak v kunraticích při výjezdu z této vedlejší na hlavní ke kruháku, kde je to poměrně zajímavé esíčko o malém poloměru, taky by to tam postrádalo trochu úpravu. Jinak všude by bus projel.
Jsou tam dvě problémová místa
Jedno je přechod mezi kolejemi, kde je ten práh poměrně nestandarně vysoký
Vozovka si tam navíc trochu sedla, takže tohle by si vyžádalo konsrukční úpravu. A pak v kunraticích při výjezdu z této vedlejší na hlavní ke kruháku, kde je to poměrně zajímavé esíčko o malém poloměru, taky by to tam postrádalo trochu úpravu. Jinak všude by bus projel.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A ta hráz rybníka je také standardně široká?m@rtin píše:Problém v ulici K Verneráku není šířka. Problémem nejspíš bude vysoký počet příčných zpomalovacích prahů a možná špatná statika okolních domů. Ulice K verneráku je standardně široká ulice, kde by autobusy žádný problém neměly.