Příspěvek
od Karel_IV » 02.6.2010 20:43
Ještě k práci zastávkové služby... včera jsem jel devítkou z Anděla na Václavák a nestačil jsem zírat... na Arbesáku, Švandově divadle a Újezdu byly staré cedulky a na nich tvrzení, že tudy jezdí linka 6...
Najednou na ND již byly nové, ale Lazarská, Vodičkova, Václavák, Jindřišská opět staré.
Zkrátka a dobře, zastávková služba se na zastávky, kde "jen" něco nejezdí, uplně vykašlala.
Chudáci turisti...
Zajímalo by mě, zda to dělají svévolně, nebo jim to někdo přikázal, že to tak mají dělat...
Ještě k oblasti Andělu...
V době, kdy zatahovaly sólo 37, byla jízdní doba Na Knížecí - Anděl 26 minut.
zastávka Na Knížecí (ul. za ženskými domovy), nástup až v druhé polovině ostrůvku, ceska k SZZ Radlická x Za Ženskými domovy trvala 12 minut. Byl jsem v lince 12 před námi 37 -> voz. Pankrác, před ní 37 -> Radlická před ní 20. Kromě toho také spousta aut, nedočkavci i v protisměru a navíc linkový BUS vypusil lidi uprostřed tohodle bordelu. Na SZZ Ostrovského x Radlická pobyt skoro 3 minuty, ucpaná křižovatka, pobyt v křižovatce další minutu. Pomalu v koloně na další křižovatku celkem jízda 6 minut. na křižovatce pobyt 3 minuty a dvě minuty ještě pobyt před zastávkou - v zastávce linky 9 a 4.
Protisměr na Andělu byl také zajímavý.
Před ručně přestavovanou výhybkou na SZZ PLzeňská x Radlická stály linky v tomto pořadí:
9 - 12 - 10 - 7 - 20 - 9 a v křižovatce čtyřka a blížící se další 12...
To se tramvajáci pěkně naběhaj... Myslím, že by stálo zato zaměstnat přes den výhybkáře, jako byl na Vltavské po povodních.
Dále jsem viděl, že Plzeňská je omezena ve směru z centra o jeden pruh od "Motola" na konečnou, navíc jsou uzavřeny přejezdy TT a spousta řidičů byla zmatena, což přispělo ke koloně a štosování X-9 za sebou. Nedovedu si představit omezení na Plzeňské v létě v celém úseku...
To bude kolaps IAD ale i X-9...
Omlouvám se za delší příspěvek...