Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Naposledy upravil(a) 8750 dne 25.9.2010 19:54, celkem upraveno 1 x.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Tak to, že 15T může na Kotlářku, snad víme už z těch předvolebních plakátů. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hhoonnzzaa: Nemohla určitě do Řep a nedávno jsem zde psal, že nevím jestli od Anděla, Kotlářky či Motola (a nikdo to neupřesnil – asi také nevěděl). Takže díky tobě konečně víme, že minimálně na Kotlářce byla (ovšem velmi se divím, že se dokázala vrátit přes značně propadlý panel BKV na začátku zastávky Kavalírka DC. Ovšem teď šlo o toto, bylo-li skutečně nutné (např. pravidelné opakování zkoušky s ní vyjet/sjet Barrandov) se s ní plést do momentálně velmi zúženého hrdla na Andělu, kde už tak běžné spoje nabírají nemalé zpoždění! Poznamenal jsem, že provozní dispečink, tam zakázal vjezd cvičkám.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
MM-Mikulovsky: ale 15t na Plzeňskou můžou. Viděl jsem jí na Kotlářce.
MM-M: právě že nikoli, což mě docela fascinuje. prostě to maj spočítaný a vychází to, ačkoli mnoho stanic (a nástupišť) je v celkem předpotopním stavu. je to danýá taky tím, že skříň vozu je jakoby lehce vypouklá, což umožňuje předsazení malé plošinky na úrovni podlahy/nástupiště + předsuvné dveře se nemohou dostat do kontaktu s hranou. dobře je to vidět třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=bQzgJrJIM00 nebo taky tady (zavřené dveře): http://www.myvideo.de/watch/467500/Einf ... drichfelde
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To se divím - nesmí-li na Plzeňskou, tak byla v Radlické, ale hlavně tak či tak zbytečně se cpala do již tak velmi úzkého a ucpaného hrdla. Předevčírem jsem v Ďáblicích potkal dvě "L-ka" (14T a starou KT) a oba instruktoři říkali, že nikam nemůžou, protože mají zákaz na Anděl i Národní (nejlépe i s Karlákem) a když ten s KT projížděl chvíli předtím jednokolejku, tak tam bůhví co špekulující (čočky šli) dispečeři na ně čuměli "jak vyoraný myši".tramvajka píše:12:50 - Anděl směr Švandovo divadlo
Máš pravdu – já se překlep a nevšiml si.OMH píše:Nejsou náhodou krátké kurzy na U2 značeny U21?
Pawel: Ta H-Züge to dokáže díky naklonění ke hraně? (Tak jako např. BUS, které tím snižují schod.)
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opět jeden z tvých "yntelygentních" výlevů....9001 píše:Demon: Opět se projevuješ svojí trapností Gratuluji.
Nikdo tu nechce dokazovat špatnost mechanických plošin, pouze se probírají aspekty. Záleží asi řidič od řidiče jak je kdo aktivní.
Probírání aspektů vypadá jinak, tohle je z tvé strany zase jen negativismus.
Mechanická plošina je prostě výrazně výhodnější z hlediska pořizovacích i provozních nákladů a je i výrazně provozně spolehlivější. Z hlediska funkce i akceschopnosti je naprosto srovnatelná, nevýhodou je nižší komfort ovládání.
Z pohledu provozovatele není co řešit.
Takhle vypadá probírání aspektů...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Demon: Opět se projevuješ svojí trapností Gratuluji.
Nikdo tu nechce dokazovat špatnost mechanických plošin, pouze se probírají aspekty. Záleží asi řidič od řidiče jak je kdo aktivní.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že ne, ale tady jde o to všem dokázat, jak jsou mechanické plošiny špatná varianta, takže jsou drobné manipulace dovolené...m@rtin píše:5 minut?No to snad ne?
Autobusákům to netrvá dýl jak minutu a půl. U tramvaje nevěřím delšímu času než 2 minuty. Viděl jsem v 14T naložení vozíčkáře - jednou na Zborově a jednou na Jindřišké a oba úkony netrvaly déle než dvě minuty.
Mimo to drtivá většina prováděných úkonů je bezpodmínečně nutná i pro vyklápění plošiny elektrické.
5 minut?9001 píše:Kolik času zabere než se řidič zvedne z kabiny, sklopí plošinu, se kterou stejně zapasí, protože mu nesepne čidlo kvůli nečistotám + naložení vzičkáře a vrátí se zpět do kabiny? cca 5 minut? U kachen možná i více vzhledem ke vzdálenosti.Brejšín píše:Ano, a doba výsuvu, naložení vozíčkáře a zásunu je rovna dvojnásobku intervalu linky 9. Opravdu ideální řešení.![]()
Honzzzzazazazazz, ty musíš být inteligentní klučina.
Autobusákům to netrvá dýl jak minutu a půl. U tramvaje nevěřím delšímu času než 2 minuty. Viděl jsem v 14T naložení vozíčkáře - jednou na Zborově a jednou na Jindřišké a oba úkony netrvaly déle než dvě minuty.
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
12:50 - Anděl směr Švandovo divadlo 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
gabuliatko
- Uživatel
Ješte z té plošiny musí vyhnat obecenstvo a udělat ve voze místo pro vozík.9001 píše:Kolik času zabere než se řidič zvedne z kabiny, sklopí plošinu, se kterou stejně zapasí, protože mu nesepne čidlo kvůli nečistotám + naložení vzičkáře a vrátí se zpět do kabiny? cca 5 minut? U kachen možná i více vzhledem ke vzdálenosti.Brejšín píše:Ano, a doba výsuvu, naložení vozíčkáře a zásunu je rovna dvojnásobku intervalu linky 9. Opravdu ideální řešení.![]()
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tolik, kolik může být nejen řidiči, ale i ostatním cestujícím nepříjemné... 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kolik času zabere než se řidič zvedne z kabiny, sklopí plošinu, se kterou stejně zapasí, protože mu nesepne čidlo kvůli nečistotám + naložení vzičkáře a vrátí se zpět do kabiny? cca 5 minut? U kachen možná i více vzhledem ke vzdálenosti.Brejšín píše:Ano, a doba výsuvu, naložení vozíčkáře a zásunu je rovna dvojnásobku intervalu linky 9. Opravdu ideální řešení.![]()
aha, nějak jsem si z toho vyvodil, že M1 mají plošiny:)
každopádně H-Züge to umí takhle: bez schodu i bez mezery. což je podle mě celkem velký úspěch, vzhledem k tomu, že stanice často bývají v obloucích.
kvalita mizerná, ale vidět to je - http://img.youtube.com/vi/ByahBPgAT-Y/0.jpg
každopádně H-Züge to umí takhle: bez schodu i bez mezery. což je podle mě celkem velký úspěch, vzhledem k tomu, že stanice často bývají v obloucích.
kvalita mizerná, ale vidět to je - http://img.youtube.com/vi/ByahBPgAT-Y/0.jpg