Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce TT

Příspěvek od kruťák » 06.6.2010 19:30

Nesouvisí to sice přímo s rekonstrukcí tramvajové tratě, ale na Lehovci se po dlouhých letech slibů dočkal rekonstrukce i povrch Poděbradské
http://krinek.rajce.idnes.cz/5._6._2010/#aDSC02095a.jpg

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 06.6.2010 10:05

kasme, nezaložíte na ttnz novou galerii "tramvajové tratě"?
Díky

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 06.6.2010 9:09

pár sobotních foto a slepenic
Badeniho http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... o.jpg.html
Milady Horákové x Badeniho http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... r.jpg.html
Plzeňská x Makovského http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 5.JPG.html
Plzeňská x Makovského http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 6.JPG.html
vyhrazený jízdní pruh pro tram v Radlické http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html

skynet73
Uživatel

Příspěvek od skynet73 » 05.6.2010 22:57

MM-Mikulovsky píše:m@rtin: BUS pruh, jestli se nepletu, nyní začíná právě směr DC na křižovatce se SSZ u zastávky Kavalírka, ...
jen malá oprava, BUS pruh je již od Kotlářky

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.6.2010 22:47

m@rtin: BUS pruh, jestli se nepletu, nyní začíná právě směr DC na křižovatce se SSZ u zastávky Kavalírka, tak že převedení BUS na TT od Anděla po tuto křižovatku nahradí jeho zrušení (A pevně věřím, že zároveň nově oddělí BUS od IAD i ZC). Poněvadž bude (kvůli možnosti obratu tramvají s menšími okolky na smyčce Kotlářka) stejně žlábková kolejnice položena ještě o zastávku dále, za níž BUS MHD navíc opouští ulici Plzeňskou do ulice Pod Kotlářkou, tak bych také logicky viděl TT uzpůsobenou pro jejich provoz na ní až tam.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 05.6.2010 21:08

Proxy píše:
Pepa z Nuslí píše:Doufám že mi někdo kompetentní odpoví. Chci se zeptat, neví někdo z vás odkud kam by měly být kolejnice S 49? jestli z Klamovky nebo až z Kotlářky do Řep?
Pokud se nic nezměnilo, tak už tady bylo několikrát napsáno, že
Klamovka - Kavalírka = asfalt, jízda busů po TT
Kavalírka - Hlušičkova = otevřený kolejový svršek a tedy S49
Hlušičkova - Řepy = tráva, financováno MČ Praha-Řepy
To je pro mne novinka. Měl jsem zato, že BUS pruh povede už od Kotlářky. Radnice P5 chce zrušit buspruh na Plzeňský a převést ho na koleje.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 05.6.2010 21:05

nikde prece neni dano, ze hlina musi byt zaroven s hlavou kolejnic! Takze staci travnaty kobercem 'prikryt' prazce.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.6.2010 19:54

Proxy (či někdo znalý): Zajímalo by mě jak bude ten zatravněný svršek Hlušiškova - Řepy. S49 a zemina níž či až do hrany a instalována u kolejnic přídavná příruba? Navíc jak bude řešeno zavlažování - jako na Barrandovské TT automaticky či jako např. ve Strašnicích nijak (a dopadne to tak jako loni, že trávník uschne a následující rok se tam víc daří plevelu)? Ještě k postupu prací - bude zatravnění vybudováno rovnou letos či až cca příští rok na jaře (S49 se přeci mají po 1/2 až 3/4 roce provozu "preventivně" podbíjet)?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.6.2010 18:19

Aby to nakonec nebylo jenom k vozovně Motol. Je v silách soustruhu co máme udržet celý Motol na požadovaném okolku?

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 05.6.2010 18:14

na Kotlarku pry nebude S49 ale NT1 pry aby mohly vozy bez znamky na KOT.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 05.6.2010 18:12

Pepa z Nuslí píše:Doufám že mi někdo kompetentní odpoví. Chci se zeptat, neví někdo z vás odkud kam by měly být kolejnice S 49? jestli z Klamovky nebo až z Kotlářky do Řep?
Pokud se nic nezměnilo, tak už tady bylo několikrát napsáno, že
Klamovka - Kavalírka = asfalt, jízda busů po TT
Kavalírka - Hlušičkova = otevřený kolejový svršek a tedy S49
Hlušičkova - Řepy = tráva, financováno MČ Praha-Řepy

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 05.6.2010 17:03

Doufám že mi někdo kompetentní odpoví. Chci se zeptat, neví někdo z vás odkud kam by měly být kolejnice S 49? jestli z Klamovky nebo až z Kotlářky do Řep?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.6.2010 23:45

1.) Dnes jsem na vlastní oči viděl (a trochu nafotil), že TT mezi Hradčanskou až kulaťákem se skutečně silně rýsuje, až na jeden (v trase překážející) nemalý výkop před položeným kolejovým křižením Prašný most a jeden další (dnes ještě betonovaný) u konce zástavby od Hradčanské nacházející se v těsné blízkosti již položených pražců TT.
2.) V Myslíkově u Spálené se začíná rýsovat mezi kelejnicemi konečný povrch komunikace - viz. 1. foto.
3.) Mám několik dotazů k technologi W-tram, jenž bude hojně užita při REKO TT v centru, Andělu i Plzeňské (po Kotlářku):
a) Název technologie je podle tvaru úchytů (plastových či jakých, k nimž je vlastní kolejnice přichycena přes pružiny a šrouby) zalívaných betonovou deskou? (Podívám-li se z boku, tak díky jeho dvěma nožkám – velkým hmoždinkám, se dá představit jako dvojité vé.)
b) Základní betonová deska má sahat maximálně k dolní hraně kolejnice, aby mohla být kolejnice v budoucnu vyměněna bez nutnosti výměny "W" úchytů a demolici stávající základní betonové desky? (Není-li další vrstvou dlažba, tak technologická přestávka před další betonáží má usnadnit oddělení vrstev. Osobně bych spíše věřil nějaké, byť tenké, vložené dělící/izolační vrstvě z odlišného materiálu.)
c) Takže když porovnám detaily betonáže kolejnice na Jiráskově náměstí a v Myslíkově (2. a 3. foto), tak ta druhá z nich je špatně, protože přesahuje patku kolejnice?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 04.6.2010 13:54

Na Hradčanské před archivem leží první metry kolejí... :)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 3.jpg.html

napojení na Svatovítskou bude také brzy :)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.jpg.html

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.5.2010 22:45

Proxy píše:
m@rtin píše:Nemyslím si, že by stromky na nástupním ostrůvku někdo rozjezdil..
Obávám se, že dostatečně neznáš pražské cestující :-( Podle mých poznatků z NH se od tramvaje chodí cestou-necestou, strom nebo trávník by kaštany nezastavil :oops:
Dle toho co jsem ve středu osobně viděl (a něco málo nafoti), jsem přesvědčen že v rámci omezení zejména stávajícím podjezdem pod železnoční tratí je vytvořen slušný základ pro budoucí podobu prostranství.
Proxy: Projektanti se podle mne z minulosti poučili a chodníky navrhli v praktických směrech a až předimenzované kapacitě.
m@rtin: Mezi těmi chodníky zůstalo však dost místa pro budoucí výsadbu zeleně (která by snad mohla být i podél protější strany komunikace u opěrné zdi. (viz. 1. dvě přiložená fota).
Bobik: Přibližnou hranici finální podoby komunikace u podjezdu železnice můžeš vidět na třetí fotce - vybledlé se změní, protože hlavně chodník v podjezdu má být přemístěn do nové "vlastní díry" vpravo a místo něj bude druhý pruh pro IAD směrem na nový Trojský most.
PS: Škoda je jen nutnosti té OR 20 kolem středového sloupu protipovodňového uzavření podjezdu za zastávkou ZC, ale což prostě si budeme muset navyknou, že i na budoucí následnou přímou TT se musí TRAM rozjíždět pozvolna a až spíš při výjezdu z podjezdu, protože víc doprava trať posunout asi skutečně nešlo – moc tam toho místa na dva pruhy IAD nezůstalo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět