Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
167 v kloubech byl v návrhu Ropidu, co se dostal na veřejnost. Osobně sdílím skepsi M@rtina a zajímalo by mne jak by si tam vedl SOR. Zkoušel se třeba teď SOR otočit na X9 u vozovny Motol?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martin: Neplánují se kvůli tomu nějaké větší opravy B941? Přece jenom 39 to opravdu nevytrhne.
Tak 250 už v kloubech jezdí. Věděl jsem, že zájem dostat na 167 klouby je. Přesto jsem v tomto ohledu skeptický - průjezdnost v horní části nemocnice Na Homolce špatná - dva autobusy mají problém. Výjezd do Kukulovy ulice bude bez světěl asi největší problém. Tam se někdy čeká i minutu než se tam ten autobus dostane. Stejně tak opačným směrem z Kulovy ulice bude problém se s klouběm vytočit. Mezi zastávkami Zahradníčkova a Kudrnova se dva autobusy taky nevyhnou. To je čistě můj úsudek, proč na 167 klouby ne, ale třeba se připravují změny.opocenskylukas píše: Aha tak to máme nějáký odlišný informace.Já mám totiž zprávu až bude v Řepích víc kloubáků tak 167 jde do kloubů.A co se mně dstal žebříček linek do kloubů tak je další vpořadí po 250.
Co si mám představit pod tím, ež v Řepích bude víc kloubáků? Přijde 37 kloubových Sorek do celé Prahy. Když si pomyslím, že se v tuto chvíli rozpadá 200 kloubáků pořízených v letech 96-99, je 39 Sorek žalostný počet.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to máme nějáký odlišný informace.Já mám totiž zprávu až bude v Řepích víc kloubáků tak 167 jde do kloubů.A co se mně dstal žebříček linek do kloubů tak je další vpořadí po 250.m@rtin píše:167 v kloubech za stávající situace možná neníopocenskylukas píše: 167 by šla leda prodloužit za předpokladu že by 167 šla do Kloubů ale stejně jsem pro ukončení na Andělu.
167 v kloubech za stávající situace možná neníopocenskylukas píše: 167 by šla leda prodloužit za předpokladu že by 167 šla do Kloubů ale stejně jsem pro ukončení na Andělu.
jeste bych pridal k predchozim prispevkum, v pripade M1 bych zrusil 25, avsak 15 vedl na trase Vysocanska-Palmovka-Vozovna Kobylisy..
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
167 by šla leda prodloužit za předpokladu že by 167 šla do Kloubů ale stejně jsem pro ukončení na Andělu.m@rtin píše:Tak za tu 167 ukončenou na Kotlářce bych vraždil. Proboha proč likviduješ veřejnou dopravu jako celek? Tuhle zaslepenost do tramvají u mnohých nedokážu pochopit. 167 je megabagr, kterej musí dojet na Anděl - protože maminky s kočárkama, vozíčkaři, imoblní cestující > nemocnice, protože tramvaje v úseku Betramka Anděl nestíhají, musel bys je posílit, což by ve výsledku vyšlo ještě dráž než současná 167 a ještě s výrazným zhoršením cestování.pawel píše:můj "střízlivý návrh" na uspořádání povrchové městské dopravy po dostavbě A do motola:
Pokud 108 do Motola a do Butovic, což se mi líbí, pak 179 ukončit na Petřinách a na letiště prodloužit 191 v současném intervalu 10/20/12/30, což by posílilo úsek Petřiny-DŠ.
Tak za tu 167 ukončenou na Kotlářce bych vraždil. Proboha proč likviduješ veřejnou dopravu jako celek? Tuhle zaslepenost do tramvají u mnohých nedokážu pochopit. 167 je megabagr, kterej musí dojet na Anděl - protože maminky s kočárkama, vozíčkaři, imoblní cestující > nemocnice, protože tramvaje v úseku Betramka Anděl nestíhají, musel bys je posílit, což by ve výsledku vyšlo ještě dráž než současná 167 a ještě s výrazným zhoršením cestování.pawel píše:můj "střízlivý návrh" na uspořádání povrchové městské dopravy po dostavbě A do motola:
Pokud 108 do Motola a do Butovic, což se mi líbí, pak 179 ukončit na Petřinách a na letiště prodloužit 191 v současném intervalu 10/20/12/30, což by posílilo úsek Petřiny-DŠ.
můj "střízlivý návrh" na uspořádání povrchové městské dopravy po dostavbě A do motola:
TRAM
petřiny: M1 po 6 minutách (případně sem tam přidat vložené spoje palmovka-špejchar)
evropská: M26 po 6 minutách
podbaba: 18+20 (8 konec)
břevnov: M22 po 4 minutách na BH, 15 přicmrndává - tj. zhruba beze změny (25 konec)
v případě neprosazení metrolinek (M1, M26) by na petřiny jezdila 1, po evropské 26 (obě ve standardních intervalech) a k tomu by je doplňovala 2 v současné trase. problém pak ovšem je, co s 8 a 25. 8 by šlo například spojit s 20 (...letná-PM-hrad-malostr.-...), což se mi ale zdá jako velmi neelegantní řešení, kterému bych předpovídal krátký život, stejně jako další možné varianty.
spojení dejvic a střešovic je zajištěno user-friendly přestupem na HR (M1<>M26), případně na vozovně ST (M1<>174 a další), bonusově minibusem 216 (viz níže).
BUS (vycházím ze současného statu quo a nevymýšlím žádné převratné novinky)
břevnov a petřiny:
180 od řep ukončena na vypichu
174 od ohrady ukončena na dejvické (pro zachování spojení břevnov-dejvice), případně spojit se 107
108 Dědina-Ruzyně-Bílá Hora-Motol-Nové Butovice(?), provoz asi i o víkendu (otázkou je, jak moc bude BH toužit po motole)
179+184 sloučit, bagrizace 179, pásmo, ale posílit libockou i úsek NB-Petřiny
191 beze změny
dejvice, vokovice a veleslavín:
vše od DŠ ukončit ve veleslavíně
vše od jenerálky končit na horoměřické nebo bořislavce
vše od suchdola beze změn
131 z bořislavky na horoměřickou
216 jako minibus z nových vokovic/horoměřické přes macharovo nám. na sibeliovu, kolem norbertova k vojenské nem. a dále na heyrovského nám.
motol:
167 ukončena od homolky na kotlářce, resp. sloučena se 123 či něčím podobným, kultivovaný přestup na tram podmínkou. pro cesty směr nemocnice motol motivace cestujících od centra využívat A (když už ho máme) a z P5 tram po plzeňské+bus resp. B+bus.
TRAM
petřiny: M1 po 6 minutách (případně sem tam přidat vložené spoje palmovka-špejchar)
evropská: M26 po 6 minutách
podbaba: 18+20 (8 konec)
břevnov: M22 po 4 minutách na BH, 15 přicmrndává - tj. zhruba beze změny (25 konec)
v případě neprosazení metrolinek (M1, M26) by na petřiny jezdila 1, po evropské 26 (obě ve standardních intervalech) a k tomu by je doplňovala 2 v současné trase. problém pak ovšem je, co s 8 a 25. 8 by šlo například spojit s 20 (...letná-PM-hrad-malostr.-...), což se mi ale zdá jako velmi neelegantní řešení, kterému bych předpovídal krátký život, stejně jako další možné varianty.
spojení dejvic a střešovic je zajištěno user-friendly přestupem na HR (M1<>M26), případně na vozovně ST (M1<>174 a další), bonusově minibusem 216 (viz níže).
BUS (vycházím ze současného statu quo a nevymýšlím žádné převratné novinky)
břevnov a petřiny:
180 od řep ukončena na vypichu
174 od ohrady ukončena na dejvické (pro zachování spojení břevnov-dejvice), případně spojit se 107
108 Dědina-Ruzyně-Bílá Hora-Motol-Nové Butovice(?), provoz asi i o víkendu (otázkou je, jak moc bude BH toužit po motole)
179+184 sloučit, bagrizace 179, pásmo, ale posílit libockou i úsek NB-Petřiny
191 beze změny
dejvice, vokovice a veleslavín:
vše od DŠ ukončit ve veleslavíně
vše od jenerálky končit na horoměřické nebo bořislavce
vše od suchdola beze změn
131 z bořislavky na horoměřickou
216 jako minibus z nových vokovic/horoměřické přes macharovo nám. na sibeliovu, kolem norbertova k vojenské nem. a dále na heyrovského nám.
motol:
167 ukončena od homolky na kotlářce, resp. sloučena se 123 či něčím podobným, kultivovaný přestup na tram podmínkou. pro cesty směr nemocnice motol motivace cestujících od centra využívat A (když už ho máme) a z P5 tram po plzeňské+bus resp. B+bus.
Já si taky přidám.
M1 jak je (vložené spoje jen na Palmovku PD 5:30-20:30, SO 7:30-20:30, NE 10:00-20:30 po 20:30 jen 1xT 10 min v celé trase)
2 zrušena (její funkce nahrazena minibusem přes Vojenskou nemocnici)
8 Vypich
M12 přes Spartu
15 zrušena
18 Podbaba
20 zrušena
22 jak je
25 zrušena
M26 jak je (vložené spoje jen na Olšany PD 5:30-20:30, SO 7:30-20:30, NE 10:00-20:30 po 20:30 jen 1xT 10 min v celé trase)
M1 jak je (vložené spoje jen na Palmovku PD 5:30-20:30, SO 7:30-20:30, NE 10:00-20:30 po 20:30 jen 1xT 10 min v celé trase)
2 zrušena (její funkce nahrazena minibusem přes Vojenskou nemocnici)
8 Vypich
M12 přes Spartu
15 zrušena
18 Podbaba
20 zrušena
22 jak je
25 zrušena
M26 jak je (vložené spoje jen na Olšany PD 5:30-20:30, SO 7:30-20:30, NE 10:00-20:30 po 20:30 jen 1xT 10 min v celé trase)
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
A co 143, 149, 217? Osobně si myslím, že i něco z trojice 108+174+180 bude k dispozici. Nějak bude nutné řešit Břevnovské a Kajetánky, i když bude metro v Motole.MF píše:Akorát nevím na co by si ty lidi u vozovny Střešovice měli sednou směr kulaťák, když dvojka je jediná spojnice. Jestli něco přijede od Brusnice směrem na kulaťák, tak se to voz. Se vyhne.
Já si neuvědomil, že v první fázi metro bude končit v Motole. Nějak jsem si myslel, že na BH. V tom případě je to jasný. Akorát nevím na co by si ty lidi u vozovny Střešovice měli sednou směr kulaťák, když dvojka je jediná spojnice. Jestli něco přijede od Brusnice směrem na kulaťák, tak se to voz. Se vyhne.Damir Holas píše:Ad linkové vedení TRAM po zprovoznění metra do Motola: viděl bych to tak, že na Šárku a na Petřiny bude jen jedna linka místo současných dvou, dvojce moc šancí nedávám (koneckonců pro ni nebude důvod - spojení Petřin a Dejvic zajistí metro a lidi z Ořechovky atd. si holt dojedou na Vozovnu Střešovice a přestoupí do něčeho, co je sveze dolů...). Ta BH je diskutabilní, A bude mít sice stanici v Motole, ale už vidím, jak někdo z BH jede busem do Motola a pak teprve metrem do centra. Tady bych tak leda omezil 15 a příp. i 25, pokud se sem vrátí (mimo špičky PD ukončit již na Malovance), myslím, že M22 by tam samotinká zvládala.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Ad linkové vedení TRAM po zprovoznění metra do Motola: viděl bych to tak, že na Šárku a na Petřiny bude jen jedna linka místo současných dvou, dvojce moc šancí nedávám (koneckonců pro ni nebude důvod - spojení Petřin a Dejvic zajistí metro a lidi z Ořechovky atd. si holt dojedou na Vozovnu Střešovice a přestoupí do něčeho, co je sveze dolů...). Ta BH je diskutabilní, A bude mít sice stanici v Motole, ale už vidím, jak někdo z BH jede busem do Motola a pak teprve metrem do centra. Tady bych tak leda omezil 15 a příp. i 25, pokud se sem vrátí (mimo špičky PD ukončit již na Malovance), myslím, že M22 by tam samotinká zvládala.
No je to jen takové naše plácání co kdyby, ale tu dvojku bych nechal ve dvojicích až nahoru, v intervalu dvojnásobném než je linka 26, další linku do Šárky - 26, ale každé 2. pořadí a měli by tedy vzájemě proklad. Akorát je problém v tom kde ukončit ta nepotřebná pořadí? Osmičku na Podbabu nechat (nebo 20ku), 18ku na Petřiny taky, ale jen každé 2. pořadí. 15ku nechat na Malovance a 22 každou druhou nechat na Vypichu. Nabízí se použití obracení ve Střešovicích, ale to tam asi rádi neuvidí, kvůli vlastnímu provozu. S auty už by problém být neměl, většina pojede tunely, horem jen místní obsluha. Ale ukončit tam 18 a 26 to asi nee. No a zbývá nám 1 a 20 (popř 8) a to už vážně nevím kam s nimi. Dlabačov i Královka je blbost - tam není potřeba taková obslužnost. Chtělo by to smyčku někde na Hradčanské u metra, protože Špejchar je daleko. No a nebo ty linky nějak sloučit , např 1 + 18, ale to vždy znamená jezdit spojkou na Brusnici a tedy tu Hradčanskou obsluhovat z jedné strany oklikou. Možná by to vyřešila smyčka na kulaťáku tak, jako kdysi již bývala 
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
MF teď už teda do správného vlákna
Ok když 2 je dobrá.Tak tam tu dvojku na Červenym vrchu nechme ale bude jezdit CD,CT v sólech.Protože tim pádem by Evropská byla o víkendu jen na jedný lince + výjezdy z Vokovic.Což je podle mně málo.
A za takové siuace bych 15 nařídil osud na Malovanku v rozsahu doteď jezdící 2.
Ok když 2 je dobrá.Tak tam tu dvojku na Červenym vrchu nechme ale bude jezdit CD,CT v sólech.Protože tim pádem by Evropská byla o víkendu jen na jedný lince + výjezdy z Vokovic.Což je podle mně málo.
A za takové siuace bych 15 nařídil osud na Malovanku v rozsahu doteď jezdící 2.