Pražské metro

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od jara » 11.9.2010 13:58

MOp píše:Po volbach to v ramci "setreni" skonci, do te doby musis hovinka a zvratky prezit.
Já doufám,že po volbách a ne až při změně grafikonu. :-)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 11.9.2010 13:53

Po volbach to v ramci "setreni" skonci, do te doby musis hovinka a zvratky prezit.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 11.9.2010 13:51

Tak jsem si o noční udělal takovej menší dopravní průzkum. Při něm jsem došel k zamyšlení, jestli se opravdu vyplatí provozovat prodloužený provoz pro 10 souprav s maximem 50 lidív jedné? A k tomu od 0:20-1:20 došlo u nás na stanici k pozvracení a "nakakání" některých z těch 40 jedinců, kteří stanicí prošli.

Atreid
Uživatel

Příspěvek od Atreid » 27.8.2010 13:34

demon píše:
P_V píše:demon: Psychologie. Když vím za jak dlouho se dočkám působí to uklidňujícím dojmem, než když čekám a furt nic. Ze stejného důvodu by podle mě pomohlo například dávat odpočet k červenému panáčkovi na semaforu, ukazatel poschodí ke dveřím výtahu ve všech patrech...
Hmmm, tak psychologie...
Osobně mě teda informace, že na zelenou budu čekat ještě dvě minuty vůbec neuklidní, spíš mě "nakopne" k tomu, abych přešel na červenou.
Jiná situace by byla s odpočtem na semaforu pro auta nebo tramvaje, jako je to často k vidění za hranicemi, tam bych přínos viděl, ale jelikož doplňování takovýho zařízení nebude zadarmo, dokážu se bez toho obejít.
cwapa píše:Tak to je, podle Tebe taky zbytečný dávat informační sloupy na tramvajové zastávky s informacemi o příjezdu tramvaje? Proč to tam vlastně dělají a zbytečně vyhazují peníze, když podle tebe jsou ty informace zbytečný? Jak čtu tady diskuzi tak jsem si všiml, že Ti to vadí. Jen mi uniká důvod proč?
To jsi špatně pochopil, nevadí mi to, je mi to totiž naprosto volný. Jen jsem se ohradil proti tomu, že absence odpočtu v metru je ostuda !
V metru to totiž, narozdíl od povrchové dopravy, považuju za zbytečný, jelikož tam stejně svoje plány nemůžeš upravit podle aktuální situace a nezbyde ti nic jinýho než počkat, zatimco třeba u tramvají můžeš použít jinou variantu. :wink:
Demone, já myslím, že jak s tou informací člověk naloží je jeho věc. Já jí zbytečnou určitě nepovažuju a umím si představit řadu situací, kdy se to hodí i v metru. Samozřejmě je otázka kolik peněz má smysl za tuhle prima informaci navíc utratit, ale podle mně je dokonce tak užitečná, že by měla nejenom někde být, ale měla by být vidět lépe než jen někde dole na obrazovkách. Jen příklady:
*Metrem jezdí v Praze spousta turistů, kteří netuší ani řádově, kdy tak asi může metro jet. Já přežiju tu nejistotu jestli za 30 nebo za 55 sekund, ale oni neví ani jestli do 10 minut. To už může měnit plány i pocit komfortu při cestování.
*Moje babička (a asi spousta cizích babiček) špatně chodí. Když má stát na perónu někde v Letňanech třeba 8 minut, tak pro ní je to století a potřebuje si sednout. Když si sedne a najednou to zničehon nic přijede, tak je pro ní zase bojovka to stihnout než jí cvaknou dveře.
*Já sám to prostě chci vědět kvůli spoustě drobností. Nehrabu se v baťohu, když je už metro před stanící, vím přesně, kdy dorazim na Muzeum a jestli jdu pozdě atp.
Tak asi to neni přímo ostuda, ale je to každopádně škoda...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.8.2010 23:09

Karosák píše:každý, kdo vystoupí z autobusu a vidí koncová světla soupravy si zasportuje a "dobíhá" soupravu, ve které pak ještě 1-2 minutky sedí :)
Kdyby 1-2, to spíš tak 6-7 minutek... #-o

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 26.8.2010 23:05

gabuliatko píše:u dynamicky řízených křižovatek časomíra nelze
pročpak ne? ukazatel v metru na plátně je také dynamický, občas čas poskočí dopředu i dozadu podle aktuální předpovědi.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 26.8.2010 22:53

Odpočet by mě potěšil, ale obejdu se bez něj. Kde by se však sklidil zaručený úspěch, je stanice Depo Hostivař, kdy snad každý, kdo vystoupí z autobusu a vidí koncová světla soupravy si zasportuje a "dobíhá" soupravu, ve které pak ještě 1-2 minutky sedí :)

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 26.8.2010 21:37

u dynamicky řízených křižovatek časomíra nelze
v exLeningrade meli casomiru do zavreni dveri, coz bych v M ocenil mnohem vic (a nikdo si tam nedovoli drzet dvere, protoze ty plechovy na nastupisti se zaviraly v zapeti), nez cas do prijezdu (obzvlast na konecny), ale souhlas s Demonem, jsou dulezitejsi veci

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 26.8.2010 18:29

demon píše:...Osobně mě teda informace, že na zelenou budu čekat ještě dvě minuty vůbec neuklidní, spíš mě "nakopne" k tomu, abych přešel na červenou...
Uklidní. Odstraní nejistotu. Víš do čeho jdeš a že nebudeš za spěchálka kterému to padne 10s za zády. Nebo si za ty 2 minuty koupíš tatranku (pozor to je to řešení důležitějšího problému - hlad :D ), zavážeš tkaničku, pošleš SMS... bez rizika že do toho napochoduje zelený panák. :)

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.8.2010 17:33

pawel píše:zrovna u mělkých stanic typu prosek je by údaj o odjezdu byl fajn, protože si člověk rychle zjistí, jestli si ještě může zajít koupit noviny nebo tak něco.
Ale jo, v tom případě bych ale takovej údaj zobrazoval klidně už ve vestibulu.
Jen znova zopakuju, že v okamžiku, kdy mam jednu kapsu prázdnou a druhou vytunelovanou, se radši zaobíram důležitějšíma problémama, než je usnadňování nákupu novin pro mizivé procento cestujících...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.8.2010 17:27

P_V píše:demon: Psychologie. Když vím za jak dlouho se dočkám působí to uklidňujícím dojmem, než když čekám a furt nic. Ze stejného důvodu by podle mě pomohlo například dávat odpočet k červenému panáčkovi na semaforu, ukazatel poschodí ke dveřím výtahu ve všech patrech...
Hmmm, tak psychologie...
Osobně mě teda informace, že na zelenou budu čekat ještě dvě minuty vůbec neuklidní, spíš mě "nakopne" k tomu, abych přešel na červenou.
Jiná situace by byla s odpočtem na semaforu pro auta nebo tramvaje, jako je to často k vidění za hranicemi, tam bych přínos viděl, ale jelikož doplňování takovýho zařízení nebude zadarmo, dokážu se bez toho obejít.
cwapa píše:Tak to je, podle Tebe taky zbytečný dávat informační sloupy na tramvajové zastávky s informacemi o příjezdu tramvaje? Proč to tam vlastně dělají a zbytečně vyhazují peníze, když podle tebe jsou ty informace zbytečný? Jak čtu tady diskuzi tak jsem si všiml, že Ti to vadí. Jen mi uniká důvod proč?
To jsi špatně pochopil, nevadí mi to, je mi to totiž naprosto volný. Jen jsem se ohradil proti tomu, že absence odpočtu v metru je ostuda !
V metru to totiž, narozdíl od povrchové dopravy, považuju za zbytečný, jelikož tam stejně svoje plány nemůžeš upravit podle aktuální situace a nezbyde ti nic jinýho než počkat, zatimco třeba u tramvají můžeš použít jinou variantu. :wink:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 26.8.2010 15:14

gabuliatko píše:
No já nevím, já když se dozvím na Proseku, že další vlak jede na 9 minut tak mě to akorát na*e*e.
Pokud nespěcháš, tak ne a pokud jo, tak jsi dnes na*r*ný stejně - nejede, nejede a stále furt nejede, tak kdy teda pojede se jdeš podívat na JŘ. Osobně nejpozději po pěti bych šel určitě.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 26.8.2010 15:06

ofšem pokud by to fungovalo jako u tramvají tak by se taky mohlo stát že po cestě s novinama uvidíš koncová světla soupravy
jako mírný pokrok bych čas do odjezdu zobrazoval v LCD televizi

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 26.8.2010 14:55

zrovna u mělkých stanic typu prosek je by údaj o odjezdu byl fajn, protože si člověk rychle zjistí, jestli si ještě může zajít koupit noviny nebo tak něco.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 26.8.2010 13:58

No já nevím, já když se dozvím na Proseku, že další vlak jede na 9 minut tak mě to akorát na*e*e.

Odpovědět