Fotožurnál & Scanjournál

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
P_V
Uživatel

Re: Fotožurnály

Příspěvek od P_V » 02.9.2010 20:03

Napájení z aku... Když ten sloupek stojí statisíce (info ze žluté diskuse), kolik by stál statický měnič 600/12V?
PC zdroj, který de facto dělá totéž, vstupní napětí po usměrnění i výkon jsou řádově srovnatelné, je i v nejluxusnější variantě za několik tisíc. Navíc by možná LED matice vyšly levněji než ty DOT.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 02.9.2010 19:53

jsem si říkal, že si určitě někdo všimne... ale nechal jsem to tam... :)
to je tak, když se zastaví v koloně a zrovna padne červená, pak se kolona pohne a je to :)
ale došlo mi to v podstatě hned, ale už jsem byl za :) :)

ještě někdo může spočítat rychlost, no a to otáčení na "Prašném mostě" :oops:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 02.9.2010 19:43

Jízdu na červenou jsem neviděl, neb není SSZ vidět (pokud myslíš to na začátku, u zastávky Sparta). Zato mohu odpřísáhnout, že tam vidim chodce, kterej přechází na červenou

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 02.9.2010 19:12

kasme píše:asi sem, i když je to video :)

Hradčanská v novém - video průjezd autem ulicí Milady Horákové na Prašný most a zpět:
http://www.stream.cz/video/511208-hradcanska-v-novem

a pohled ze zadní plošiny tramvaje v úseku Vítězné náměstí - Prašný most - Hradčanská - Sparta
http://www.stream.cz/video/511463-hradcanska-tramvaji
Všiml jsem si tam jízdy na červenou! (-X Nebo, že bych se mýlil? :x

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 02.9.2010 18:38

krtinek píše: Koneckonců označník krom slova "Vozovna" ovládá plynně i další slovo a sice "VÝSTUPNÍ"
Přistoupíš-li k němu s VPN01 (http://www.apex-jesenice.cz/tyfloset1.php?lang=cz) a stiskneš tlačítko TL1, tak ti paní Eliška (http://www.acapela-group.com/text-to-sp ... -demo.html) krásně popovídá. Umí spoustu slov a ještě umí velmi rychle běhat, protože když jsme přejeli na Hradčanskou, už tam byla taky a vyprávěla nám o linkách jedoucích do Dejvic :D

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.9.2010 18:08

Oskar píše:zcela jistě to funguje totožně, jako první exempláře ZIS na Malostranské a Barrandově - tedy radiostanice jako v tramvaji, která dostává datové zprávy z CML o tom, co má zobrazit.
nevím jak na Barr. ale na Malostranské to ukazuje nejbližší spoje, to znamená, blíží-li se vlak 6ti 22, neukáže to nic jiného.
Tady to ale velmi pravděpodobně bude ukazovat všechny linky co tam jezdí (nyní i ty co zatahují v nejbližších 59 minutách i když to se asi doladí a časem zmizí) a u každé info u prvního spoje, kdy (pravděpodobně) přijede. Akorát mi nenapadá co to při zpoždění spoje na příjezdu větším než je obratový čas ukazuje na odjezdových zastávkách.

Oskare: Děkuji za info o akumulátoru, to mnohé objasňuje.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 02.9.2010 17:26

pawel píše:3) přesný čas: o tom není třeba se dlouze rozepisovat...
Dnes jsem to pozoroval na Hradčanské a přesný čas je opravdu přesný =D>
pawel píše:4) spoj právě přijíždí či stojí v zastávce: pak by údaj mohl blikat - pak je evidentní při prvním pohledu na sloupek, které údaje jsou momentálně aktuální. po odstanicování a odjezdu by údaj měl okamžitě zmizet, resp. přibýt nový s novým číslem v minutách.
Nemohl, tak podrobné informace DoRiS nemá. Dostane jen zprávu o vyhlášení zastávky, popřípadě minutí majáku. Udělat kličku, že by se údaj rozblikal od vyhlášení po minutí majáku by celý systém ještě víc znefunkčnilo - stačilo by aby řidič hlásil špatně.
pawel píše:8) dynamické řízení: to je podle mě samozřejmostí, nedokážu si představit, že by to bylo nastavené podle JŘ...
Ano, zcela jistě to funguje totožně, jako první exempláře ZIS na Malostranské a Barrandově - tedy radiostanice jako v tramvaji, která dostává datové zprávy z CML o tom, co má zobrazit.
MM-M. píše:3.) Stále furt nemůžu pochopit proč BUSE panel - cca 20 let stará technologie, kterou již nedáváme ani do nejnovějších BUS (SOR) a ani v 15T se s nimi nepočítá. V obou těchto vozidlech jsou panely diodové mající i větší rozlišení (jestli jsem si to dobře spočítal na společné koneční 118 a 124, tak čelní panel má na výšku v provedení BUSE cca 16 bodů a ten nový jistě přes dvacet a rozměrově přitom vypadají stejně)!
Protože spotřeba. Pokud je to ve dne napájené akumulátorem, nemůže si to dovolit svítit LEDkama.

Mimochodem, máte nějakou fotku za šera? Jak jsem to dnes pozoroval, tak se mi nezdálo, že by to byla DOT-LED technologie - aspoň ten pásek LEDek, osvětlující to ze strany tomu nenasvědčoval.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.9.2010 17:12

Písmen by se mohlo vejít víc. Například nezarovnávat číslo linky na 3 pozice ale jen na 2. Použít font s proměnnou šířkou (to už asi je). Šipku zobrazit jen s prvním slovem. A nic nebrání tomu, použít zkratku slova, to už se v řádu najde.
Nebo taky konečné zastávky přejmenovat na něco kratšího :) Zrovna ta Spojovací by se změnila na Jarov a vlezla by se celá.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.9.2010 16:55

SEDNI! lumpe, kdes mě viděl (a já tebe ne)? :lol:

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 02.9.2010 16:46

A chutnalo Bóbikovi Pedigree? :-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.9.2010 16:29

Tak na Hradčanský (DC) sloupek už odpoledne uměl šipky zobrazovat správně. Rozhodně ráno mu to ještě nešlo, bo když jsem vyjížděl s jedničkou na Petřiny, sloupek mě sice zobrazil, leč šipka tvrdošíjně ukazovala rovně kamsi ke Spartě, k překvapení několika málo cestujících co se zjevně chystali na letnou a nechápavě koukali střídavě na mě a na sloupek.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.9.2010 15:47

gabuliatko píše: Ale nevím, jak bys zobrazil Hloubětín, Spojovací či Výstaviště. Fakt se tam víc než 8 písmen nevejde.
9001 píše:MM- Co máš proti BUSE? Mě přijde, že jako informační systém na vozy je to nejideálnějším řešením. Samozřejmě ty novější. Na přední panel se zobrazí prakticky cokoliv a hodně slušném zobrazení.
BUSE panel = body z "odklápěcích terčíků" + možnost pod světlení (používané za tmy). Mnou preferované DIODOVÉ INFO panely na SOR či 15T (mající jiný mě neznámý název) = menší body a tedy větší rozlišení (na stejnou délku by se mohlo místo 8 písmen vlézt třeba o 2 až 4 víc). A protože to provedením připomíná vnitřní panely z vozidel MHD či z nástupišť metra, které jsou běžně schopné rotace textu, tak by snad měla jít naprogramovat i zde.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.9.2010 15:02

MM-Mikulovsky píše: panel neumí klasické rolování[/b] (plynulé probíhání textu z leva doprava), tak musí přeci umět alespoň to co s významnými zastávkami po trase BUS linek - střídají se postupně názvy ( po zmizení jednoho se zobrazuje další "načítající se" odleva doprava). Stejným stylem by se mohla střídat slova více slovných názvů konečných.
Jo jako že by se po 3(nebo5?) vteřinách střídalo Divoká a Šárka. Hmmmmm. Tomu by všichni rozuměli. Ostatní by v seznamu zastávek hledali název Divoká. (pokud maj lupu, bo u linky 26 to fakt nepřečtu). Ale nevím, jak bys zobrazil Hloubětín, Spojovací či Výstaviště. Fakt se tam víc než 8 písmen nevejde.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 02.9.2010 14:35

MM- Co máš proti BUSE? Mě přijde, že jako informační systém na vozy je to nejideálnějším řešením. Samozřejmě ty novější. Na přední panel se zobrazí prakticky cokoliv a hodně slušném zobrazení.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.9.2010 14:18

1.) Vzhledem ke skutečnosti, že během instalace a zprovozňování Mastodontů na Plzeńské se v nich hrabaly chlapy z Elektroline - stejné fy, co obstarává (minimálně nejnovější) výhybky a to i v neděli (mnohokráte jsem je viděl na vlastní oči, ať již jsem byl v práci či jen soukromě v terénu) doufám v co nejrychlejší opravy i těchto panelů. Počítám však, že porucha se asi sama automaticky hlásit nebude a bude záležet na všímavosti a ochotě řidičů.
2.) Jestli BUSE panel neumí klasické rolování (plynulé probíhání textu z leva doprava), tak musí přeci umět alespoň to co s významnými zastávkami po trase BUS linek - střídají se postupně názvy ( po zmizení jednoho se zobrazuje další "načítající se" odleva doprava). Stejným stylem by se mohla střídat slova více slovných názvů konečných.
3.) Stále furt nemůžu pochopit proč BUSE panel - cca 20 let stará technologie, kterou již nedáváme ani do nejnovějších BUS (SOR) a ani v 15T se s nimi nepočítá. V obou těchto vozidlech jsou panely diodové mající i větší rozlišení (jestli jsem si to dobře spočítal na společné koneční 118 a 124, tak čelní panel má na výšku v provedení BUSE cca 16 bodů a ten nový jistě přes dvacet a rozměrově přitom vypadají stejně)!

Zamčeno