Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Připomíná mi to schéma ve stanici Karlovo náměstí.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen doplním, že tyto nálepky se objevily poprvé u 15TVulture píše:Nové nálepky u poršat.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslel, že to znamená: "Pozor-prostor k drcení dětí se nachází po vaší levé ruce" 
I tak, pokud stojíš mezi tyčí a měchem, měch na tebe v oblouku působí silou F?0. Tenhle obrázek pravděpodobně před silou varuje, resp. zapovídá stání mezi tyčí a měchem.
Když přišly první 14T, bylo v tom místě vodorovné zábradlí, což svádělo k tomu, postavit se za něj jako na vyhlídkovou plošinu. V ostré zatáčce pardon oblouku o malém poloměru, kde se měch vyboulí, pak docházelo k drcení osob neb nebylo úniku
Teď už tam zábradlí není, takže vás měch leda shodí ze schodu. Samolepka má asi několik let zpoždění.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já z toho pochopil že můžeš stát v tom měchu ale ne v těch místech kde to zajíždí. Tam je to nebezpečné prejAbsolut píše:Taky jsem na to včera čuměl. Buď jsem úplně pitomej, nebo z té nálepky není vůbec poznat co zakazuje resp. na co upozorňuje.
- Absolut
- Moderátor
Taky jsem na to včera čuměl. Buď jsem úplně pitomej, nebo z té nálepky není vůbec poznat co zakazuje resp. na co upozorňuje.
Na 14T se nic nevypíná, takže přimazávání funguje, to samé asi i na konečných. otázkou je jak účinně neb mazivo sice nezamrzne ale sněhový/ledový val kolem celého podvozku asi moc maziva nepustíRashid píše:Omluvte možná hloupý dotaz, ale zajímá mne zda i při současných teplotách dochází na 14T
k vstřikování oleje na promazávání oblouků. Stejný dotaz bych mohl aplikovat na ty fixní
auto-mazače. Třeba na Náměstí Republiky. Předem dík za odpověď.
-
Rashid
- Uživatel
- Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd
Omluvte možná hloupý dotaz, ale zajímá mne zda i při současných teplotách dochází na 14T
k vstřikování oleje na promazávání oblouků. Stejný dotaz bych mohl aplikovat na ty fixní
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš ten rozpor ?Hhoonnzzaa píše:...úplně bez investice vs. Stačí upravit soft křižovatky...
Nevidím v tom žádný problém.
Já tam teda problém vidim...
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Ono by to šlo vyřešit i úplně bez investice. Stačí upravit soft křižovatky tak, že bude pouštět tramvaje vždy jen v jednom směru. Nikdy jsem si na Floře nevšiml, že by byla nějak extrémně vytížená, takže by to bez větších problémů šlo, jen by se muselo operativně mylset. Mohlo by to být ještě dokonalejší, ze směru, z kterého je navolená tramvaj padnou čočky, když budou proti sobě, tak během jedné zelené pro auta (trochu delší) se můžou vystřídat čočky tam i sem. Nevidím v tom žádný problém. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
PA - a tedy i já 10 nejezdí, a kdo a za jakých okolností tam o prázdninách poslal wany nevím. Chtělo by se to tázat znalejších, já pouze konstatoval, co jsem věděl.9001 píše:MM - A proč to tedy najednou šlo? Do háje přece potkávání není zákaz. At se k lékarně namontuje zrcadlo a už se uvidíte. At se konečně waní lak pořádné využije. Jenom mě dostává, jak kvůli jedné ulici dokáže být metrolinka bez garancí.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM - A proč to tedy najednou šlo? Do háje přece potkávání není zákaz. At se k lékarně namontuje zrcadlo a už se uvidíte. At se konečně waní lak pořádné využije. Jenom mě dostává, jak kvůli jedné ulici dokáže být metrolinka bez garancí.