Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- MKzB
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
KT8D5, KT8D5.RN2P - kachna, kačena
T3R.PLF - wana (wany v jiných městech mohou mít jiné typové označení - T3R. PVN, VarioLF) - interiér s nízkým prostředkem připomíná vanu
T3R.P a T3R.PV v nátěru wany - wlk -vzniklo zkomolením slova vlek
Již neexistující T3G - kanárek - dle nátěru
T3R.PLF - wana (wany v jiných městech mohou mít jiné typové označení - T3R. PVN, VarioLF) - interiér s nízkým prostředkem připomíná vanu
T3R.P a T3R.PV v nátěru wany - wlk -vzniklo zkomolením slova vlek
Již neexistující T3G - kanárek - dle nátěru
Naposledy upravil(a) MKzB dne 01.1.2011 12:04, celkem upraveno 1 x.
-
hon_tram
Jsem neodborník - může mi někdo vysvětlit typy a přezdívky pražských tramvají? Vím co je ForCity, Porsche a T3, ale netuším, co je třeba nazýváno "kachna". A asi bude ještě dost dalších typů a přezdívek. Dá se to třeba najít v některém jiném tématu tohoto fóra?
Zajimálo by mě jak má udělané 15T měniče k motorům? Má na každý motor měnič? Jak to má udělané s napájením palubní sítě, má jeden statický měnič nebo jich má víc?
Malé video z Rigy. Studijní cesta.
http://www.youtube.com/watch?v=axIe0TLejiI
http://www.youtube.com/watch?v=zTRmAVxGkVM
http://www.youtube.com/watch?v=axIe0TLejiI
http://www.youtube.com/watch?v=zTRmAVxGkVM
Tak jsem dnes koukal na 9203 stojící na 11k....no hezky obroušené všechmny plenty na podvozcích (krom přední levé ta chybí
) a to najela tak max 100km 
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
tk zahltí to cca 50% 250 15T je 500 1xT3 a když tu máme cirka 1000 vozů, tk je to půlka, zbytek KTN, PLF, R.P a shnilé T6 a sarančatapetr03 píše:Cca polovina bude stat v depu.no vlastne vice,kdyz budu pocitat orien.250 ks z toho cca 10% zaloha ci oprava,tzn.225 + 60 porsat,z toho taky sundam nejakou zalohu a nefunkcnost,tzn.54,a mame na jeden den bez par kousku 300.no a tech poslednich par kousku kacen a rekonstrukci to nezvladne a zkolabuje.no snad to vsechno forcitky zvladnou,nebo ne?uvidime......
-
krysarr
- Uživatel
- Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
- Kontaktovat uživatele:
Jak se nam jeste bude stejskat po T3R.P a nizkejch kachnach 
Cca polovina bude stat v depu.no vlastne vice,kdyz budu pocitat orien.250 ks z toho cca 10% zaloha ci oprava,tzn.225 + 60 porsat,z toho taky sundam nejakou zalohu a nefunkcnost,tzn.54,a mame na jeden den bez par kousku 300.no a tech poslednich par kousku kacen a rekonstrukci to nezvladne a zkolabuje.no snad to vsechno forcitky zvladnou,nebo ne?uvidime......
Dle prazsketramvaje - provoz - data vypraveni - 29.11. bylo ráno vypraveno 342 souprav/poršáků/kachen a 60 sólíček. Z toho plyne, že každá druhá tramka bude 15T.petr03 píše:(...) Vi nekdo cca cislo,kolik je dene vypravovano vlaku na vsechny deni linky (vlak jako souprava,tzn.1xt3(6),2xt3(6),kt,14t).jen tak pro zajimavost,kolik toho zaujme po dodani vsech kusu tato tramka.baj voko 2/3?
Ale zahltí. Stačí si uvědomit, že na každém rohu narazíš na saranče (14T) nebo kačenu, a to je ve vypravení kolem 100 vozů. Patnáctky Prahu spolehlivě zahltí.petr03 píše:...no uvidime,250 kousku snad nezahli celou prazskou sit. Vi nekdo cca cislo,kolik je dene vypravovano vlaku...
To není dobrý nápad. Místo aby to po nárazu uletělo, tak se to roztříští a škoda bude ještě větší. Pokud z toho uletí jen 2 packy, dá se to kouskem plátna, pryskyřice a něco málo barvy dát do pořádku.MM-Mikulovsky píše:Či se nepředělá jejich upevnění tak, aby při zavadění o sněhovou závěj nepadaly (byly by od ní jen odrané) - samozřejmě jejich nasazení/sejmutí následně bude jistě složitější a časově náročnější!
Jo jo,tramvaj krasna,ale kdyz zaprsi nebo zasnezi,zustane doma.a praha bude bez tramvaji,ci budou jezdit jen zbyle t3,ze stresovic se vytahne vse,co je pojizdne,a kdyz bude nejhur,vyjede konka,a treba az na barandov
uprimne receno,me se tramvaje z plzne nikdy nelibili,hlavne astry,a 15t mi ji dost pripomina.no uvidime,250 kousku snad nezahli celou prazskou sit. Vi nekdo cca cislo,kolik je dene vypravovano vlaku na vsechny deni linky (vlak jako souprava,tzn.1xt3(6),2xt3(6),kt,14t).jen tak pro zajimavost,kolik toho zaujme po dodani vsech kusu tato tramka.baj voko 2/3?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to by prosím tě mělo jaký efekt? Jediný rozdíl by byl v tom, že by to řidič nemusel na trati sbírat. To že se bude muset financovat nová plenta tam jaksi zůstává.MM-Mikulovsky píše:Či se nepředělá jejich upevnění tak, aby při zavadění o sněhovou závěj nepadaly (byly by od ní jen odrané) - samozřejmě jejich nasazení/sejmutí následně bude jistě složitější a časově náročnější!Bald píše:.....Pokud to má fungovat, musí ten pluh skoro hoblovat ostrůvky a urvat všechno do výšky 6cm nad temenem kolejnice. A jestliže to nejde, tak budeme měnit kryt podvozku za krytem, dokud nezačneme jezdit bez nich.
K brodivosti. To potěš koště. I na Bílé Hoře a nebo v jakékoli podjezdu při větším děští je více vody...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No zaujalo... Nepřekvapilo mě to.Proxy píše:Spíš mne zaujalo, že požadavek DP byl jen 1 cm vody a 5 cm sněhu
Mě by spíš zajímalo kdo a jestli vůbec někdo z DP požadavky na ten vůz konkretizoval, protože tady se k tomu nadělení nikdo nechce znát.
Nemyslim teď při dolaďování, tady to je celkem jasný, ale v nějaký zadávací dokumentaci.
Nebo jen prostě dorazil referent z Plzně za referentem na Mafiánský náměstí a upekli to u kafe...
Ale fuj, takhle natvrdo, já tady pět minut plodim nekonfliktní text...MF píše:cenťák sem, cenťák tam, hlavně, že připlouvají kapříci.
cenťák sem, cenťák tam, hlavně, že připlouvají kapříci.Proxy píše:Spíš mne zaujalo, že požadavek DP byl jen 1 cm vody a 5 cm sněhudemon píše:V dnešním Metru na str.7 článek o "brodivosti" 15T. Dle trvzení výrobce, světe div se, zvládne i 3 cm...
odkaz
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spíš mne zaujalo, že požadavek DP byl jen 1 cm vody a 5 cm sněhudemon píše:V dnešním Metru na str.7 článek o "brodivosti" 15T. Dle trvzení výrobce, světe div se, zvládne i 3 cm...
odkaz