Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
To ale nejsou podmínky pro úspěšné absolvování TBZ, jen povinný proběh (tuším asi 130 km) před zařazením do provozu.
U TBZ jde spíš o metry při použití (i opakovaném) všech typů brzd, ale z hlavy opravdu konkrétní maximální vzdálenosti nevím...
U TBZ jde spíš o metry při použití (i opakovaném) všech typů brzd, ale z hlavy opravdu konkrétní maximální vzdálenosti nevím...
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
co vím tak tu bylo psáno v tématu Škoda 15T For City,že 100 - 200km . Víc nevím.Hhoonnzzaa píše:Zdravím, moc by mě zajímalo, pokud někdo z vás víte, jaké podmínky jsou pro splnění TBZ.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Zdravím, moc by mě zajímalo, pokud někdo z vás víte, jaké podmínky jsou pro splnění TBZ.
Pro srovnání. Byt cihla 70m2 za dálkové topení cca 16 000,- Kč/rok. Nepřetápíme ale na trenky, když venku mrzne, jak je zvykem v panelácích..
PS: Topit elektřinou je podle mě hrozný zvěrstvo. Účinnost el. energie na vstupu u hodin je cca 25% primárního zdroje (ztráty hlavně při výrobě, ale i přenosu).
PS: Topit elektřinou je podle mě hrozný zvěrstvo. Účinnost el. energie na vstupu u hodin je cca 25% primárního zdroje (ztráty hlavně při výrobě, ale i přenosu).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MF: Ale o tom to je. Když se jim "vyplatí" protopit, tak at to dělají, ale problém je že pak takovýhle skučí nejvíce a přítom to není kvůli nenažranosti, ale jejich vlástní blbosti.
Cena tak odpovídá. Jsme bez plynu a jedeme komplet na elektřinu, a vychází to cca 36000 Kč/rok.
Cena tak odpovídá. Jsme bez plynu a jedeme komplet na elektřinu, a vychází to cca 36000 Kč/rok.
Nesmíš ovšem dopadnout jako naši sousedi, jejihž rodiče nechtěly plyn a tak topí v nezatepleném domě elektřinou a protopí ročně asi 140 tisíc!!! (akumulačky, přímotopy). Možná klasický elektrokotel by byl lepší.9001 píše: S elektřinou zkušenost mám. Jsme jedním z těch kdo "naběhl". A upřímně pokud máte dům zateplený, tak to zase není tak hrozné. Pokud není cca -20 stupnů, tak elektrika to zvládne.
Já topín plynem, ale zejména dřevem v docela velikých krbových kamnech a z toho dřeva není skoro žádný čoud z komína. Dřevo mi dost pomáhá snižovat náklady na topení. Celkem plyn + dřevo vychází na ca 30 tisíc ročně, když jsem topil jen plynem, tak přes 40 tisíc ročně. Letos mám navíc brikety, tak jsem na to zvědav.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Platit za tříděný odpad je blbost. Zkus se podívat třeba na výkupní ceny papíru. To samé platí o skle i plastu
Ten odvoz se sám zaplatí a ještě zbyde nějaký vejvar. Proč by ho jinak jakákoli firma dělala?
S elektřinou zkušenost mám. Jsme jedním z těch kdo "naběhl". A upřímně pokud máte dům zateplený, tak to zase není tak hrozné. Pokud není cca -20 stupnů, tak elektrika to zvládne.
S elektřinou zkušenost mám. Jsme jedním z těch kdo "naběhl". A upřímně pokud máte dům zateplený, tak to zase není tak hrozné. Pokud není cca -20 stupnů, tak elektrika to zvládne.
- Bobik
- Uživatel
Jo dík za přesunutí do jinýho tématu.
No ono co si budem povídat, hnědý uhlí je legální a co z toho je za ňamku. To samý to "kvalitní" ale hlavně levný uhlí z Polska, co se sem jeden čas vozilo.
Fořtík má pravdu, není to tak dávno, co stát nahnal lidi do "výhodnýho" topení elektřinou a kde teď ty lidi jsou? (jo, přesně tam). A projeďte se teď v zimě večer po vesnicích, je to díky cenám legálních paliv obecně rozšířený trend. A lidi nepřesvědčíte, že v zájmu životního prostředí maj kupovat drahej otop. Ono nechoďme daleko, kdyby třídění odpadu nebylo zdarma, lidi se na to taky vybodnou. A přes všechny ankety jak jsme v tom na špičce to stejně spousta lidí nedělá, protože za popelnici platí furt stejně, ať vyhodí 10l nebo 100l odpadu a maj ji před barákem, tak proč se s tím tahat až někam na konec ulice do věčně plnejch kontejnerů (nevím jak kde, ale u nás na Letný jsou plný a obložený bordelem furt).
Martin
Ale jo, musím uznat (ač nerad
) že máš recht. Holt ty švele jsou sajrajt a měli by to nechat odborně zlikvidovat. Ovšem trvám na tom, že na to šli blbě. Kdyby následovalo nějaký bububu osvětlení co v tom je za karcinogeny a tak, věřím tomu že by to i spousta lidí z toho kompostu vyhodila. Takhle se předvedli jak ignoranti že tohle vadí, protože z toho maj lidi prospěch a je to snadný postihnout, ale na skutečný "hříšníky" (Mittal a pod.) si nedovolej. Takže se těm reakcím lidí ani nedivim.
No ono co si budem povídat, hnědý uhlí je legální a co z toho je za ňamku. To samý to "kvalitní" ale hlavně levný uhlí z Polska, co se sem jeden čas vozilo.
Fořtík má pravdu, není to tak dávno, co stát nahnal lidi do "výhodnýho" topení elektřinou a kde teď ty lidi jsou? (jo, přesně tam). A projeďte se teď v zimě večer po vesnicích, je to díky cenám legálních paliv obecně rozšířený trend. A lidi nepřesvědčíte, že v zájmu životního prostředí maj kupovat drahej otop. Ono nechoďme daleko, kdyby třídění odpadu nebylo zdarma, lidi se na to taky vybodnou. A přes všechny ankety jak jsme v tom na špičce to stejně spousta lidí nedělá, protože za popelnici platí furt stejně, ať vyhodí 10l nebo 100l odpadu a maj ji před barákem, tak proč se s tím tahat až někam na konec ulice do věčně plnejch kontejnerů (nevím jak kde, ale u nás na Letný jsou plný a obložený bordelem furt).
Martin
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fořtík: Dřevo a uhlí člověk ještě pochopí. Taky v Praze topíme občas kamny, protože máme možnost a hlavně haldu uhlí ve sklepě, ale topit PET lahvemi, odpadky je prostě imbecilita nejvyššího stupně.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jen taková otázka do větru - vy se divíte? Při ceně energií a sociálních poměrech na vsích? Každej by rád topil plynem, elektrikou... Ale když naši milí distributoři, potažmo stát nevědí, co by za energii chtěli, tak je to těžké... A já se teda vůbec nedivím, že dřevo a uhlí plus všemožné cosidomavyrobímetosidomaspálíme vyhrávají. 
Že hází Vohnout do kamen kdejaký svinstvo, to už je o tom, že je buď 1) blbej nebo 2) neznalej. ad 1) Když tam bude pálit PETky, olej z žiguliku nebo pneu, tak je to blb, protože z obecnýho povědomí má vědět, že při hoření vznikaj toxický látky. ad 2) Ale třeba málokoho napadne (protože to prostě nestudoval), že impregnace podvalů neni rostlinej olej, ale obsahuje i těžký kovy a další složky. Proto existuje předpis, kterej říká, že napuštěnej dřevěnej pražec nepatří do ruky kdekomu, ale má ho převzít firma, která ví co s ním dělat dál. SŽDC měla odpad předat k odborný likvidaci, to neudělala (eště na tom trhla nějakou korunu), tím porušila předpis a dostala pokutu. Pokud by třeba ČIŽP Vohnouta našla, jak to pálí v kamnech nebo toho má plnou zahradu, třeba by mu pokutu dala. Ale kde neni žalobce - neni soudce. To máš jako s každým jiným porušením předpisu.Bobik v [i]Humor[/i]u píše:Jo, proti pálení jsem taky, ovšem proč to ten Franta Vohnou pálí? Protože to je LEVNÉ! A když nebudou švele, bude pálit PETky plněný pilina s vyjeťákem (taky ňamka), případně jinou levnou hrůzu. Ale tohle inspenkci a různejm ekologistům nevadí, resp. možná vadí ale je moc práce to postihovat (tak k čemu jsou?). To raději zdražíme uhlí, plyn, elektriku..... Pak to takhle dopadá.
P.S. u těch diskusí mě pobavilo, že holt budem kupovat pražce betonový. Sice se to špatně řeže, ale v kamnech si poleží.....
Ostatně jak je to dlouho, co se po republice našly sklady plný odpadů, který sem někdo šikovně navozil z okolních států? Po těhdle zkušenostech se tím Inspekce asi zabývá "intenzivněji" (i když si nedělám iluze, že nějak masově a důkladně, SŽDC byla možná jen snadná kořist).
A ty ceny enerigí, to už je úplně jiná kapitola
Ale to jsem se nějak rozkecal a eště ke všemu to už neni humor, tak alou s tim do jiný sekce...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
to je indesign. zavolej me ci lepe "bubamaru"
.
- Absolut
- Moderátor
Moji milí tramfóráři, potřebuju pomoc. Mám spravovat a nově vydávat dokumenty, které jsou v uložené ve formátu *.indd, jedná se o formát jakéhosi výtvoru firmy Adobe. Mám k dispozici Acrobat 9 pro, který to neumí ani otevřít. Potřeboval bych dané soubory otevřít a převést do nějakého běžného office softwaru, nebo do něčeho freeware nebo nejlépe do AutoCadu
Nebo aspoň převést do pdf / jpg.... Souvislost s MHD to má minimální... Uměl by někdo poradit? Kdyžtak prosím reakce SZ nebo mail, ať to tady nezaplevelíme
Mě se líbilá Rétská dráha.peterkostelecky píše:Mám dotaz ...
Zítra odjíždím do Švýcarska ... Ve kterém městě tam jezdí tramvaje? Je tam neco zajimavého na kolejich, a kde? Co by stálo za shlédnutí? Jaký je tam vozový park? Dáte mi sem nekdo případně odkaz? Děkuji ...
Mrkni se na fotky tady: http://www.railfaneurope.net/pix/ch/trams/pix.html
Myslím, že by se tam něco zajímavého dalo najít.
Myslím, že by se tam něco zajímavého dalo najít.