Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Brejšín:
Ta sklopná zrcátka mají vyřešit právě problém Vokovic? Nebo se to dělá z mnoha jinejch důvodů problémových míst TT? Tak jako tak jednou do Vokovic 15T půjdou, ne?
Ta sklopná zrcátka mají vyřešit právě problém Vokovic? Nebo se to dělá z mnoha jinejch důvodů problémových míst TT? Tak jako tak jednou do Vokovic 15T půjdou, ne?
G
No že by neprojela i se sklopeným zrcátkem, to jsou snad jen jedny vrata na Žižkově, nicméně ano. Problém je že u všech ostatních vozů jsou zrcátka uchycena v zúžené části či na střeše a dají se zkovat úplně, takže na přímé trati skrze vrata vůbec nepřečnívají. U 15T to nelze a tak přečnívají a problém je právě na přímé trati skrze vrata. Nicméně naopak 15T projede všude jinde kde se musí se vším ostatním sklápět, tj. objízdné koleje Strašnice, Pankrác .....
No že by neprojela i se sklopeným zrcátkem, to jsou snad jen jedny vrata na Žižkově, nicméně ano. Problém je že u všech ostatních vozů jsou zrcátka uchycena v zúžené části či na střeše a dají se zkovat úplně, takže na přímé trati skrze vrata vůbec nepřečnívají. U 15T to nelze a tak přečnívají a problém je právě na přímé trati skrze vrata. Nicméně naopak 15T projede všude jinde kde se musí se vším ostatním sklápět, tj. objízdné koleje Strašnice, Pankrác .....
Dotaz, dají se u 15T sundavat zrcátka? Přijde mi totiž, že jsou to podobné, né-li stejné jako na citybusech, kde se vysouvají nahoru z držáku a i ten konektor je podobný.
-
gabuliatko
- Uživatel
Mát to chápat tak, že kde projede wana, kachna či 14T, neprojede 15T?Brejšín píše:No, ve Vokovicích, Motole a zdaleka nejhůř na Žižkově je problém v souososti vrat a koleje, takže na jedné straně máš přebytek na druhé nedostatek. Řeší ro jedna z 186 konstrukčních změn na 15T, a to sklopná zrcátka.
Hlavni a jediny problem je s vjezdovymi vraty do haly (vjezd na jednotlive kolete) nekde je mista dost,jinde staci otocit zrcatko ke kastli a na par mistech se i pres sklopena zrcatka neprotahne. Duvod viz BrejsinMF píše:souosost vrat? To snad ne! Vzdyt ma 15T kuzelovity profil, takze se tam musi vejit snad lepe nez T3! Kdyby tam meli dat KT tak to pochopim...
souosost vrat? To snad ne! Vzdyt ma 15T kuzelovity profil, takze se tam musi vejit snad lepe nez T3! Kdyby tam meli dat KT tak to pochopim...
Evidentně málo. Nebo prohlédl, ale ani slovo nepřečetl. Jinak by tu nemohly být tak hlupácké dotazy.honmerz píše: Díky, jasné, stránky jsem si prohlédl.
- Bobik
- Uživatel
Nejde.gabuliatko píše: Tedy pokud jde o vjezdová vrata do vozovny.
Díky, jasné, stránky jsem si prohlédl.OMH píše:Absolutnímu laikovi doporučuji navštívit páteřní stránky prazsketramvaje.cz, kde najde odpovědi na své otázky. A rozšířit si další znalosti.honmerz píše:Můžete prosím ještě absolutnímu laikovi podat několik vysvětlení, co jsou jednotlivé typy?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
hommerz: http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006040804
obecne: Bude se ptat kazdy trotl co neumi cist furt na to same?
obecne: Bude se ptat kazdy trotl co neumi cist furt na to same?
Pardon, tu KT8 jsem přehlédl, protože je jen v Hloubětíně a díval jsem se nepozorně. Ještě k těm typům T3 - va tabulce vypravení vozů je ještě typ TR R PLF - to je co?
-
gabuliatko
- Uživatel
Nebylo by jednodušší předělat vrata? Tedy pokud jde o vjezdová vrata do vozovny.Brejšín píše:No, ve Vokovicích, Motole a zdaleka nejhůř na Žižkově je problém v souososti vrat a koleje, takže na jedné straně máš přebytek na druhé nedostatek. Řeší ro jedna z 186 konstrukčních změn na 15T, a to sklopná zrcátka.
Absolutnímu laikovi doporučuji navštívit páteřní stránky prazsketramvaje.cz, kde najde odpovědi na své otázky. A rozšířit si další znalosti.honmerz píše:Můžete prosím ještě absolutnímu laikovi podat několik vysvětlení, co jsou jednotlivé typy?
Díky za tuhle tabulku. Můžete prosím ještě absolutnímu laikovi podat několik vysvětlení, co jsou jednotlivé typy?fricoolinek2 píše:Hm, tak tuhle tabulku jsem taky neznal.7105 píše:ad další dodávky 15T:
Pro uživatele honmerz - výhled rozmístění vozů ve vozovnách do roku 2018 (XLS)
download.php?id=8992
Čili momentálně to vypadá tak, že by se za pár let T6tky prodali do nějakýho Pr.delostánu?
14T a 15T samozřejmě znám, nevím ale, co jsou, respketive jak se liší, následující:
T3 (předpokládám, že jde asi o původní neupravený typ, tedy i bez otevírání dveří tlačítky
T3M
T3SU
T3R.P
A jaký typ je ta obousměrná tramvaj, jezdící občas třeba na lince 3 - měl jsem dojem,že se nazývá KT8, ale tu v této tabulce nevidím. Ale možná se pletu.
No, ve Vokovicích, Motole a zdaleka nejhůř na Žižkově je problém v souososti vrat a koleje, takže na jedné straně máš přebytek na druhé nedostatek. Řeší ro jedna z 186 konstrukčních změn na 15T, a to sklopná zrcátka.