Když jsem si minulý pátek přečetl definitivní podoby výluky v Dejvicích tak mi to zcela zkazilo náladu. Tu tam se rozplynul můj bláhový sen o instalaci Kalifornianu v Zelené ulici.
Výluka bude trvat až do 1.září a do té doby jsme zcela závislí na přeplněných autobusech, které pendulují Suchdol - Dejvická. Toto rozhodně za náhradní autobusovou dopravu nepovažuji.
Prostě nechápu proč zde nebude zřízena NAD, která Vás odveze až na Vítězné náměstí, kde
můžete bez problémů přestoupit na linky 20 a 26.Chápu, že jízda po kolejích a přestup hrana x hrana zde použít opravdu nejde.Už vidím ty nadšené nejen hendikepované, kteří potřebují zajít třeba na poštu, jak lezou po schodech na Dejvické do podchodu a pak znova po schodech nahoru.
A mimochodem, nástup do autobusů je také zcela na Lotyšské peklem. Zastávka je v oblasti
značného parkování vozidel a tak autobusy rozhodně nebudou zajíždět těsně ke krajnici
a tak tu máme další komplikaci. Přitom by alespoň stačilo autobusové linky 108,180 a 217
ukončit někde poblíž Podbaby, tím by aspoň plnily funkci NAD. Je zajímavé, že v případě krátkodobých-několikahodinových výluk (třeba nadcházející I.P.Pavlova-Nám Míru) se NAD objednává. Odpusťe možná moji zaujatost, jsem trvalým rezidentem, ale hlavně uvědomte si ,že tato výluka potrvá 3 a půl měsíce. Všimněte si, že jim nestojíme, ani za to aby vytiskli výlukové letáky.
Stejně tak nechápu celý smysl stavby tramvajové traťi do nikam. A její načasování je slušně
řečeno hrozné. Tunel Blanka je rozestavěná a stále jsou značné omezení a objíždky.
Prodloužení metra také komplikuje dopravu a hlavní omezení teprve přijdou. A do toho
ještě začne stavba tramvajové tratě s její rekonstrukcí.
Prosím všechny, zda náhodou někdo neví proč dojde k posunutí Lotyšské DC. Důvod tohoto konání opravdu nechápu.To nemá logiku. Přestup na metro je přece blíže z Vítězného náměstí,spíš bych Lotyšskou posunul blíže k Zelené.Kolik jim Billa dala úplatek, že před jejím
obchodem bude stavět tramvaj ?

Prostě nevím. A zastávky v Podbabě, které se přesunou
někam na konec prahy, kde nikdo nebude nastupovat. Divná logika.
Prostě na co šáhnou, se promění v popel viz zprasená Hradčanská,Národní třída či Sparta s jejím legendárním přechodem pro chodce.
A proto sbohem překrásná smyčko a traťi.Jak rád jsem zde sedával, bohužel nahradí tě trávník plný hovínek od pejskařů. Sbohem předjízdná koleji, ty která si tak dobře sloužila k odstavování porouchaných vlaků. Sbohem občanská vybavenosti sloužící nejen řidičům. Nikdy nezapomeneme.Čeká tě urbanistický a nekoncepční paskvil, který by nevytvořil snad ani student 1.ročníku FA ČVUT.