Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Re: Orientační a informační systémy
Honza to asi myslel tak, že doufal, že bude sloupek umět zobrazovat i negarantované nízkopodlažní spoje, což by snad i umět měl, protože evidenční číslo vozu se tam někde posílá taky, nebo se pletu?
Stejně k ničemu, jako čas do odjezdu? Ten je taky v JŘHonza píše:Zobrazuje pouze garance nebo vše nízkopodlažní?thriller2 píše:Tak mastodont na Hradčanské už umí ukázat i nízkopodlažnost zobrazeného spoje.
EDIT: Tak koukám do Na znamení a jestli se zobrazují s piktogramem pouze /G/ spoje, tak je to vylepšení opravdu dosti k ničemu (stejnou informaci mi přináší i JŘ).
Zobrazuje pouze garance nebo vše nízkopodlažní?thriller2 píše:Tak mastodont na Hradčanské už umí ukázat i nízkopodlažnost zobrazeného spoje.
EDIT: Tak koukám do Na znamení a jestli se zobrazují s piktogramem pouze /G/ spoje, tak je to vylepšení opravdu dosti k ničemu (stejnou informaci mi přináší i JŘ).
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už je tam i invalida.
Když pominu to, že bych si celého mastodonta představoval jinak, třeba jako v Olomouci, tak bych si ho představoval třeba tak, že by se na něm zobrazovaly odjezdy jen dvou nejbližších linek, jako v Olomoucigabuliatko píše:Zajímalo by mne, jak by sis to představoval, ty cíle na mastodontovi.thriller2 píše:Ještě zobrazit cíle a případné výluky a bude to.
Ale spokojen budu aspoň až bude zobrazovat kromě nápisu VOZOVNA taky občas nápis VÝLUKA..
Jenže cíl nepomůže třeba v případě takové osmičky, která občas jezdila po nábřeží, jindy přes Letnou a cíl byl stejný. Není to žádné drama, jen by tam ta šipka prostě mohla vydržet do odjezdu vlaku...thriller2 píše:To mě tohle zase nijak nevadí, protože konečnou a často i příští zastávku má ta tram na vlastních orientacích napsanou. A dny, kdy jsem nevěděl, kudy která lnka vede, jsou už naštěstí dávo pryčElWapp píše:Mně na mastodontu vadí, že ve chvíli, kdy do zastávky přijede tramvaj a já přečtu její číslo, se už nedozvím, kterým směrem bude pokračovat, protože stanicující vlak už se nezobrazuje. To je drobné mínus z mé strany..
-
gabuliatko
- Uživatel
Zajímalo by mne, jak by sis to představoval, ty cíle na mastodontovi.thriller2 píše:Ještě zobrazit cíle a případné výluky a bude to.
To mě tohle zase nijak nevadí, protože konečnou a často i příští zastávku má ta tram na vlastních orientacích napsanou. A dny, kdy jsem nevěděl, kudy která lnka vede, jsou už naštěstí dávo pryčElWapp píše:Mně na mastodontu vadí, že ve chvíli, kdy do zastávky přijede tramvaj a já přečtu její číslo, se už nedozvím, kterým směrem bude pokračovat, protože stanicující vlak už se nezobrazuje. To je drobné mínus z mé strany.
Ale opravdu bych chtěl, aby na mastodontovi bylo hned na první pohled vidět, že má linka výlukovou trasu, protože zrovna např. na Hradčanské se už nechodím dívat do jízdního řádu, kdy že mi to jede, takže si třeba hned nevšimnu, že mi to ani nepojede.
Mně na mastodontu vadí, že ve chvíli, kdy do zastávky přijede tramvaj a já přečtu její číslo, se už nedozvím, kterým směrem bude pokračovat, protože stanicující vlak už se nezobrazuje. To je drobné mínus z mé strany.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dneska ráno to ukazovaly i ty řepákovské sloupky.thriller2 píše:Tak mastodont na Hradčanské už umí ukázat i nízkopodlažnost zobrazeného spoje. Nedávno mi bylo z DPP zděleno, že jsou prováděny nějaké softwarové změny k lepším, takže první výsledky už jsou vidět.Konečně se mastodont začíná odlišovat od obyčejného sloupku. Ještě zobrazit cíle a případné výluky a bude to.
Tak mastodont na Hradčanské už umí ukázat i nízkopodlažnost zobrazeného spoje. Nedávno mi bylo z DPP zděleno, že jsou prováděny nějaké softwarové změny k lepším, takže první výsledky už jsou vidět.
Konečně se mastodont začíná odlišovat od obyčejného sloupku. Ještě zobrazit cíle a případné výluky a bude to.
Třeba na takové Vltavské ZC jezdí linka 8 asi pravidelně. Teda podle sloupku.BerryML píše:To je tak, když máme výluky ve výluceDG7021 píše:Zajímavá vývěska:
![]()
![]()
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je tak, když máme výluky ve výluceDG7021 píše:Zajímavá vývěska:
V tom případě se jednonačně přimlouvám také.......