Já tohle ani nezkouším, neb z kola dovnitř tramvaje pořádně nevidím, tak se mi nechce hrát s případnými vystupujícími na slalom; bohužel volovi nevysvětlíš ani ten svůj návrh, ani to, že tramvaj v té zastávce nezahnízdila a nehodlá tam sedět na vejcích, alébrž za pár vteřin pojede dál (snad s výjimkou střídacích bodů, ale ty mají zase jiná špecifiká - na IPP si kolaře nedovedu představit). Vůl prostě pojede, kudy ho zrovna napadne - což v případě cyklisty může být jeho poslední chyba.MM-Mikulovsky píše:Na té Fidlovačce to skutečně nechápu - když už nechtěl čekat za TRAM, tak zrovna tam se vpravo podél ní protáhne nejen kolo, ale i motorka
Nejspíš je to tak - ten metr byl můj odhad od oka. Jak je ten ostrůvek dlouhý, tak jsem podcenil šířku.Absolut píše:Mimochodem ten ostrůvek samozřejmě nemá metr, ale 1,70 metru.
Ta Hellichova x Karmelitská je cyklohnusná všeobecně (naštěstí se tomu dá vyhnout přes Kampu) - ZC jsem vždycky byl ve střehu, neb tam zřejmě jednu dobu byla móda vyjíždět nejen na červenou, ale i v protisměru, čili hned kolem toho neprůhlednýho rohu. Zřejmě ten kyklop nebyl znalý místních poměrů (nebo se mu nechtělo do mírného kopečka), jinak by to byl vzal přes Újezd, tam už se dá najet do provozu poměrně slušně.