Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od thriller2 » 02.3.2012 10:33

Pánové (a dámy), jelikož máme dnes a zítra naposledy prodloužený denní provoz, zkuste (pokud můžete) si při svých nočních cestách zapsat pokud možno na co nejvíce spojích a co nejvíce mezizastávkových úsecích počty cestujících využívajících v tuto dobu autobusy, tramvaje a metra. Apeluji nejen na vás v roli cestujících, ale i na vás řidiče a zaměstnance z provozu.
Kolik lidí vystupuje, kolik lidí nastupuje v zastávkách a stanicích v daný čas, kolik lidí jede mezi zastávkami atd, všechny tyto informace jsou důležité. Měření provádějte pouze ve spojích z prodlouženého denního provozu, ty poznáte tak, že v jízdních řádech jedou v pátek a sobotu, ale ne v neděli-čtvrtek.
Není to žádný plošný průzkum, měly by to být informace pro nás, co zde pak diskutujeme. Výsledky mi pošlete na mail 299792458@seznam.cz, já to dám od všech dohromady, pošlu všem a budemem mít do budoucna aspoň nějakou představu, jak byl využíván či nevyužíván prodloužený provoz. Zvláště vhod to přijde, až se v budoucnu budeme zase hádat o úpravách nočního provozu :) čili v době, kdy už nebude jiná možnost jak se o využitelnosti polonočního provozu dozvědět.
Děkuji všem, kdo se zapojí..

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 23.2.2012 18:21

thriller2 píše:V EuroNight vlacích nejsou vozy k sezení?
Na EN 476 jsou řazeny mezi Prahou a Bratislavou dva – ČD a MÁV.
thriller2 píše:
Honza píše:Pokud nechceš zažít peklo)
To je to tak zlé?
Naposled jsem jel EN 444 na sedáka minulý rok v létě a byli jsme jediné kupé sociálně přizpůsobené jízdě vlakem. Nezamhouřil jsem celou noc oči; pokusy o dobývání se do kupéčka, nadávky, obtěžování cestou na záchod, neskutečný řev a ničení vozu nepřizpůsobivými spoluobčany. Vlakový doprovod zalezlý v lehátkách. Nikdy více!
Na druhou stranu cesta na Slovensko a moje předchozí cestování Cassovií a Excíkem byly vždy relativně v pohodě. Lehátka byla naprosto v pohodě vždy. Po odjezdu z Prahy zařetězuje steward všechny dveře a jede se.
Všechno osobní zkušenost, někdo bude jistě nesouhlasit. ;)

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 23.2.2012 18:03

V EuroNight vlacích nejsou vozy k sezení?
Honza píše:Pokud nechceš zažít peklo)
To je to tak zlé?

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 23.2.2012 17:14

thriller2 píše:Prosím vás, přátelé, potřebuju do vlaku EuroNight mezi Prahou a Bratislavou místenku? V EC nebo expresech bývá obvykle dost volného místa, ale přes noc jsem vlakem ještě nikdy nejel, tak nevím, jak to v EN vypadá. Díky:)
Zkušenosti z častého cestování v relaci Praha – Košice: Pokud nechceš zažít peklo, kup si lehátko. Jinak ano, místa je dostatek, bez problémů si sedneš i bez místenky. Ale je dost možné, že relace Praha – Bratislava je jiná. Přecijen východ je rázovitější. :)

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 23.2.2012 14:31

Prosím vás, přátelé, potřebuju do vlaku EuroNight mezi Prahou a Bratislavou místenku? V EC nebo expresech bývá obvykle dost volného místa, ale přes noc jsem vlakem ještě nikdy nejel, tak nevím, jak to v EN vypadá. Díky:)

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 23.2.2012 9:18

gabuliatko píše:Máte někdo prosím vysvětlení ke stránkám ROPIDu? Na jednu stranu píší že od 4.3. 2012 (což je za cca 7 pracovních dní) končí prodloužený provoz a na druhou stranu tam visí j.ř. třeba 164 s platností od 4.3.2012 a ta jej obsahuje?
Vysvětlení bych řekl, že bude jednoduché. Náhlá změna si žádá velké změny a ty nemůžou být bleskově zpracovány.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 23.2.2012 8:06

Máte někdo prosím vysvětlení ke stránkám ROPIDu? Na jednu stranu píší že od 4.3. 2012 (což je za cca 7 pracovních dní) končí prodloužený provoz a na druhou stranu tam visí j.ř. třeba 164 s platností od 4.3.2012 a ta jej obsahuje?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.2.2012 7:38

No co vím já, tak D coby "dopravní" (ve smyslu provozním), číslování za lomítkem dle provozu (M, T, A), D1/2 je tedy "hlavní" tramvajový předpis a např. D2/2 je předpis pro dvounapravový vozy. Pak je taky např. O4/2 (Ó čtyři/dva) - šetření a likvidace MU na tram. dráze - zase /2, čili tram.

Karosák píše: A protože si každý provozovatel dráhy může sepsat svůj pamflet podle kterého bude jezdit a jak se bude jmenovat dle svého...
Ne může, on dokonce musí. Jinak mu DÚ provoz neschválí.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 22.2.2012 21:52

Já to vidím tak, že podnik rozděluje svoje déčka podle "jednotek", které provozuje a tak D x/y repektuje, že číslice x jakýmsi způsobem reprezentuje důležitost předpisu v dané předpisové soustavě. I když důležitost není to správné slovo, důležité jsou všechny předpisy. Možná by bylo se dalo říci, že označuje "masovost", jakou je mezi pracovníky znám. Další neméně důležité předpisy nemají takový rozsah pracovníků, kteří mají jeho znalost v náplni práce, Tudíž D 1/y je nejhlavnější předpis jak u metra, tak u tramvají, tak u autobusů. A číslo y je naprosto jasné a vychází z letitého označení provozů 1 - metro, 2 - tramvaje, 3 - autobusy. Aspoň takto jsem si to vždycky vykládal já.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.2.2012 20:18

Já jsem vycházel z toho, že u velké dráhy je D1-provozvání drážní dopravy, D2-návěstní předpis a D3 zjednodušené provozování drážní dopravy. A protože si každý provozovatel dráhy může sepsat svůj pamflet podle kterého bude jezdit a jak se bude jmenovat dle svého (musí mu to však být posvěceno DÚ), myslel jsem si, že D 1/2 je kombinací D1 a D2, tedy že v sobě obsahuje nejen provozní, ale i návěstní část Z:idea:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 22.2.2012 18:33

7080 píše:Správně je to předpis "Dé jedna lomeno dva" ta dvojka značí, že se jedná o tramvaje (metro-1, autobusy - 3)
A co značí ta první jednička?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.2.2012 15:48

Praha může prodávat svůj majetek, i když je v katastru stále zápis o exekuci
http://praha.idnes.cz/praha-muze-prodav ... zpravy_sfo
...exekuce, která vznikla kvůli magistrátu, se týká majetku městské části. Ta má totiž vlastní účetnictví a své listy vlastnictví. Nicméně zákon o hlavním městě říká, že městské části mají majetek jenom ve správě a patří magistrátu. ...
#-o

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 22.2.2012 14:52

piskvorrr píše:
P_V píše:Jak se správně vyslovuje D 1/2 ? :)
Je to polovina, nebo sloučení nějaké jedničky a dvojky do jednoho předpisu, nebo první část ze dvou, či co vlastně to lomítko znamená?
Leckdo to tu vyslovuje "dé půlka", ale taky by mě to zajímalo - mj. vzhledem k tomu, že velká dráha používá D2, kteréžto pojmenování vypadá příbuzně.
Správně je to předpis "Dé jedna lomeno dva" ta dvojka značí, že se jedná o tramvaje (metro-1, autobusy - 3)

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 22.2.2012 13:50

P_V píše:Jak se správně vyslovuje D 1/2 ? :)
Je to polovina, nebo sloučení nějaké jedničky a dvojky do jednoho předpisu, nebo první část ze dvou, či co vlastně to lomítko znamená?
Leckdo to tu vyslovuje "dé půlka", ale taky by mě to zajímalo - mj. vzhledem k tomu, že velká dráha používá D2, kteréžto pojmenování vypadá příbuzně.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 22.2.2012 13:32

Jak se správně vyslovuje D 1/2 ? :)

Odpovědět