Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
chemik
Uživatel

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od chemik » 14.3.2012 12:14

Jo, když k tomu budu přistupovat takhle, pak ano. Třeba takové Výstaviště smyčka. Je tam spoustu stromů, které mají suché větve. Dá se tedy předpokládat, že při silném větru ten strom může spadnout na tramvaj, jako se to již v minulosti stalo. A proto s tím budu otravovat dispečink. A nejenom s tim výstavištěm, ale budu hlásit všechny stromy u kolejí po celé Praze.

K tomu Milanovu citování D1/2:
D1/2 §3/odst.16:
Pracovníci provozu nesmějí v mezích svých možností připustit, aby cestující ohrožovali bezpečnost provozu a spolucestujících a poškozovali vozová či traťová zařízení nebo je neoprávněně uváděli v činnost.
Milane,
- víš, co je to "V MEZÍCH SVÝCH MOŽNOSTÍ" ??? To je třeba to, že se drobná řidička nebude prát s dvoumetrovým agresivním cestujícím.

- víš, co je to ústní služební příkaz? To je to, že ti řekli, že s tou závadovou osobou máš pokračovat. Pokud by se tramvaji nebo ostatním něco stalo, jde to na vrub pracovníkům PDT, kteří špatně vyhodnotili situaci, ne tobě. Takže tady nedělej ukřivděnýho a trošku se nad svým jednánám zamysli...

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 14.3.2012 11:36

Na jednu stranu ho chápu a jsem s ním. Všímavost kolem sebe, a chtít něco řešit, to je dneska vzácnost. Lidi dneska si ničeho nevšímají, a pak to vypadá, jak to vypadá, a když se pak něco stane, tak ty lidi, co si "ničeho" nevšimli, nejvíc řvou. Příklad ke svodidlům. Nic se nemusí stát, ale může. Větší vítr, svodidla se začnou posunovat, lítat po ulici, může přijet Tram a vjet na to, a hned je MU na světě. A zrovna na tomto místě je řidič tramvaje jeden z mála, kdo na toto místo přijde a vidí, že je něco v nepořádku. Podle mě, můj názor, je zde stále zakořeněný to, že člověk, který něco nahlásí dle předpisu něco, co se mu nezdá, co by asi tak nemělo být, svému nadřízenému, potažmo PD, který by měl tuto informaci předat dál ( výjezdovka DPP, Tsk, apod ), tak to dopadne ve stylu Milana. Nahlášená věc do zapomění, další člověk na černé listině kontrol a pruzení. A nahlášená věc? To jsou maličkosti, to se nějak vyřeší apod. Vždycky mě udivuje jedna věc, kdyby vynaložili tolik úsilí, co vynaloží na to, jak dotyčného nas...t či ho buzerovat na to, aby se s tím problémem něco udělalo,tak by bylo kolem nás tak krásně :D . To je jak u těch zlodějů kabelů apod. Když jdou krást, jsou schopni za noc rozkopat celé nové spojení, ale kdyby měli jít děla tu stejnou věc ( obráceně - zakopat do země ) normálně jako práci, tak to né, to přinesou kila potvrzení, že nemůžou a kdesi cosi.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.3.2012 11:15

Milane, jdi řídit lanovku, tam snad nebudeš mít tolik problémů...
Jsi fakt blázen, proč máš furt potřebu řešit něco, co ti nepřísluší řešit? To je nějaká tvoje úchylka? Nedalo by se to léčit?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.3.2012 10:31

MM: Já pořád nechápu taky tu šikanu. Prostě ti nepovolili opustit vůz, protože v něm byl ten magor a nařídili ti odjezd na čas... Vše naprosto podle předpisů. Jestli sis pak otervřel pusu nevybíravě, tak po tobě vyjeli.

S tím svodidlem je to fakt blbost. Když ti nejpovolanější z nás, řekně, že to není na PD, ale na TSK a ty stejně prudíš, tak ti není pomoci. Hlavně vůbec neohrožuje provoz...

Jak už jsem psal. Když tě tu slyším, styděl bych se do té kabiny si sednout a říct, že jsem řidičem tramvaje v Praze...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 14.3.2012 10:26

Ta svodidla vypadají ani ne tak upadle, jako spíš poloukradeně, samo se to přece z několika sloupků neutrhne.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.3.2012 10:13

Absolut píše:IMHO to svodidlo bude zařízení v majetku TSK a provoz tramvají neohrožuje.
- ohrožuje provoz na PK a D1/2 §3 d), e) přikazuje jednat i v tomto případě!
- navíc jsi si 100% jist, že jeho délka nemá souvislost s TT, respektive EOV takřka těsně vedle?

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.3.2012 10:07

IMHO to svodidlo bude zařízení v majetku TSK a provoz tramvají neohrožuje.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.3.2012 10:04

rád bych připodotknul, že každej svýho štěstí strojvůdce a jaký si to uděláš, takový to máš...
Hlásit upadlý svodidla je fakt extrém...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 14.3.2012 9:55

OMH píše:No není to šikana. Jeden hlásí na dispečink kdejaké .o..o a dispečink kontroluje kdejaké .o..o u daného řidiče.
Vidím to v duchu hesla "Jak se dol esa volá, tak se z lesa ozývá." Svodidla z Milanova obrázku by mě nikdy nenapadlo hlásit...

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 14.3.2012 9:53

No není to šikana. Jeden hlásí na dispečink kdejaké .o..o a dispečink kontroluje kdejaké .o..o u daného řidiče.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 14.3.2012 9:41

OMH píše:Pořád v tom nevidím tu šikanu...
Jen hrajete hru, kdo to dýl vydrží.
MMM hlásí závady, postupuje podle předpisů, a dispečer či kdo vlastně si hraje tím, že to ignoruje a posílá na něj hnidopišské kontroly. Né, to vážně není šikana :roll:
Nehledě na to, že při těch kontrolách opravdu nezbývá, než se podle těch předpisů chovat zcela důsledně.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 14.3.2012 9:30

Pořád v tom nevidím tu šikanu...
Jen hrajete hru, kdo to dýl vydrží.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.3.2012 23:26

Já měl, z vlastní zkušenosti, v pátek na mysli znění
D1/2 §3/odst.16 píše:Pracovníci provozu nesmějí v mezích svých možností připustit, aby cestující ohrožovali bezpečnost provozu a spolucestujících a poškozovali vozová či traťová zařízení nebo je neoprávněně uváděli v činnost.
- příslib příjezdu MP jsem měl, ale dále pouze povolen průjezd obratištěm s osobou ve voze a příkaz (na čas) vyjet DC i v případě zdržení MP.
Požadoval jsem vyvázání z povinnosti ohlídat interiér TRAM před poškozením!
(Moje totožná už proběhlá zkušenost s tímto naštěstí byla vyřešena bez PD - stala se mi totiž jednou v pozdních večerních hodinách před PA před posledním kolečkem na l.18 - od vrátnice jsem zavolal mistra, ten mi bleskurychle poslal dva depáky a ti poškozené dveře zvládli do času odjezdu opravit a ještě jsem byl přes ně od mistra pochválen, že jsem to vyřešil bez PD. Ovšem už jsem zažil i vypisování protokolu v PO mezi 0:30 a 1:30 na PČR Na Stírce, kvůli propálené zadní lavici 14T neznámou osobou na l.24 na Bulovce ZC, o čemž jsem byl informován až na Vychovatelně v NE cca v 23:18.)

O šikanu šlo, protože po doražení na PA mi, po telefonátu nadřízeného s PD, bylo "omláceno o hlavu" mé hlášení PD ze stejné směny a stejného místa (UDDP), ale o několik dní dříve, závady zařízení PK - uvolněného/upadlého svodidla (jeho části), na což se vztahuje
D1/2 §3/odst.3 píše:Každý pracovník provozu je povinen:....d) ve všech případech, kdy by mohlo dojít nebo kdy došlo k ohrožení bezpečnosti provozu nebo zdraví a života osob, učinit všechna opatření k jejich zamezení nebo zmírnění jejich následků,
e) neprodleně odstranit (pokud je to v jeho silách) všechny překážky, které brání plynulosti a pravidelnosti dopravy a ohrožují ostatní účastníky drážního provozu a provozu na pozemních komunikacích,
....
Její náprava nebyla provedena (a pravděpodobně ani dále postoupena) ani za několik dnů!

PS: Za poslední 3 měsíce jsem PD oznámil několikero poškozených/odcizených DZ, jenž mají zaručit TRAM před IAD přednost (případně od ní volnou TT), ale vždy to bylo přijato se slyšitelnou nechutí + má osobní setká s některými dispečery z PD (dělajícími např. i instruktory) byla "výživná" + záhadně se na mne v inkriminované době vyrojila slušná řádka stížností cestujících = stejný počet kontrol DK, takže já si už moc pohoršit nemohl! Ve výsledku je totiž vlastně jedno, jestli ji jen čekám, či skutečně ji na voze imrvere mám (co vím, tak už u několika kolegů si doslova podávali dveře).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 13.3.2012 7:04

Willyjef Z:arrow: viz předchozí příspěvek o "slovíčkaření" - ano, v zásadě máš pravdu, nicméně je tu drobný problémek - a to ten, že když se podniku hodí, rád se po tobě v rámci slovíčkaření vozí. Jako kdybys to neznal z praxe. A teď si vyber. #-o Postupovat "lidsky, normálně, podle selský logiky", nebo "předpisově" :?:

Nechci Milana nějak hanět či se ho zastávat, nebyl jsem u toho, nicméně je o něm obecně známo že to sice myslí dobře, ale většinou dělá blbě. Takže chápu, že když "po něm jdou" 8-) , snaží se dodržovat předpisy "do puntíku", aby ho nemohli na ničem dostat. Že to holt dopadlo jak to dopadlo, je věc druhá.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.3.2012 22:14

gabuliatko píše:Což záleží pouze na něm a nikoli na odborech. A hlavně zda se z toho dokáže poučit a být chvilku v klidu, protože na PD to určite hned tak nezapomenou.
Tak to zase o vlivu odborů v DP vzhledem k problémovým jedincům moc nevíš :) Ale teď jde o to, jestli se doopravdy za MMM postaví.

Odpovědět