Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
Mně se to také líbí. Dopravní "odborníci" a úředníci z Prahy by měli přestat vymýšlet nesmysly a měli by se zajet podívat do Brna.
A nejde jen o bobíky, ale o řešení zastávek vůbec (jak napsal P_V). Takže k seznamu MMM přidávám zastávky Lazarská, Horky, Právnická fakulta ZC, Čechovo nám. ZC, Bruselská a ještě by se nějaké našly.
A nejde jen o bobíky, ale o řešení zastávek vůbec (jak napsal P_V). Takže k seznamu MMM přidávám zastávky Lazarská, Horky, Právnická fakulta ZC, Čechovo nám. ZC, Bruselská a ještě by se nějaké našly.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 07.4.2012 12:49, celkem upraveno 1 x.
V Brně mají odvážnější projektanty, nebo méně komisní úřednictvo, že tam mohou být takováto praktická uspořádání ulice.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím se vrátit k tomuto mému podnětu:
Ovšem včera jsem si uvědomil, že jsem již také viděl i novou (dvouletou?) podobu zastávek Šilingrovo náměstí v ulicích Husově (příl.3) a Pekařské (příl.4) - v nichž je použito na rozdělení protisměrů právě podélných prahů!
při němž jsem měl v mysli vzpomínky na již letitou podobu brněnských (TRAM/BUS ČI TROLEJBUS) zastávek Proškovo náměstí a Klusáčkova - viz přílohy 1 a 2MM-Mikulovsky píše:Během včerejší (před chvílí zkončené) směny, mne napadla otázka:
Co brání instalaci podélných prahů (bumlíků, bobíků) místo středové plné čáry, v místech, kde IAD často objíždí/předjíždí tramvaje zleva - většinou v a okolo zastávek +/- u chodníku (Zlíchov ZC i DC, Karlovy lázně, Nuselské schody ZC, Plynárna Michle ZC i DC, Chodovská DC)? V posledních třech jmenovaných se mi to zase během jedné směny stalo opakovaně!
Ovšem včera jsem si uvědomil, že jsem již také viděl i novou (dvouletou?) podobu zastávek Šilingrovo náměstí v ulicích Husově (příl.3) a Pekařské (příl.4) - v nichž je použito na rozdělení protisměrů právě podélných prahů!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Klikal jsem, ale na té stránce je fotka z roku 2004 ukazující pražce a štěrk pod dlažbou. Ale podle stránky o VUIS panelech zde měly být koleje na těchto panelech. To mi nesedí, proto se ptám na upřesnění.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
neni nic jednodussiho nez si prislusnou krizovatku rozkliknout ci najit na pateri:
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041407
trate -> vyber krizovatky
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041407
trate -> vyber krizovatky
Aha, no jasně, je to pěkná konstrukce, jak jednoduše upevnit kolejnice v různé poloze přímo na místě. A že jsem tak smělý, křižovatkou Myslíkova zmíněnou na páteři v příslušné stránce o panelech se myslí ta u řeky, kde už byly panely vyměněny za pražce, nebo ta u soudu? A tedy kromě dřevěných pražců a panelů VUIS se už žádná jiná konstrukce pro křížení a výhybky v Praze nepoužívá?
- Absolut
- Moderátor
Spousty křížení jsou na panelech VUIS.
Aha, díky, ten 1 cm rozdílu výšky jsem nepoznal. A ještě jedna, je někde v Praze místo, kde by bylo křížení nebo výhybka na pravidelné trati (ne provizoriu, byť dlouhodobém) a mimo vozovny realizováno jinak než na dřevěných pražcích s kolejnicí NT?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dilatace s využitím kolejnic R65.
Měl bych otázku, zcela určitě se tu již "hovořilo" o tom udělátku v tramvajové trati na zastávce Pobřežní cesta, ale teď se mi nedaří o tom nic najít. Ten krátký úsek kolejnic mezi žlábkovými kolejnicemi není S49, že? Vypadá to jako UIC60, je to tak?
MMM: souhlas. v době blankové k vidění také na dlabačově. už jsem tam zažil (jako cestující) celkem nechutné situace.
Nevšímavost, neochota to řešit, nebo peníze..
Určitě znáte Ječnou, kde jsou 2 pruhy pro IAD, které se kousek před křižovatkou rozdělují na 4. > Levý pruh pokračuje rovně na Legerovu, pravý odbočuje do Sokolské. http://g.co/maps/365zg Ideální místo na osazení brumlíků, protože za 4 roky, co jsem tudy každý den chodil do školy, jsem tam viděl mnoho ťukanců a bouraček, protože lidi buď nekoukaj, nebo plnou čáru ignorujou. Člověk jedoucí v levém pruhu na Legerovu si v rozvětvení přejede do pravého rozvětveného pruhu a nějakej ******* ho zprava napálí, protože pravým pruhem pokračuje rovně přes plnou čáru...
Dodnes je to tam pořád stejné..
Určitě znáte Ječnou, kde jsou 2 pruhy pro IAD, které se kousek před křižovatkou rozdělují na 4. > Levý pruh pokračuje rovně na Legerovu, pravý odbočuje do Sokolské. http://g.co/maps/365zg Ideální místo na osazení brumlíků, protože za 4 roky, co jsem tudy každý den chodil do školy, jsem tam viděl mnoho ťukanců a bouraček, protože lidi buď nekoukaj, nebo plnou čáru ignorujou. Člověk jedoucí v levém pruhu na Legerovu si v rozvětvení přejede do pravého rozvětveného pruhu a nějakej ******* ho zprava napálí, protože pravým pruhem pokračuje rovně přes plnou čáru...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Během včerejší (před chvílí zkončené) směny, mne napadla otázka:
Co brání instalaci podélných prahů (bumlíků, bobíků) místo středové plné čáry, v místech, kde IAD často objíždí/předjíždí tramvaje zleva - většinou v a okolo zastávek +/- u chodníku (Zlíchov ZC i DC, Karlovy lázně, Nuselské schody ZC, Plynárna Michle ZC i DC, Chodovská DC)? V posledních třech jmenovaných se mi to zase během jedné směny stalo opakovaně!
Tak zase když šlo provést ten cityblokový bazmek na Kubáni...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
p_v: Vsad se, že vyskočí, ale ne tak kvůli normě, jako spíš kvůli razítkům co by byly potřeba.
Viz Olšanská...
Viz Olšanská...