Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
9001: Asi si přehlédl, že T6 a RP jsem nejmenoval - páč topnice mají ne přímo pod sedačkami, ale v kanálech podél stěny.
Jinak jsem ani netvrdil, že pod všemi sedačkami v ostatních typech TRAM jsou jen ty topnice - pod dvěma až třemi v sóle (jeho ekvivalentu = 1/2 KT) jsou skutečně ty pískovače a v T. je vždy pod jednou ruční odpojení baterie.
Petrpes: Mne naučili a sám mám vyzkoušeno, že i v zimě opravdu na vychlazení topnic bohatě stačí 5 (až 10) minut = čas potřebný k zatažení do haly PA od výstupní zastávky. Jinak máš také pravdu s častostí následného dění na PA (když se zatahuje večer až brzo ráno).
Jinak jsem ani netvrdil, že pod všemi sedačkami v ostatních typech TRAM jsou jen ty topnice - pod dvěma až třemi v sóle (jeho ekvivalentu = 1/2 KT) jsou skutečně ty pískovače a v T. je vždy pod jednou ruční odpojení baterie.
Petrpes: Mne naučili a sám mám vyzkoušeno, že i v zimě opravdu na vychlazení topnic bohatě stačí 5 (až 10) minut = čas potřebný k zatažení do haly PA od výstupní zastávky. Jinak máš také pravdu s častostí následného dění na PA (když se zatahuje večer až brzo ráno).
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na to už jsem přišel také, že to dochlazuje a pak až vypne.
Proto když mě milostivě půjčej 15T, vypínám salon někde na Paloučku. Ve vozovně to pak jde ihned vypnout a můžu běžet na pivo :]
Jo a baterky nevypínám, protože kolikrát přijdou, proč s to vypnul... Nebo rovnou řeknou, jen to nech v vypnuto. Uklízečky chtěj svítit, depáci kontrolujou označovače a jiné věci. Kolikrát naběhnou škodováci.
Proto když mě milostivě půjčej 15T, vypínám salon někde na Paloučku. Ve vozovně to pak jde ihned vypnout a můžu běžet na pivo :]
Jo a baterky nevypínám, protože kolikrát přijdou, proč s to vypnul... Nebo rovnou řeknou, jen to nech v vypnuto. Uklízečky chtěj svítit, depáci kontrolujou označovače a jiné věci. Kolikrát naběhnou škodováci.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Přece pod poslední sedačkou v T6 a R.P je hlásiš zastávek
takže nejen topení chlazení...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nic si za úkol brát nemusím - odpověď jsem uvedl drobným písmem na konci mého předešlého příspěvku.Petrpes píše:Ač na to mám papíry, netuším co to je, tak jsem napsal to co vím ;]
Nejni to pískovač... MMM když se nudí, šmejdí pod všema deklama v 15T, tak ať si to vezme za domácí oukol :]
Jinak pokud máš "na to papíry", tak co je častěji než pískovače pod sedačkami většiny TRAM by si měl vědět - ať již ony 15T, tak u KTN či starých T3!
U 15T by si měl vědět hlavně, že se to spustí automaticky při "startování" TRAM, ale pokud se to nevypne dříve než celá TRAM tak:
a) přikrátkémn stisknutí "vypnutí baterie" se na řídícím displeji zobrazí něco jako "podmínečné vypínání"
b) při delším držení tlačítka "vypnutí baterie" se TRAM vypne, ale hrozí poškození onoho zařízení pod sedačkami
S dovolením nechápu, jak bez vědomostí o vlastnostech vypínání 15T někdo mohl dostat na ní "papíry", co na to pan ADMIN Petr?
Zapomínat je sice nejdokonalejší schopností člověka a něco tedy opomene každý (mne se s 15T původně "vykouřilo" z hlavy umístění nádoby na písek - a to i přes její vtipný tvar uhláku i to, že na vnitřní straně skříňky v kabině je schéma umístění zařízení - včetně oné nádoby), ale aby s typem TRAM seznámený řidič nevěděl souvislosti s jejím zapnutím/vypnutím/(potažmo) restartem to je dle mne neodpustitelné!
PS: Do zveřejnění té fotky jsem nevěděl, že tam je ta dioda.
Láďa: I zprávě uvedeného důvodu nevím proč tam ta dioda je.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ač na to mám papíry, netuším co to je, tak jsem napsal to co vím ;]
Nejni to pískovač... MMM když se nudí, šmejdí pod všema deklama v 15T, tak ať si to vezme za domácí oukol :]
To mne nenapadlo, zase na 2. stranu, co by u toho dělala LED-ka?MM-Mikulovsky píše:hádej můžeš třikrát - co asi tak bývá pod sedačkami TRAM?Láďa píše:Že to je LED-ka jsem poznal, ale zajímalo by mne, co je v té schráně... K tomu ta LED-ka bude patřit.
topnice/chlazení
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
hádej můžeš třikrát - co asi tak bývá pod sedačkami TRAM?Láďa píše:Že to je LED-ka jsem poznal, ale zajímalo by mne, co je v té schráně... K tomu ta LED-ka bude patřit.
topnice/chlazení
Že to je LED-ka jsem poznal, ale zajímalo by mne, co je v té schráně... K tomu ta LED-ka bude patřit.
Nedávno jsem si při cestě 15T všiml, že na mě cosi bliká. Ví někdo, co to je? Jen dodám, že to je pod (tuším) 1. řadou sedaček v 1. článku, ve směru jízdy. Předem děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karotka
- Uživatel
Ještě si rýpnu, že záleží nejen na dB, ale i na Hz. Hlubší zvuky jsou subjektivně "méně hlučné" při stejných dB. A ještě se dá zkoumat průběh vlny, např. sinus nebo pila 
To nejde zapnout indikaci vybuzení na displej? Pak nastavit při nějakém hlučném průjezdu -6 až -10dB.fricoolinek2 píše:Je to tak. Mám tam manuální regulaci. Bohužel ale zrovna jsem nevěděl, jakou hladinu nastavit. Nemám s tím zkušenost a na rozdíl od nastavení obrazu se to blbě zjišťuje hned z místa. Snad příposlech, ale tahat s sebou sluchátka...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak. Mám tam manuální regulaci. Bohužel ale zrovna jsem nevěděl, jakou hladinu nastavit. Nemám s tím zkušenost a na rozdíl od nastavení obrazu se to blbě zjišťuje hned z místa. Snad příposlech, ale tahat s sebou sluchátka... 
To záleží na typu, u lepších to jde vypnout.P_V píše:To není vypovídající, protože videokamera má automatické vyrovnávání hlasitosti, takže vše bude zhruba stejně hlasité.