A já jsem se o něčem takovém již s několika kolegy bavil ( mám pocit, že jsem to v reakci na onu radu uvedl).9001 píše:Bobik: Tohle jsem navrhoval tak měsíc zpátky, aby jste to fasovali 1.9. v deskách a vylepili na vozy
Jinak "někdo" tu nedávno popisoval prvně tři typy řidičů TRAM DPhlmP, ale nakonec se opravil, že jsou vlastně 4, protože já jsem kategorie sama pro sebe
Tímto velmi děkuji za toto hodnocení, že jsem originál - skutečně nerad chodím "s davem" (nebo-li dělám si věci "po svém"), a proto:
1.) jednu "rozlučkově protestní" akci/happening mám již za sebou - poslední kolečko a zátah Dvorce - PA s l.21 (viz. přílohy + v onom duchu jsem si před SSZ Pod. vod. ZC dovolil do vozu rozlučkově informační řeč), a protože bylo následně v zastávkách pár tázajících se občanů, tak věřím, že někteří se o problematiku zajímali dál a třeba i napsali na ROPID/MČ či magistrát své připomínky.
2.) jinak na první dny zavedení změn LV si připravuji:
a) nějaký zmiňovaný letáček na zadní stranu kabiny
b) jako při každé změně LV (úměrně k její velikosti) budu i tentokrát se řídit heslem "nejlepší obranou je útok" = budu předcházet rozhořčeným atakům od cestujících, a to tak, že do vozu budu hlásit co nejčastěji, minimálně průběžně několikrát za "půlkolo"(i několik dní), cca následující upozornění: "Vážení cestující, jménem svým a dopravního podniku Vám přeji pěkný den a dovoluji si Vám doporučit věnovat zvýšenou pozornost jízdním řádům a zejména linkovému vedení MHD, protože společnost ROPID organizující Pražskou integrovanou dopravu v nich provedla, se souhlasem Rady hlavního města Prahy, mnoho změn." + před každou konkrétní změnou trasy proti dosavadnímu trvalému LV budu pokračovat "Tato linka č. ... dále pokračuje přes ... a je ukončena ... ."
PS: Za 1. akci mne nikdo nepopotahoval (byť minimálně na PA o ní někteří výpravčí v následujících dnech určitě věděli).
Za akci 2. si mne klidně "jen můžou zkusit popotahovat", protože to bude pouze podávání/upozorňování cestujících na důležité informace. - Ovšem velmi by mne potěšilo, kdyby jakkoliv obdobně (minimálně upozorňující hlášení s "vysvětlením důvodu / viníka" před změnou trasy) jednalo co nejvíce kolegů, protože by to potvrdilo správnost mého jednání k cestujícím.