Úřední korespondence a rady k ní

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Úřední korespondence a rady k ní

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.8.2012 14:13

9001 píše:Bobik: Tohle jsem navrhoval tak měsíc zpátky, aby jste to fasovali 1.9. v deskách a vylepili na vozy :lol:
A já jsem se o něčem takovém již s několika kolegy bavil ( mám pocit, že jsem to v reakci na onu radu uvedl).

Jinak "někdo" tu nedávno popisoval prvně tři typy řidičů TRAM DPhlmP, ale nakonec se opravil, že jsou vlastně 4, protože já jsem kategorie sama pro sebe :lol:
Tímto velmi děkuji za toto hodnocení, že jsem originál - skutečně nerad chodím "s davem" (nebo-li dělám si věci "po svém"), a proto:

1.) jednu "rozlučkově protestní" akci/happening mám již za sebou - poslední kolečko a zátah Dvorce - PA s l.21 (viz. přílohy + v onom duchu jsem si před SSZ Pod. vod. ZC dovolil do vozu rozlučkově informační řeč), a protože bylo následně v zastávkách pár tázajících se občanů, tak věřím, že někteří se o problematiku zajímali dál a třeba i napsali na ROPID/MČ či magistrát své připomínky.
2.) jinak na první dny zavedení změn LV si připravuji:
a) nějaký zmiňovaný letáček na zadní stranu kabiny
b) jako při každé změně LV (úměrně k její velikosti) budu i tentokrát se řídit heslem "nejlepší obranou je útok" = budu předcházet rozhořčeným atakům od cestujících, a to tak, že do vozu budu hlásit co nejčastěji, minimálně průběžně několikrát za "půlkolo"(i několik dní), cca následující upozornění: "Vážení cestující, jménem svým a dopravního podniku Vám přeji pěkný den a dovoluji si Vám doporučit věnovat zvýšenou pozornost jízdním řádům a zejména linkovému vedení MHD, protože společnost ROPID organizující Pražskou integrovanou dopravu v nich provedla, se souhlasem Rady hlavního města Prahy, mnoho změn." + před každou konkrétní změnou trasy proti dosavadnímu trvalému LV budu pokračovat "Tato linka č. ... dále pokračuje přes ... a je ukončena ... ."

PS: Za 1. akci mne nikdo nepopotahoval (byť minimálně na PA o ní někteří výpravčí v následujících dnech určitě věděli).
Za akci 2. si mne klidně "jen můžou zkusit popotahovat", protože to bude pouze podávání/upozorňování cestujících na důležité informace. - Ovšem velmi by mne potěšilo, kdyby jakkoliv obdobně (minimálně upozorňující hlášení s "vysvětlením důvodu / viníka" před změnou trasy) jednalo co nejvíce kolegů, protože by to potvrdilo správnost mého jednání k cestujícím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.8.2012 9:00

Bobik: Tohle jsem navrhoval tak měsíc zpátky, aby jste to fasovali 1.9. v deskách a vylepili na vozy :lol:

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 13.8.2012 8:22

Bobik píše:Už o tom přemýšlím delší dobu, ale co se mi může stát, vylepím-li si na dveře od kabiny ceduli s textem asi takovéhoto znění:
Vážení cestující, prosím nekřičte na mě, já to jen řídím a změny nevymýšlím. Nevymýšlí je ani DPP, nýbrž ROPID, takže s veškerými dotazy a případnými frustracemi se prosím obraťte na ROPID, tel. č. xxx xxx xxx, případně ww.joudové.cs
Děkuji za pochopení, řidič.

Můžu očekávat SH? A za co?

Ono už to řikám delší dobu a stále se mi to potvrzuje, valná většina lidí nemá o nějakym Ropidu ani ánunk a rozčiluje se na DP.
Pokud ti to nebude bránit ve výhledu, tedy pokud si to nalepíš na neprůhlednou část dveří zvenku tak ti nemůžou nic, navíc ve stylu "Co bych se zbytečně přiznával ?" můžeš tvrdit že o tom nevíš, že když dveře otevřeš tak to nevidíš a že ti to tam asi někdo nalepil ... jsme v čechách, člověk musí být lehce vymočen :-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 13.8.2012 7:13

Už o tom přemýšlím delší dobu, ale co se mi může stát, vylepím-li si na dveře od kabiny ceduli s textem asi takovéhoto znění:
Vážení cestující, prosím nekřičte na mě, já to jen řídím a změny nevymýšlím. Nevymýšlí je ani DPP, nýbrž ROPID, takže s veškerými dotazy a případnými frustracemi se prosím obraťte na ROPID, tel. č. xxx xxx xxx, případně ww.joudové.cs
Děkuji za pochopení, řidič.

Můžu očekávat SH? A za co?

Ono už to řikám delší dobu a stále se mi to potvrzuje, valná většina lidí nemá o nějakym Ropidu ani ánunk a rozčiluje se na DP.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.8.2012 17:37

Ještě mne napadla (po dnešním jistém menším rozhovoru) následující dedukce - ROPIDí kampaň "NOVÁ SÍŤ METROPOLITNÍCH LINEK od září 2012" byla v zárodku zaražena, protože někdo vlivný (např. starosta P4 či osoba mu blízká) také obdržel v první várce onen letáček, ale díky vlivným kontaktům (nejlépe přímo na primátora) věděl o chystaném opětovném projednávání radou města těchto změn PID a hlavně dokázal pomocí jich na započatou kampaň vedení města rychle upozornit a to ji okamžitě zarazilo.

Chce se mi věřit, že tato "podpásovka" na vedení města od ROPIDu bude mít :
1.) velký vliv na zastavení (minimálně odložení) změn v PID dle návrhu ROPIDu
2.) za následek organizačně personální změny v řízení PID - v krajním případě i zrušení ROPIDu (dosud plného "bémovců")

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 12.8.2012 11:05

Proxy píše:Je škoda, že se s autobusovým zálivem nepočítalo, když se rekonstruovala tramvajová trať, která by se dala posunout, tak aby se zastávka vešla.
No jo, pan televizní ředitel se zabýval přejezdem pro autíčka u Dvorců, a toto bylo asi pod jeho rozlišovací schopnosti. :lol:

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 12.8.2012 11:00

MM-Mikulovsky píše: Přitom dále provést úpravy:
1.) dělící středový pruh v místě zastávky zúžit na minimum = osadit betonová svodidla na jeho současném východním kraji (podél levé strany vozovky DC), aby vznikl prostor pro odklonění dvou současných průběžných jízdních pruhů ZC kolem nového zastávkového stání BUS.
2.) v úrovni stávající BUS zastávky DC i nové ZC zrušit dvouramenné VO uprostřed PK a postavit nová jednoramenná VO na a před oněmi zastávkami, čímž se nejen umožní změna v bodě 1, ale i určitě se za snížené viditelnosti zvýší bezpečnost lidí a BUSů na nich se "vyskytujících".
Myslím, že se brzy vyjádří někdo z projektantů, ale pohledem na leteckou mapu je jasně vidět, že autobusový záliv s chodníkem (min. 6 metrů šířka) se na toto místo bohužel nevejde, protože zároveň ten středový pás musí mít také nějakou minimální šířku (navíc obsahuje zřejmě dost inženýrských sítí).
Je škoda, že se s autobusovým zálivem nepočítalo, když se rekonstruovala tramvajová trať, která by se dala posunout, tak aby se zastávka vešla.
Jediné řešení v tuhle chvíli vidím ve zřízení zastávky ZC v místě před nájezdem tramvajové tratě na samostatné těleso - bohužel je to 200 metrů od podchodu, takže většina cestujících by přebíhala přes čtyřpruh - takže to asi také neprojde :(

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 12.8.2012 10:55

Myšlenka na BUS zastávku Přístaviště v Modřanské ulici pro snadný přestup na Tram DC mne už také postihla. K tomu jsem byl ale ještě postižen myšlenkou na zrychlenou BUS linku v trase Sídl. Libuš - Nové Dvory - Sídl. Lhotka - Sídl. Novodvorská - Přístaviště - Smíchov. Zrychlení by bylo dosaženo tím, že poslední zastávka před Přístavištěm by byla Jílovská. Vynechány by byly zastávky Vrbova, Ve Studeném, Branické nám., U Staré pošty a původní Přístaviště. To by při dobré reklamě mohlo zvýšit využití TRAM linek v Braníku a ještě odlehčit Kačerovu.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.8.2012 10:27

Nějak jsem opomenul uveřejnit další známky stupně příprav na zářijové zavedení "nové sítě metropolitních linek" - v dolní části Jeremenkovy ul. je již (několik dní) vyznačena vodorovným DZ nová zastávka pro l. 118 ve směru na Smíchovské nádraží (viz příloha.)
Ovšem jsem přesvědčen, že i prodloužení 118 přes Barrandovský most a zastávku Lihovar má nedostatek - neexistenci BUS zastávky Přístaviště od Dvorců, která by nejlépe měla být společná s ostatními tamními BUS linkami jedoucími z ul. Branické = takže nejlépe by měla být až cca ZDE za křižovatkou a bezbariérově napojena šikmou rampou do podchodu přesně proti schodům na TRAM zastávku DC.
Přitom dále provést úpravy:
1.) dělící středový pruh v místě zastávky zúžit na minimum = osadit betonová svodidla na jeho současném východním kraji (podél levé strany vozovky DC), aby vznikl prostor pro odklonění dvou současných průběžných jízdních pruhů ZC kolem nového zastávkového stání BUS.
2.) v úrovni stávající BUS zastávky DC i nové ZC zrušit dvouramenné VO uprostřed PK a postavit nová jednoramenná VO na a před oněmi zastávkami, čímž se nejen umožní změna v bodě 1, ale i určitě se za snížené viditelnosti zvýší bezpečnost lidí a BUSů na nich se "vyskytujících".
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 11.8.2012 21:29

9001: Ale přesně to je to o čem mluvím - změny vedou k nasrání lidí = ti reagují, že omezí používání = z nemála občasných cestujících se stane ještě více málo často jezdící cestující (případně se zároveň stanou černými pasažéry), a z části pravidelných cestujících (z pravidla na předplatní kupóny) se stanou občasní (a pouze nárazově platící) cestující!

A to si piš, že nejen dopravním podnikům (ale např. třeba i pojišťovnám) se i přes mnohdy výrazné slevy vyplatí, když obdrží platby za co největší období od co největšího počtu uživatelů předem!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.8.2012 21:18

Někdo tu psal, že stejně 14.8. nejde nic zastavit, protože už jsou vydané licence a bůh ví co ještě...

MM: Trochu přeháníš. Každá změna lidi do IAD nevyžene. Vyžene je něco, co jim znepříjemní cestu víc než jsou schopni unést. Nebál bych s toho, když to v září totálně změní a v prosinci vrátí třeba 80%, že se lidé vrátí také.
Bohužel otázka je co do budoucna. Osobně bych se možná bál dlouhodobého odlivu cestujících, protože ted lidi bude mrzet do prosince neprojezdit roční kupon. Otázka je, co stane v lednu. Docela by mě zajímal počet prodaných ročních kuponů před a po změnách...

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 11.8.2012 16:08

Tož dobrá, díky za uvedení na pravou míru. Asi bude třeba na Ropidu zorganizovat defenestraci.
Já si myslím že naše odd. jízdních řádů by to všechno dokázalo také, jako v časech předRopidích.
A nevznikaly by takový ovádiny :)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 11.8.2012 13:11

MM-Mikulovsky píše:každá změna MHD vyžene nějaké lidi k IAD = budou-li během tří měsíců za sebou následovat změny dvě (v září a další v prosinci), tak MHD přijde o pěknou řádku cestujících!
=D> =D>

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 11.8.2012 12:40

Petrpes píše:Definitivní požehnání mají vydat radní co já vím až 14.8.
Ale přít se o to nebudu, co mě daj, s tím jedu :]
V červnu radní definitivně schválili změny v PID, v červenci nezasedají - berou si prázdniny, ale letos jim došel vyžádaný posudek od odborníků z ČVUT, na jehož popud někteří prohlásili, že změny ještě přehodnotí (a možná odloží jejich účinnost) na svém srpnovém zasedání.
Já na to realisticky reagoval, že ani posunutí termínu nebude v tu dobu možné - páč přípravy na spuštění změn budou již daleko = měl jsem (jak vidno) 100% pravdu.
Budeme muset doufat, že připomínky ČVUT budou alespoň zaneseny do úprav systému, které radní s ROPIDem slibují v reakci na nové přepravní průzkumy v terénu = předpoklad zanesení do JŘ od prosince.

Jenže to má, ale:
1.) aby výsledky průzkumů mohly být implementovány v prosinci, tak ty musí proběhnout už v září = těsně po zavedení změn = ještě v době jejich dostatečného "nezažití" cestujícími
2.) všichni víme, že při současných změnách na mnoha důležitých místech systém zkolabuje - např. SSZ na KN na přímo v dopravní špičce (základním int. 8 min.) o dvě linky navíc nepropustí!
3.) každá změna MHD vyžene nějaké lidi k IAD = budou-li během tří měsíců za sebou následovat změny dvě (v září a další v prosinci), tak MHD přijde o pěknou řádku cestujících!

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 11.8.2012 11:37

Definitivní požehnání mají vydat radní co já vím až 14.8.
Ale přít se o to nebudu, co mě daj, s tím jedu :]

Odpovědět