Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
.......To se ale nemusí vždy povést... dobře jim tak. ať se projdou.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to muselo být 2 roky zpět, minulý rok opravdu posílení nebylo. Dovoluji si v této souvislosti citovat odpověď na mou tehdejší stížnost:
(...)
Vyhodnocení přepravních průzkumů z období nasazení kloubových vozidel v sezóně 2011 ukázalo obsazení, které neopravňovalo k nasazování kloubových vozů. Proto bylo pro sezónu 2012 rozhodnuto ponechat na lince 383 o víkendu standardní vozidla (délky 11 – 12 metrů). Kromě toho byla připravovaná uzavírka v souvislosti s pokládkou kanalizace v Choceradech a po dobu jejího trvání bylo vyloučené obracení kloubových vozů i v této obci.
O potížích s kapacitou vozů jsme se od cestujících dozvěděli až v polovině října 2012. V dané době nebyly v podstatě již možnosti nasazení většího vozu vzhledem k blízkému zimnímu období. Zima o sobě dala vědět velice brzy – prvním sněhem o posledním říjnovém víkendu.
Naše organizace přitom má pouze omezené možnosti v posilování linek a jejich spojů. Nasazení kloubového vozidla nezvyšuje osobní náklady, které jsou již v současné době nemalé, a zvýšení ostatních nákladů jde na úkor tržeb z jízdného, takže je třeba, aby šlo skutečně o opodstatněné nasazení kloubového vozu.
Počty spojů totiž objednávají a náklady s nimi spojené hradí jednotlivé obce na trase příslušné linky. Z jednání s obcemi vyplývají v poslední době vzhledem k jejich napjatým rozpočtům spíš požadavky na rušení nevytížených spojů nebo spojů, které nevyužívají jejich občané. Obce tak v podstatě nemají zájem na posilování víkendových spojů a jiný zdroj příjmů nemáme. Tržby z jízdného totiž nedosahují ani polovinu nezbytných nákladů.
Na základě vytížení spojů na podzim 2011 předpokládáme obnovení nasazení kloubových vozidel v sezóně 2013, pokud případná omezení průjezdu na trase jejich vypravování nezabrání. V období pozdního podzimu, kdy se již mohou projevovat komplikace způsobené nízkými teplotami, však nasazování kloubových vozidel neplánujeme vzhledem k jejich pohonu nápravy v zadním dílu vozu (na rozdíl od dříve ve zdejším regionu dopravci nasazovaného kloubového vozu ikarus s pohonem zadní nápravy pod prvním dílem vozu).
(...)
2xSd > 1xKb, tedy v tom nevidím vůbec žádný problém, maximálně když vyjde dav na neposílený spoj, ale vzhledem k tomu, že bývají posilovány ty frekventované, tak nevim, co je zde za problém. Krom 383 - pokud je to pravda, tak to je samosebou chyba. (Nicméně mám zafixovaný červený kloub na 383, tak buďto to byla nějaká výměna, nebo už to jsou dva roky...)gabuliatko píše:Jo a když není kloub, občas jedou 2 standardy za sebou. Jak to pak vypadá v reálu si jistě každý domyslí. A příště jede čím?
Samozřejmě, dík za připomenutí.ZXS91 píše:Sirka + kruťák
No Veolka teď zařadila nové kloubáky, nebyl to jeden z nich?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo, jsem to dneska teda ostuda
No takze nam Teplicka Veolie posila dalsi srot. Dekujeme za nej. Jsem zvedavej, jak budou drzet. Ale i kdyz jsem nasel par much, je videt, ze se o tyhle, na rozdil od Scanii, nekdo aspon trochu staral
No takze nam Teplicka Veolie posila dalsi srot. Dekujeme za nej. Jsem zvedavej, jak budou drzet. Ale i kdyz jsem nasel par much, je videt, ze se o tyhle, na rozdil od Scanii, nekdo aspon trochu staral
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste http://seznam-autobusu.cz/ a zadat číslo 1068, googlil jsem si to hned co to Krutý ráno napsal 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Určitě byl. Díky
A víme něco bližšího o jejich minulosti?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý postřeh!!! Byla to 1068, tím jsem si 100% jist a mám to i důvěryhodně ověřeno. Asi tedy proběhlo nějaké přečíslování či výměna/zápůjčka/cokoliv, protože to nebyla hranatá modrobílá Karosa 1068, která byla skutečně už vyřazena minulý rok, nýbrž kulatá červená Karosa 1068. Tento vůz zřejmě nedisponuje GPS vysílačem, takže jej nelze vykázat v MPVnetu.Sirka píše:Měl jsem za to, že 1068 je vyřazená. Nebo to nebyla ona B741?
383 minulý rok bohužel posílena nebyla. Proto jsem o víkendu jezdil zásadně
Omlouvám se za elaborát, ale tohle mě fakt neskutečně ssštve...
-
gabuliatko
- Uživatel
Na sezónních posilách mi vadí to, že jsou naprosto závislé na vůli dopravce a nikoli potřebě cestujících. Kdyby byly vyznačeny alespoň v j.ř. aby člověk jedoucí se skupinou dětí se mohl přizpůsobit (nebo aby byla alespoň nějaká kontrola). Jo a když není kloub, občas jedou 2 standardy za sebou. Jak to pak vypadá v reálu si jistě každý domyslí. A příště jede čím?
Měl jsem za to, že 1068 je vyřazená. Nebo to nebyla ona B741?
Jinak nevim, co vám vadí na sezonních posilách, pokud není zrovna na nule, tak přijdou vhod. A 383 byla posílená i loni, nebo se pletu?
Jinak nevim, co vám vadí na sezonních posilách, pokud není zrovna na nule, tak přijdou vhod. A 383 byla posílená i loni, nebo se pletu?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo pohoda, teď někdy mě to přišlo jako [Novinky ze serveru wvvw.ropid.cz] do mejlu, tak jsem informovanej, konání Ropidu už nerozumí ani největší šílenci...
Změny, posily a omezení se nejspíš nedělají podle skutečných přepravních potřeb a proudů, ale podle toho, kde to mají ropidí šotoušci rádi, nebo kam jezdí s maminkou na procházku.
Jinak si to neumím vysvětlit...:]
Změny, posily a omezení se nejspíš nedělají podle skutečných přepravních potřeb a proudů, ale podle toho, kde to mají ropidí šotoušci rádi, nebo kam jezdí s maminkou na procházku.
Jinak si to neumím vysvětlit...:]
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano uz jsem byl poucen. Pisu z mobilu, tak jsem dal prednost rychlemu podani informace pred overenim info. Po pravde se divim, ze se uz ted (letos vubec) posiluje, minuly rok se na nas vy...kaslali a bylo to docela maso hlavne v zari a rijnu...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Více přívozů:
http://www.ropid.cz/tiskove-informace/t ... x1817.html
nebo:
http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
PS: Druhý odkaz neber osobně, to je spíš do sekce humoc, když jsem to viděl poprvé moc jsem se nasmál :]
http://www.ropid.cz/tiskove-informace/t ... x1817.html
nebo:
http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
PS: Druhý odkaz neber osobně, to je spíš do sekce humoc, když jsem to viděl poprvé moc jsem se nasmál :]
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli to je zacatek sezonniho provozu nebo nedostatek vozu, ale na 383/42(?) dnes nasazen kloub 1068. Ve 12:33 pijezd na Haje, 13:30 a 17.30 odjezd smer Chocerady.