Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Venca
Uživatel
Bydliště: Poblíže několika tramvajových a jedné lodní zastávy.
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od Venca » 28.8.2013 14:07

Blaueminence píše:Hradčanská:
http://i43.tinypic.com/mhztiw.jpg
Je takováhle křivost kolejnic způsobená úhlem focení a v normě, nebo se to před zahájením provozu ještě vyrovná?
I podle toho sterku bych soudil, ze trat je zatim jen polozena a zasypana sterkem a ceka na podbiti, ktere vyrovna vyskovou i smerovou geometrii koleji.

Blaueminence
Uživatel

Příspěvek od Blaueminence » 28.8.2013 13:46

Hradčanská:
http://i43.tinypic.com/mhztiw.jpg
Je takováhle křivost kolejnic způsobená úhlem focení a v normě, nebo se to před zahájením provozu ještě vyrovná?

Nádraží Veleslavín:
http://i39.tinypic.com/2zfsr4l.jpg a http://i41.tinypic.com/usguc.jpg
Když připustíme, že by se kompletní rekonstrukce nedělala, co by se stalo na místě tohoto schodu? :)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 27.8.2013 13:36

Reko obratiště...nevím, jestli jsou nutná tak silná slova, natožpak činy. Ještě jsi opomněl Kubánské nám. Myslím, že v případě obratišť bych byl spokojen i s low-cost řešením, tedy výměna kolejiva a návrat původní geometrie, tedy jen oprava. Na Starém Hloubětíně je to docela o fous na střední x vnější s předjížděním. Námezníky tam byly evidentně posouvány, ale i tak je podle mě KT x KT na chlupatej chlup... Ale nemám nic ověřeno, jen jsem si všiml při své cestě po střední s wanou, že hrazdu jsem měl skoro nad levou kolejnicí vnější 8-[ Vnitřní kolej podle mě nepotřebuje vážnějšího zásahu a podobnou péči by potřebovala taktéž vnější+střední v Braníku. Jinak byla vyvařena vnější kolej smyčky v Kobylisích.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 27.8.2013 13:33

V Řepých #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.8.2013 13:25

9001 píše:
kruťák píše:Kdy se naposled v rámci reko rekonstruovalo obratiště?
Spíš mě zaráží, že je v zadání napsáno po křižovatku Kbelská včetně, a přitom na Ledovec bude jezdit 16ka :shock:
Třeba to bude na etapy. Já bych to bral jako velké plus. Aspon by od Lehovce po Harfu byl komplet nový svršek.
Také jsem si uvedeného všiml a vyvodil jsem závěr, že půjde o etapy =
1. dnes známá - obsahující námi domýšlenou reko obr. Star. Hloubětín
2. pár denní - víkendová/třídenní či max. týdenní se všemi linkami ukončenými v čerstvě zreko obratišti a obsahující reko cca těchto 130m mezi současným OKS u zastávek Kbelská a výhybkami nereko křížení Starý Hloubětín

Jinak reko obratiště při reko TT - byla v Řepých. Vlastně se dá také uvést i v Levského a Lehovec (i když tam byla spíše jen oprava = výměna či zrušení výhybek a minimálně 1/2 "želez" - všech v obloucích).

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.8.2013 12:36

kruťák píše:Kdy se naposled v rámci reko rekonstruovalo obratiště?
Spíš mě zaráží, že je v zadání napsáno po křižovatku Kbelská včetně, a přitom na Ledovec bude jezdit 16ka :shock:
Třeba to bude na etapy. Já bych to bral jako velké plus. Aspon by od Lehovce po Harfu byl komplet nový svršek.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 27.8.2013 12:25

Kdy se naposled v rámci reko rekonstruovalo obratiště?

skyo
Uživatel

Příspěvek od skyo » 27.8.2013 11:40

Netvrdím, že "u" = "v", jenom jsem citoval jedinou informaci, která se smyčky týká a je uvedena na http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/329653

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.8.2013 11:22

skyo píše:
chemik píše:Ale k tématu - značky jsou malovaný i ve smyčce, znamená to tedy, že se bude předělávat i smyčka starý hloubětín?
V oznámení o zakázce je uvedené toto:
vyjma kolejové konstrukce u tramvajového obratiště Starý Hloubětín.
Dej sem odkaz na celé znění - "u" není rovno "v" = to co jsi odcitoval, vyjímá z reko konstrukci (dvoukolejného) kolejového křížení (s třemi dvoukolejnými oblouky, z nichž jeden bude během reko pojížděn pravidelnou l.16 a nočkou) nalézající se v pozemní komunikaci, ale vůbec nevylučuje reko samotného obratiště ležícího mimo PK.

Pokud tu je zpráva, že se viditelně vyznačovalo v obratišti Starý Hloubětín, které jsem nedávno osobně s TRAM po dlouhé době využíval (při čemž jsem zjisti opravdu žalostný tecnický stav tamních kolejí), tak očekávám, že v dokumentech o reko TT je něco jako "od obratiště Harfa (mimo) po obratiště Starý Hloubětín (včetně) - vyjma kolejové konstrukce ...." = je připravována REKO určitého úseku (v tomto případě i s 1 obratištěm), v němž se však najde jedno přerušení ponechaným stávajícím křížením.

skyo
Uživatel

Příspěvek od skyo » 27.8.2013 10:21

chemik píše:Ale k tématu - značky jsou malovaný i ve smyčce, znamená to tedy, že se bude předělávat i smyčka starý hloubětín?
V oznámení o zakázce je uvedené toto:
vyjma kolejové konstrukce u tramvajového obratiště Starý Hloubětín.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 27.8.2013 9:38

na Poděbradský se minulej tejden objevilo spoustu malůvek, dnes je ve smyčce starý hloubětín několik aut hochtief a skupina kapacit s deskama, všechno si fotí, furt něco píšou...
Ale k tématu - značky jsou malovaný i ve smyčce, znamená to tedy, že se bude předělávat i smyčka starý hloubětín?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.8.2013 8:35

Ktman: Doporučuji svezení od M22 od Otakarovy na konečnou. To je libovka...

KTman
Uživatel

Příspěvek od KTman » 26.8.2013 23:04

Praha byla vždycky "jiná" a pokud "organizuje" dopravu někdo, koho moc nezajímá názor a potřeba cestujícího, tak se situace zlepšovat moc nebude...
Osobně si říkám, že pořád je lepší solo za cenu nižšího intervalu z hlediska cestujícího. Ovšem provozní náklady se nesníží o 50% a mzda řidiči je stejná + další nezbytné výdaje k provozu.
Co lidi táhne do aut je to, že mají ve své blízkosti 2 linky, ale pokud jede jedna a minutu po ní druhá a pak zas chvilku NIC, aby se pak opět všichni narvali do té první a ROPID přišel stím, že ta druhá tam není třeba, protože není využitá a buď jí zruší nebo změní tak, že je prakticky nepoužitelná... A co se stane potom? Nikomu se nebude chtít čekat na tramvaj 10 minut, aby mu pak přijelo úplně přeplněné 14T... (Sice to sem nepatří, ale vypravení těchto vozů na l.9 je také kapitola sama pro sebe). A když už se do tramvaje dostenem, tak tam smrdí bezďák, který se normálním způsobem vyrazi nedá, protože pokud "nechce", tak přece mu nemůžem upřít jeho smradlavá práva...
Ale abych, se dostal k rekonstrukci TT a neplenil toto téma, tak jsem se povozil po Praze a na některých linkách by se dalo ušetřit minimálně 7 minut času, pokud by byly správně opravené TT a nebylo všude moře OR a pokud by na pár nejdůležitějších křižovatkách byla preference, dělící prahy před některými křižovatkami, by byly také k užitku (a snad nejsou tak drahé, že by nešli namontovat). Nehledě na to, že díky stavu Hostivaře je sezení na dřevěných sedačkách skoro nemožné, ale pro cestujícího VŠE, my si přece zvyknem proč by někoho mělo zajímat co cestujícího zajímá...
Uff a je to venku...

peca7
Uživatel

Příspěvek od peca7 » 26.8.2013 23:02

9001 píše: K ekonomice provozu. Ukažte mi tramvajový provoz v Evropě, kde jezdí ekvivalent sol. Všude se jako nejmenší kapacita bere něco jako naše K2, ale spíš vede kapacita 14T (cca 1,7 soupravy 2xT). Taky jsou tu mzdové náklady, které nejsou zanedbatelné...
A bude vůbec do budoucna nějaká alternativa sólo tramvajím typu T3?
Nové tramvaje mají zbytečně velkou kapacitu, asi by to chtělo vymyslet nějaké nové vozidlo, které by bylo náhradou sólo vozů typu T3 (a teda i jejich rekonstrukcí, ty předpokládám nelze provádět do nekonečna...)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 26.8.2013 22:32

malesak píše:To se mi zase líbí, klidně ať si jede solo, ale hlavně interval ať je krátký. Osobně je pro mě nejhorší 10 min, více už nejsem ochotný čekat a volím jinou alternativu dopravy. (názor cestujícího, kterého nezajímá ekonomika provozu)
Hodně záleží na okolnostech resp době provozu. 10-15 minut o víkendu. V PD je 8-10 minut ok. Stejně na 99% tratí je souhrný interval kratší.

Co osobně podle mě vyhání lidi do aut je 15 v sedle u busů...

K ekonomice provozu. Ukažte mi tramvajový provoz v Evropě, kde jezdí ekvivalent sol. Všude se jako nejmenší kapacita bere něco jako naše K2, ale spíš vede kapacita 14T (cca 1,7 soupravy 2xT). Taky jsou tu mzdové náklady, které nejsou zanedbatelné...

Odpovědět