Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
To není ten hlavní důvod, proč nejsou zastávky ve vnějším oblouku zrovna preferované.
I přes zastávková zrcadla, ve kterých často není kloudně vidět, jsou takové zast. velice nebezpečné a průsery v nich byly, jsou a budou.
Taková Bílá hora, nebo vnější kolej na Šárce je hodně o hubu. A na Stírce nemám problém zastavit jako druhý, i když jsem první, abych byl na rovině.
Nebo taková Průběžná DC, co uvidíte když s 22 odbavíte za solo 7? H----!
I přes zastávková zrcadla, ve kterých často není kloudně vidět, jsou takové zast. velice nebezpečné a průsery v nich byly, jsou a budou.
Taková Bílá hora, nebo vnější kolej na Šárce je hodně o hubu. A na Stírce nemám problém zastavit jako druhý, i když jsem první, abych byl na rovině.
Nebo taková Průběžná DC, co uvidíte když s 22 odbavíte za solo 7? H----!
-
gabuliatko
- Uživatel
Koukal jsem dnes na Svatovítskou. Podle mne je odsazení zastávky od kruháče kvůlivá tomu, aby přechod byl kolmo k autům (autobusům) a bylo tak lépe vidět doprava kdo jde.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To nechapu...myslis jako, ze dira pred prostrednimi dvermi 1. vozu je horsi, nez poslednimi dvermi byt mimo ostruvek?Petrpes píše:Vnější oblouk
14.8.2011 - 1.9. 2011mejla píše:a ta vyluka u Radlic trvala jak dlouho? abych mel predstavu
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vnější oblouk 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pobira nekdo, proc je na Vystavisti ve vystupni oznacnik cca v 1/3 ostruvku, ktery je jinak akorat na delku soupravy???
a ta vyluka u Radlic trvala jak dlouho? abych mel predstavu 
-
von Špilberk
- Uživatel
Modřany měly výluku kvůli pravidelné údržbě trolejového vedení, možná že se i někde brousily koleje nebo tak, ale zbytek už řekl Fořtík.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta dlouhá omezení nejsou na pošolichání krumpáčem - velká voda tam hnula s podložím. Musí se tedy sundat svršek a podloží opravit. Nevím, jak dlouho trvala výluka u Školy Radlice, kde se také hnulo podloží, ale tipoval bych, že případná oprava modřanské dráhy bude trvat tak nějak podobně dlouho.
tak v sobotu se na trati do Modran byla vyluka, dnes jsem tam jel jako vzdy do prace a to omezeni rychlosti stale trva (pokud ridic nejel pomalu ze zvyku
Nevi nekdo co se tam tedy delalo/zjistilo? videl jsem opravarenske vozy na nekolika mistech naraz, i treba u Libusskeho potoka. Vim, ze tramvaje zpomaluji u Nadrazi Modrany, pred Belarii a u Nadrazi Branik. Jakoby nestacilo, ze 3ka zajizdi do Modran jen kazda druha a k tomu jeste jen ve spicce... 
-
von Špilberk
- Uživatel
Musíte se umět radovat z maličkostí. To, že to už mohlo a mělo dávno být, je pravda, ale to se dá říct skoro o každé nové věci. Já jsem prostě rád, že o tom konečně začali uvažovat, i to je pokrok.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V době, kdy v Praze je několik desítek míst s úsekovým měřením rychlosti a nespočet čítačů, které také dokážou RZ přečíst mi to přijde trochu jako vysměch... Myslím, že jeden dva vjezdy do drátů a investice je dávno zpátky...
-
von Špilberk
- Uživatel
Není to tak dávno, co jsme (zase) řešili stržené dráty v podjezdu. A navrhovali jsme kamery jako řešení, takže mne velmi potěšil nový DP kontakt

Kde ten nápad asi vyčetliDP kontakt píše:Otázka prevence a dohledávání pachatelů poškozených podjezdů je v současné době předmětem úvah o instalaci kamerového systému, který by byl doplněn o zařízení s možností záznamu a rozeznání RZ.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Po D47 se taky lítalo nějakou dobu 130, ale taky to moc dlouho nevydrželo.
Bohužel všechno souvisí si vším. Pokud se i na takovéto TT bude nucena tramvaj plazit, tak je první krok k jejich zrušení a nebo balkanizaci...
Bohužel všechno souvisí si vším. Pokud se i na takovéto TT bude nucena tramvaj plazit, tak je první krok k jejich zrušení a nebo balkanizaci...
Absolut píše:Od pětadevadesátýho ne. Prvních aspoň pět let ta trať opravdu měla téměř rychlodrážní charakter. Nejlépe se tam lítalo s vozy KT8.
Vzpomínám, jak jsem ještě jako malý díte chtěl vždycky s maminkou jezdit kloubovou trojkou do Modřan a zase zpátky. Akorát dvakrát do roka - myslím na jaře a na podzim byla vždycky asi na týden nebo 14 dní výluka a pak se zase lítalo naplno.