Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od 9001 » 18.12.2013 21:50

Podle mě ne. Jenom je otázka jak dlouho vydrží značení v tomhle stavu...

Jinak taky jsem za současné řešení rád. Už párkrát jsem si tam málem užil nehodu kvůli nedání přednosti...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.12.2013 21:44

Samozřejmě. Viz Vodičkova, kde je každej druhej línej to objíždět pře hrbol vídeňské zastávky a jede po kolejích.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.12.2013 21:30

Podle mne se IAD naučí jezdit po kolejích, uvidíme.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 18.12.2013 21:23

Přijde mi to jako celkem dobré řešení. Nevím, nakolik motoristé ocení tu šikanu, ale protihodnotou k ní je zlepšený rozhled. Pro tramvaje je to řešení zřejmě v danou chvíli maximální, což je nejdůležitější.

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 18.12.2013 18:10

von Špilberk píše:Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Po dokončení vypadá bumlík a okolí takto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 18.12.2013 16:18

Bobik píše:
9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.
stejne tak by hlavni smer mel byt blanicka (jih) - korunni (vychod), tedy po tramvaji, nikoli korunni (zapad) - korunni (vychod), jako je to nyni. tolik ztracenych sekund, tolik zbytecnych zastaveni a rozjezdu. proc to tak neni uz davno? jezdim tam denne a je to na palici, obzvlast jeste v kontextu cele trasy od ipp po korunni, kde tramvaj vic stoji nez jede.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.12.2013 3:36

musím se vrátit k tomuto mému nedávnému příspěvku:
MM-Mikulovsky píše:Včera mi málem do levého boku 1.podvozku 15T, při první jízdě DC křížením TT v Sokolovské s ul. Za Invalidovnou, vrazilo OA, jehož řidička chtěla zleva (= od zástavby včetně historické Invalidovny) odbočit vpravo na TT ve směru k zastávce Invalidovna ZC - čili do zákazu vjezdu mimo MHD, jenž mají v zákrytu DZ dej přednost v jízdě tramvaji.
Protože jsem tam při své následující jízdě ZC v dáli viděl jet po TT další IAD, tak při druhé cestě DC jsem se z kabiny rozhlížel, kde by mohla mít IAD před oním křížením s TT dopravní značky přikazující směr jízdy (případně zakazující odbočení), protože od Rohanského nábř. jsem toto viděl, ale z inkriminované opačné strany nikoliv, tak při třetí jízdě ZC jsem před křížením zastavil, se zapnutými výstražnými světly, a šel se kousek podívat ze směru jízdy IAD. Nejenže jsem hledané DZ neviděl, ale shodou okolností souběžně opět z toho směru na TT odbočilo zase další IAD.
Podezření na chybějící DZ a opakující výskyt IAD na TT v zákazu vjezdu jsem následně z obratiště nahlásil PDT.
Doma jsem zjisti z webu, že ono DZ v místě asi chybně osazeno ani nebylo!

Může někdo zdejší "tlačit", aby byla chyba v DZ opravena/doplněna?
Pár dní před výše popsanou událostí jsem měl problém se skutečností, že ona DZ dej přednost v jízdě tramvaji měla otočenou podstatnou část "dej přednost", tak, že byla "vedle" oné DZ zákaz vjezdu mimo MHD = nebyla viditelná řidiči IAD přijíždějící ke křížení TT od zástavby, ale byla v zorném poli řidičů TRAM ZC. Tento stav byl napraven určitě před dnem popsané události.
Mám však podstatný problém, že si viditelně někdo nebezpečně s tím DZ "dej přednost" hraje, protože včera jsem zjistil zase jeho otočení k TRAM ZC! Táži se, je nějak možno tomuto technicky zabránit?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 17.12.2013 15:16

Tady možná není potřeba tolik DZ, jenom by bohatě stačilo obtáhnout tu parodii na plnou čáru... Pokud by to prošlo, tak i prahy, ale asi bude málo místa

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.12.2013 12:53

Včera jsem byl málem zablokován MU IAD, jenž se mohla stát jen kousek před mou TRAM na l17 DC na Nábř. E. Beneše těsně za křižovatkou u Letenského tunelu, protože jedno OA odbočovalo v nepřehledném místě (uprostřed "esíčka") vlevo přes plnou čáru (uprostřed TT) do odbočky, jenž je z jeho směru příjezdu pod ostrým úhlem.

Ihned jsem si uvědomil, že ze směru příjezdu onoho OA není jisté DZ, které na směrově obdobném místě v Táborské je instalováno - protože jsem přesvědčen, že za účelem bezpečnosti a plynulosti provozu MHD má být i "za tím letenským tunelem", tak jsem zjištění nahlásil PDT.
Prosím zde přítomné "mohoucí zasáhnout" - prosazujte minimálně instalaci té DZ, ale osobně by jsem byl i pro osazení celého "esíčka" místo středové plné čáry podélným prahem (zvýšenou tvarovkou) - "Bumlíky".

PS: Vzpomněl jsem si následně, že jednou již ca před 1 až 2 roky jsem tamtudy jel ZC a zdržel jsem se 10 - 15 minut, protože v místě již TT blokovala MU dvou OA - jedno z nich mělo "pochroumanou" nápravu a odsunout lidskou silou nešlo, pomohlo až jeho zapřažení za teréňák dispečerů.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.12.2013 10:53

Bobik: Ve městě se musí snést všechno a všichni... Tohle místo beru jako jedno z nejméně komplikovaných...
Jako daleko větší průser vidím počty SSZ, celonoční provozy atd.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 15.12.2013 7:52

Bobik píše:Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Nebojme se, před volbami se zase objeví. 8-[
(Aby po volbách zase tiše zmizela.)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 15.12.2013 7:48

9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.12.2013 23:42

Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 14.12.2013 23:01

Já hlavně nechápu, proč (nejen) tady není hlavní po kolejích.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.12.2013 22:23

Bohužel dál na to těsně není šířka. Bumlík nejde dát blíž než 1,50 metru od osy koleje jeho bližší hranou, pak je šířka bumlíku a pak by mělo zbýt 3,0 metru. To tady nedáš. Snad po rekonstrukci TT na W-tram.

Odpovědět