Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.1.2014 16:52

Karosák píše: ... Ještě upřesním tu Bělehradskou-blízký přihlašovák plní momentálně funkci odhlašovací. To je podle mne nejjasnější specifikace závady, z toho pak plynou ostatní problémy.
tak jsem dnes dopol jel l11 - 2x jsem ono SSZ sledoval od sjezdovky se Zvonařkou a musel jsem souhlasit s tady uvedeným - nahlásil jsem stav SSZ PDT, pak jsem jednou na Spořilově (pro BP na IPP) nebyl a poslední jízdu před střídáním mi připadalo, že to již "šlape" správně.
Může někdo potvrdit, či vyvrátit?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 24.1.2014 16:47

U Špitálské byla dnes kolem 5. ráno tma, leč to jsem nemyslel ;-)

Jinak dnešní postřehy, které patrně potvrdí i Bratři - 25 v úseku a směru Malovanka>>Letenské (Vltavská) slušné letadlo. Nicméně by se to dalo zvládnout i ve standardu, nebýt vrtochů SSZ. Dlabačov zbytečný, ale ZC padal korektně. Hládkov mi ZC padal u hlavy na stůj, ale to je asi trvalý stav. Projet se stíhá, padá to opravdu těsně před minutím sloupku, což je při 25 km/h z kopce pouze podnět pro kecy technika, jinak jsem tam jel počtvrté co to existuje, takže jsem neprůkazný vzorek. Pak Octárna-jestli jsem dobře pochopil, jaký švindl dělá od Sibeliovy, pak totéž dělá i od Hládkova-drží, drží a u čumáku fikne na stůj a problikne stromeček a počkej si. Poprvé jsem se s tím trochu mazal a nevěděl jestli to počká, takže jsem zastavil, podruhé jsem se blížil běžnou traťovou rychlostí a tedy jsem při změně signálu dokončil manévr. Viz Bobik výše.
Prašňák od Sirotčince je horkým tématem na střídacím bodě -prostě 3 zbytečná volna ke Kulaťáku a přímo jen jedno vymodlené je trochu moc. A poslední vychytávkou dne je opět svévolné odhlašování Bádenky od Hradčanské ke Špejcharu, s následnými ztrátami volna. Problém je, že sice lze provozně zastavit před návěstidlem, ale ne tak před námezníkem. Poprvé jsem chtěl být opět poctivý, takže jsem přejel zasněžený námezník a jen o fous nenajel do profilu vlaků od Chotkáčů. Fuj, takže další průjezdy jsem již opět dokončoval průjezd křižovatkou pro nemožnost bezpečně-provozně zastavit před stopčárou. Ale příjemné to teda není. Na hlášení závad pro časovou tíseň nedošlo, Bruselská počká a pokud jsem jen neměl dneska smolíka, ale děje se tak běžně, jde o problémy vcelku palčivé :-(

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 24.1.2014 13:08

Karosák píše:Jinak jedno SSZ přes koleje je potmě, ale nebudu říkat kde, aby to náhodou honem neběžel někdo spravit, ale potěšilo, modří si najdou :wink:
Tak jestli to bylo mezi Vysočanskou a Špitálskou, tak smůla. Sice jsem si užil dva průjezdy, ale při druhém už tam bylo Eltodo. :(

Martin Šubrt píše:Jednak boží mlýny melou tak, že teprve teď k vyřízení na TSK doputoval požadavek na úpravu Želvy, který psal za DPP Grossák loni někdy v dubnu.
A je na tom papíru razítko z Jižního pólu nebo ze Severního :?: #-o [-o<

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 23.1.2014 14:34

Pánové, ještě nejásejte. Jednak boží mlýny melou tak, že teprve teď k vyřízení na TSK doputoval požadavek na úpravu Želvy, který psal za DPP Grossák loni někdy v dubnu. Takže jsem jen využil, že tu o tom píšete, a trošku jsem to postrčil správným směrem při konzultaci u šéfový. Ostatně ona na stejný věci už přišla taky poté, co si prostudovala výpis z řadiče. Teď od nás odejde specifikace požadavku, která bude nějak vypořádána (úprava dopravního řešení) a pak jí teprve musí někdo schválit. A to taky nebude ouplně hned. Takže já jsem prosím jen (p)osel, kterému se to zrovna dostalo do ruky. Takže pochvaly na Grossáka a pak případně na moji šéfovou ;-).

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.1.2014 8:09

MŠ - páráda, raději pár sec počkám s jistotou že to padne a vydrží.

Jinak podobné chování jako bylo popisováno u SSZ Octárna jsem zaznamenal i na SSZ Špejchar od Hradčanské přímo. Stromejda zhasíná a čočky záleží v jaký fázi křižovatka zrovna je. Pokud to "zrovna padlo", tak čočky vydrží, ovšem pokud "to čeká", je téměř 100% jistota že to uteče před nosem. A byť jsem tam problém s vyklizovacím časem nezaznamenal (Bádenka čekala, než se proplazim 15 skrz křižovatku), hodně záleží, jak moc se k té křižovatce plíží. Pokud cca pod 30, už se nestačí dostat čumákem za stopčáru a legálně to projet, takže to člověka zbytečně zazdí.
Pozoruju to tam cca 14 dní, mám i potvrzeno od jiných.
(píšu až teď, bo jsme v Hl a tudíž se tam každý den jako z domácích Vo nedostanu).

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.1.2014 21:59

Martine, Tvoje úsilí je na svatozář [-o< Já měl včera 13 a s kličkou jsem šel na Vinohradských hřbitovech, bo mi to sebral protivlak a na Želvě ZC jsem šel 3x. Jednou za 26, podruhé za 5 jež střídala a mistr nepochopil, že se musí navolit, když mu při štelování kabiny uteklo volno, takže jsem šel za ním, navolil ho, odjel, pak jsem si popojel a ještě šel navolit sebe :roll: 5 minut jak fík. Jen jsem už neměl sílu psát. To jen že jsi začal a sedím u plnohodnotné klávesnice, tak to trochu rozvádím. Těm blikačům držím palce i na nohou, protože to by mohl být průlom. Zrovna dneska se mě kamarád (jezdící do práce Ořechovka-Hradčanská a dále =MA=) ptal, co mají znamenat všude ty semafory přes koleje a že mu to kolikrát nadělí i nějakou minutku, díky které třeba nestihne metro... Tak jsem mu řekl, že čekáme na zázrak :devilsmokin
Jinak jedno SSZ přes koleje je potmě, ale nebudu říkat kde, aby to náhodou honem neběžel někdo spravit, ale potěšilo, modří si najdou :wink:
Ještě upřesním tu Bělehradskou-blízký přihlašovák plní momentálně funkci odhlašovací. To je podle mne nejjasnější specifikace závady, z toho pak plynou ostatní problémy.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 22.1.2014 18:10

Pod Želvou posíláme požadavek na úpravu ve stylu, co popsal Grossák. Aby protivolno dc neběželo samotný, vymažeme tuhle fázi v dokumentaci, je to F7. A současně navrhneme zkrácení doby do druhého volna, a to na cca 20-30 sekund s tím, že toto 2. volno maličko prodloužíme z 12s tak na 20s, aby tam byl prostor na delší dorovnávání v řádu 45-50 sekund plus. To je trošku problém. Když prošvihnete volno zc kvůli člověku, chcete ho hned znovu, takže by být mohlo i za 15 sekund. Ale když dorovnáváte, za 15s ještě jet nemusíte a po dalších 12s druhého volna by to bylo na kličku.

Samozřejmě okamžitě, jak na Karláku budou žluté blikače s nápisem POZOR TRAM přes koleje, tak budeme chtít i zde žluté blikače přes koleje. O zastávku dál bych zase rád viděl trvalou zelenou pro tram, protože většinu roku tam fakt nikdo nechodí a je zbytečný tam hlídat fungování detekcí, když nejsou potřeba.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 21.1.2014 15:39

Jó, pánové, to už je tam od předvánoc - hlášeno na dispečink, ale zjevně bez dalšího řešení - zelenou po Bělehradské tam vyvolá protijedoucí tramvaj, auto, chodec... Aparát zřejmě usoudil, že je to OK. 8-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 21.1.2014 9:56

Potvrzuju, taky jsem si toho všimnul.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 21.1.2014 8:21

Od minuleho tydne, trva-zhasina vyzva od Bruselske na SSZ s Rumunskou, cili podle me neprodluzuje, jelikoz se svevolne odhlasuje a kdyz se clovek rozjizdi do zelene, klidne pada na stuj pred vlak. V Ne hlaseno na PD, zavada trva! Diky a pozor. Upresneni-vzdalenym kontaktem se prihlasi, blizkym, po odjezdu ze zast. vyzva zhasina a je treba bud pridat, nebo, svitila-li uz predtim zelena, naopak radeji rovnou zastavit.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 19.1.2014 15:06

Na Octárně od Petřin je opravdu něco špatně. Výzva často zhasíná pár metrů předtím, než TRAM najede na odhlašovák. A za cca sekundu se znovu na chvíli rozsvítí. Něco uděláme. Bumlík na Francouzské - poděkujte aparátu.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 19.1.2014 8:10

Huráááááá, slááááva. \:D/ =D> \:D/
Komu poděkovat?

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 19.1.2014 7:45

Na Francouzské před Retrem je bumlík opět v celé délce.

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 16.1.2014 19:00

von Špilberk píše:Já měl včera přes Octárnu 6 průjezdů (3x ZC, 3x DC). Během dne vše OK, nepozoroval jsem problém. Večer těsně před 23. hodinou při poslední jízdě DC mne také semafor vypekl, stejně jako kolegy. Takže jsem také viděl stůj a zhasnout stromeček, ale taky jsem projel. Řekl bych, že problém je, že semafor nepočítá s noční 40.
Možná by se to dalo řešit tím, že by se prodloužila doba mezi přejetím přihlašováku a rozsvícením volna. Během dne se to sice stíhá, ale to volno se rozsvítí zbytečně brzo, když je tramvaj ještě kdesi...
O víkendu to bylo se solo 1, a při tom třetím přiblížení se ke světlům, kdy proti nejel jiný vlak, stromeček v okamžiku překlopení na stůj probliknul ale zůstal svítit. Od Sibeliovy jsem také jel přibližně 40km/h :wink:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 16.1.2014 10:11

Já měl včera přes Octárnu 6 průjezdů (3x ZC, 3x DC). Během dne vše OK, nepozoroval jsem problém. Večer těsně před 23. hodinou při poslední jízdě DC mne také semafor vypekl, stejně jako kolegy. Takže jsem také viděl stůj a zhasnout stromeček, ale taky jsem projel. Řekl bych, že problém je, že semafor nepočítá s noční 40.
Možná by se to dalo řešit tím, že by se prodloužila doba mezi přejetím přihlašováku a rozsvícením volna. Během dne se to sice stíhá, ale to volno se rozsvítí zbytečně brzo, když je tramvaj ještě kdesi...

Odpovědět