To be se pak začlo přemýšlet, proč by 11 nemohla jezdit až dozadu výměnou za 5. A toKarosák píše:No na problémového jedince, je to změna celkem smysluplná, já bych o ní uvažoval
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Linkové vedení
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No na problémového jedince, je to změna celkem smysluplná, já bych o ní uvažoval 
-
uzivatel35
Zcela souhlasím, z vlastní zkušenosti vím, že 6 je na Spořilov dobrá. Jedinou změnu bych udělal:sebi píše:Sám sice na Spořilov tramvají jezdím minimálně, vím ale hned o 2 známých, (vzájemně se neznají) kteří si 6 nemůžou vynachválit, protože otevírá směry z této části města doposud nepokryté... Většinu trati 11 pokryjí autobusy (kromě centra, které zase v podobných místech pokrývá rychlejší -=M=- C), zatímco okolí KN, NT a podobně byly slepé...lukas1 píše:13 na Spořilov celodeně a celo týdeně pracovní dny soupravy o víkendu sola
Já zase s povděkem přijímám druhý konec - přímé spojení mezi SN a ND je prima
11 Spořilov-OH-Černoostelecká
13 NBS-OH-Spojovací
Čechův most
Blanická, Brusnice, Hládkov, Hlubočepy, de facto by šlo počítat Lazarskou ve Spálené, Myslíkova ve Spálené, Palmovka (v Sokolovské zc), Vltavská, Výtoň.9001 píše:Vlastně přemýšlím, která zastávka je poslední občasná a mimo provoz, když nám Hloubětín i Strašnice ožily.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Von: Já jsem doufal taky... Hlavně neznám její smysl... Jako občasná pro vlaky z vozovny ok, ale pro všechny?
Třeba jsem byl ochotný i pochopit ve výsledku Vozovnu Strašnice jako protisměrnou pro Nad Primaskou, protože opravdu je v zástavbě, ale tady jakýkoli důvod postrádám...
Vlastně přemýšlím, která zastávka je poslední občasná a mimo provoz, když nám Hloubětín i Strašnice ožily.
P_V: Možná Krymská je minimálně nastejno
Třeba jsem byl ochotný i pochopit ve výsledku Vozovnu Strašnice jako protisměrnou pro Nad Primaskou, protože opravdu je v zástavbě, ale tady jakýkoli důvod postrádám...
Vlastně přemýšlím, která zastávka je poslední občasná a mimo provoz, když nám Hloubětín i Strašnice ožily.
P_V: Možná Krymská je minimálně nastejno
-
von Špilberk
- Uživatel
Hádám, že největší zastávkový orgasmus budou na ROPIDu mít, až bude l.22 dvakrát stavět na Brusnici a l.7 dvakrát Na Knížecí. 
Asi nejstrmější zastávka v Praze, že?von Špilberk píše:O zřízení zastávky Vozovna Kobylisy (byť na znamení) jsem už četl na zelených, ale doufal jsem, že je to špatný vtip.
-
von Špilberk
- Uživatel
Od března máme nové zastávky na znamení + druhou zastávku Vozovna Kobylisy DC (na znamení): http://www.ropid.cz/trvale/zmeny-v-brez ... x2291.html

O zřízení zastávky Vozovna Kobylisy (byť na znamení) jsem už četl na zelených, ale doufal jsem, že je to špatný vtip.ROPID píše:Změny charakterů zastávek
název zastávky původní charakter zastávky nový charakter zastávky
Depo Hostivař stálá (×) 5, 55
Malešická továrna stálá (×) 5, 55
Na Homoli stálá (×) 5, 55
Zřízení, přemístění a zrušení zastávek
Vozovna Kobylisy zřizuje se:
- ve směru Kobylisy: ve ul. Klapkova, 66 m za křižovatkou s ul. Horňátecká (×)
Sám sice na Spořilov tramvají jezdím minimálně, vím ale hned o 2 známých, (vzájemně se neznají) kteří si 6 nemůžou vynachválit, protože otevírá směry z této části města doposud nepokryté... Většinu trati 11 pokryjí autobusy (kromě centra, které zase v podobných místech pokrývá rychlejší -=M=- C), zatímco okolí KN, NT a podobně byly slepé...lukas1 píše:13 na Spořilov celodeně a celo týdeně pracovní dny soupravy o víkendu sola
Já zase s povděkem přijímám druhý konec - přímé spojení mezi SN a ND je prima
13 na Spořilov celodeně a celo týdeně pracovní dny soupravy o víkendu solaFilip píše:Tak prodloužit 13 na Spořilov a 6 zrušit úplně (zcela zbytečná linka)
13 na Spořilov celodeně a celo týdeně pracovní dny soupravy o víkendu solaFilip píše:Tak prodloužit 13 na Spořilov a 6 zrušit úplně (zcela zbytečná linka)
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Až do vánočního omezení byly jízdní řády 6 nastaveny tak, že do Nuslí vjela před 18 i 24 a před tím sólem byla ve směru na Karlák největší díra. Takže opravdu nacpaná byla na Albertově a na Karláku se z ní vždycky vypotácel dav. V lednu a od února už je to nastavené lépe a nemělo by se to stávat. Že by nepobírala třeba na Horkách, to jsem rozhodně nezaznamenal.
-
Filip
Tak prodloužit 13 na Spořilov a 6 zrušit úplně (zcela zbytečná linka)
Re: Linka 6 v Michli
I já toto bohužel pozoruji.Fořtík píše:Šestku ze Spořilova jsem měl už několikrát a musím říci, že uvedené nepozoruji. Vypozoroval jsem jinou věc a to, že spoustu lidí z linky 6 by na NBS rádo přestoupilo na linku 13, ale tato odjíždí ze Synkáče na stejný čas jako šestka.Zakutaleny.banan píše:Kamarád z Michle si mi postěžoval, že zavedení linky 6 na Spořilov je především v ranní špičce pěkný průšvih, cestující se do sóla na stupni obsazenosti "dobytčák" prý běžně nevejdou a zůstávají v zastávkách. Navíc zpožděná 6 v kombinaci s linkou 18 z NBS vytváří posléze nesmyslné vláčky až na Národní divadlo... (je překvapující, že to DP neprodává jako "páteřní svazek"...)
Protože se v dané oblasti po ránu nepohybuju, chtěl jsem se zeptat místních znalejších poměrů, jestli to je vážně tak mizerné? Díky.