Omluvám se, že opět odepisuji i když už jsem se do této polemiky nechtěl pouštět, neb jak vždy tvrdil můj otec "pravda je někde uprostřed", ale chtěl bych jen reagovat na pár věcí.9001 píše:Jenda1989: Nejde o podporu IAD. Jenom tramvaj v pražském podaní je autobus na kolejích.
1) U Plynárny. Její stav je pouze jednou věcí. Horší je nemožnost oddělit TT právě od IAD a hlavně co TT nabídne? At se udělá LV jakékoli tak stejně lidi budou vysazení na IPP, takže bude rychlejší jet metrem. V lepším případě KN.
2) Přijde Vám upřednostnění autobusu jako preference IAD? Tramvaj není všespásná a mnohdy dopravu spíš zhorší než zlepší. Např. Bohnice bez napaječů by dost ostrouhaly. Už ted stačí 177, která jezdí přes město a je hodně nepravidelná. Lidem to nevadí, protože prakticky ostatní linky konči na Kobylisých a jezdí na čas Tohle by s tramvají zmizelo.
3) Myslím, že nové vozy a stavba TT mají jinou kasičku. Spíš naražím na to, že se ukazuje, že tramvaj je o dost dražší pokud ji provozuji v sestavě 15T než pokud ji provozuji v sestavě T3 klonů. Takže cenový propad např. u Suchdola bude dlouhodobě ještě větší než je ted + bonus jak jsem psal, že napaječová tramvaj se bude muset jezdit točit o několik km dál než bus, který otočím na Dejvické a k tomu nulový přínos.
Radek: U Barrandova to je trochu jiný případ. Přece jenom tam TT byla opravdu velkým přínosem, protože zkrátila cestování k metru opravdu hodně a hlavně nabídla spojení s centrem Prahy 5 (Andělem) a tam si tramvaje najdou další cestujcí.
Napaječ Dědina - Suchdol? Nereálné. Na Dědině nebude nikdy taková poptávka, aby se vyrovnala Suchdolu.
1) S tou nemožností výrazně rozšířit ul. U Plynárny máte pravdu a posuny by z mého názoru k tomu moc nepomohly. Samozřejmně, že i já jsem zastáncem nového propojení mezi Chodovskou a Slávií, která by lidem nabídla nové směrové spojení a nemuseli být odkázáni pouze na směr I.P.Pavlova či Karlovo nám. Myslím si však, že to je běh na dlouhou trať.
2) Co se upřednostňování BUS týká, tak z mého pohledu je to jedině dobře a na to jsem tou IAD vůbec nenarážel. Když už tady bylo zmíněno spožďování l.č. 177, tak to vzniká hlavně v ul. Spojovací a Pod Táborem, kde bohužel žádné BUS pruhy nejsou. A já chápu, že nepravidelnost u této linky nepřispívá zrovna k její oblibě.
3) No já si třeba myslím, že třeba vedení tramvaje v trase: Bílá Hora - Vypich - Malovanka - Voz. Střešovice - Prašný most - Vítězné nám. - Pdbaba - Suchdol by nebylo špatné a lidem by bylo nabídnuto zajímavé směrové spojení, které by mohlo z větší části nahradit autobusy. Jak jsem již napsal výše je to můj názor, který nikomu nechci a nebudu vnucovat. Jinak i já samozřejmně vím, že náklady jak na stavbu tratí tak na nákup nových vozů jsou rozhodně někde jinde než např. před 30. lety.
Co se Barrandova týká, tak i já si pamatuji jak různé spolky psali petice proti stavbě tramvajové trati a zachování autobusů a dnes už bez ní nedokáží být.
Jinak před vámi pane kolego smekám, že si stojíte za svým názorem (např. co se tramvají do Bohnic týká). Nemusíme mýt všichni stejné názory, ale já mám vždy rád člověka čestného a přímého!!!
Co se Bohnic týká já jsem přivržencem kolejové dopravy a myslím si, že pokud by se udělalo linkové vedení, při kterém by linky jeji 90% svých tras na vlastním tělese tak by se zpoždění minimalizovalo. Já si osobně pamatuji, že do Bohnic měli jet tři linky, jedna od Trojské, druhá z Libně a třetí měla jezdit z Bohnic přes Kobylisy do Ďáblic. Zrovna u té třetí si myslím, že by vůbec nemusela být zpožděná.
Přeji hezký den