Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Kamarád měl v úterý odpolední 26 a první kolo po průtrži točil na pokyn dispečinku přes Špejchar.
-
martin8211
- Uživatel
Tady se zase musím dispečinku zastat, protože v úterý po natečení vody do podjezdu u Hlaváku jsem jel akorát tudy do centra a asi za hodinu už byla voda vyčerpána a vznikl vláček 26 směr Hostivař a přední soupravu obrátili na NádrStraš. Zřejmě záleží kdo operuje zrovna na sále.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na 22 směr Bílá Hora je právě teď 30 min mezera a pak vláček!!!
Důvod: Neschopnost dispečinku otočit pár spojů, co stály za povalením na Míráku ZC na N.Strašnice.
Důvod: Neschopnost dispečinku otočit pár spojů, co stály za povalením na Míráku ZC na N.Strašnice.
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Tak jsem dnes při cestě z vinárny zabrousil podívat se jak to vypadá s trojským mostem. No, spíš mě zajímalo co zbylo z původního. A byl jsem mile překvapen. Na holešovické straně byl přibetonován jakýsi pilíř a na něm je zábradlí - jakási zatím nepřístupná vyhlídka a zadlážděné zbylé kolejnice!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Deštík na Hlavním nádraží...
https://www.youtube.com/watch?v=I9W1Vv-ctUY
https://www.youtube.com/watch?v=I9W1Vv-ctUY
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
uvedená dodatková tabulka patří na druhou stranu ulice, pod tam umístěnou DZ IP 4b - Jednosměrný provoz, kde má oznamovat "s povolenou jízdou cyklistů v obou směrech" (případně se dá nahradit/vyjádřit "v protisměru") = upozornění na možný výskyt protijedoucích cyklistů.
Pod zachycenou DZ "B2 -Zákaz vjezdu všech vozidel (jednosměrný provoz)" by měla být o 180° otočená dodatková tabulka (jenomže tu zachycenou otočit nestačí, protože to by znak kola byl vzhůru nohama), která by znamenala "jízda cyklistům povolena v obou směrech" = oznámení cyklistům, že mají v místě (na rozdíl od ostatních vozidel) vjezd povolen.
= platí slova Bobika, že zachycené je "Dobrej nesmysl to je, kdes to potkal?"
Pravda, ptal jsem se tak jasně, až mi nedošlo že odpovídáš přesně na to co jsem se ptal
Je to v Jeruzalémské směrem od nádraží k Jindřišské.
- Bobik
- Uživatel
Ptal ses na dodatkovou tabulku.
Takže ano, podle té horní značky tam nesmíš vjet, ale máš se držet vpravo a bacha na kolisti v protisměru.
Dobrej nesmysl to je, kdes to potkal?
Dobrej nesmysl to je, kdes to potkal?
Drž se vpravo, když je to jednosměrka, do které nesmím vjet? A proti kromě těch kol jezdí i normální auta?
- Bobik
- Uživatel
Kolisti v protisměru, drž se vpravo?
Ano, navíc už loni v červenci tam jezdila i přes den s cestujícími linka (14/)24 při výluce na Václavském náměstí, v sobotu jedním směrem a v neděli druhým směrem.DG7021 píše:Už tam určitě 10 a 16 onehdy v nějaké krátké výluce (tuším od 22h do konce provozu) kaštanstvo vezly.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Afterman: 100% souhlasím, že pokud přesahuje námezník stojící TRAM a jiná jedoucí TRAM na či z vedlejší koleje ji "orve", tak viníkem MU je řidič té jedoucí
ovšem je tu problém, že opakovaně dlouhodobě v různých obratištích je VJŘ porušováno :
V Braníku je kapacita kolejí obratiště pro běžný provoz (jen l.3) přímo předimenzována, ale teoreticky v jakémkoliv okamžiku, z důvodu jakéhokoliv typu MU (od stržené TV, přes povalení po tzv. železárnu) v úseku do Modřan, bude místa v obratišti Braník přímo nedostatek pro nakupení a dlouhé vyčkávání vlaků, které měly jet (v součtu tam i zpět) cca o 22 minut dál. No a pak každá "pomůcka" pro bezpečný průjezd bude přímo nad zlato!
A našel si (na rozdíl ode mne) někde a hlavně tedy kde, že je povinné vyvěšení návěsti „Úsekový dělič“ opravdu na všechna oddělení tzv sekcí TV?
ovšem je tu problém, že opakovaně dlouhodobě v různých obratištích je VJŘ porušováno :
= "po" je i "do/na" a když VJŘ nařídí 3 soupravám (respektive 15T) najet na vnější kolej obratiště Spořilov či vnitřní kolej obratiště Levského, tak je prostě v obou případech fyzicky (= zadní částí 3. vlaku v řadě) zablokovaná rozjezdová výhybka a další vlaky se přes ní nedostanou na další (byť zcela prázdné) souběžnou(é) kolej/e!D1/2, § 32 Zastavování vlaků (na straně 26), odst.3 píše: Při zastavení v obratišti je nutné plně využívat jeho kapacity s ohledem na momentální potřebu, zejména ve vztahu k přijíždějícím vlakům. Stojící vlak nesmí bránit vlakům vyjíždějícím z obratiště nebo vlakům jedoucím po souběžných kolejích.
V Braníku je kapacita kolejí obratiště pro běžný provoz (jen l.3) přímo předimenzována, ale teoreticky v jakémkoliv okamžiku, z důvodu jakéhokoliv typu MU (od stržené TV, přes povalení po tzv. železárnu) v úseku do Modřan, bude místa v obratišti Braník přímo nedostatek pro nakupení a dlouhé vyčkávání vlaků, které měly jet (v součtu tam i zpět) cca o 22 minut dál. No a pak každá "pomůcka" pro bezpečný průjezd bude přímo nad zlato!
100% souhlasP_V píše:Snad ten námezník je pro usnadnění manipulace, ne? A vy jste asi drsňáci co to mají ve voku
Bobik píše:No, Milane, jestli jsem to dobře proštudoval a pochopil, tak námezdník být nemusí. Nenašel jsem nic, kde by se psalo, že je povinný. ....
To je zajímavá otázka, zda-li by někdo uznal špatné značení nebo by se to prostě hodilo na řidiče jako neodhadnutí profilu.Bobik píše:Ovšem pokud tam je, někdo stojí před ním a já ho při průjezdu orvu, moje to není.
Ano, nesmí bránit vyjíždějícím z obratiště. To by bylo maximálně na služební hlášení, pokud stojí tak, že nemohu jet, ale rozhodně ne jako jeho zaviněná nehoda, když on stál a já ho orval. Je to jako s autem zaparkovaným v průjezdním profilu, on tam sice nemá co dělat, ale pokud ho orvu bude to má vina.MM-Mikulovsky píše: S uvedenou vinou-si opravdu nejsem jist, protože platí:
D1/2, § 32 Zastavování vlaků (na straně 26), odst.3 píše: Při zastavení v obratišti je nutné plně využívat jeho kapacity s ohledem na momentální potřebu, zejména ve vztahu k přijíždějícím vlakům. Stojící vlak nesmí bránit vlakům vyjíždějícím z obratiště nebo vlakům jedoucím po souběžných kolejích.
Snad ten námezník je pro usnadnění manipulace, ne? A vy jste asi drsňáci co to mají ve voku