Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
1.) křižovatka Octárna - oblouk u zast. Hládkov = OKS
2.) TT Barrandov - tunely a jejich okolí = OKS ( K Barrandovu - Chaplinovo nám. a Chaplinovo nám. - Poliklinika Barrandov)
3) TT Barrandov - všechny zastávky Hlubočepy - konečná + celé obratiště = zákryt zámkovou dlažbou
4.) asi žádné obratiště nebude z BKV, ale pražce se zádlažbou či asfaltem = pražce se zákrytem (např. Voz. PA, Spořilov ....)
5.) chybí ti "větev" TT s obratištěm Kubánské nám. s nástupní zastávkou (tato asfaltový zákryt, obratiště zásyp štěrkem = OKS
6.) zakreslená obratiště s OKS či zatravněním mají zákryt dlažbou či asfaltem (Sídl. Barrandov, Levského, Lehovec, Sídl. Ďáblice, Radlická
7.) okolí Sparty - rozhodně v této TT nikde není OKS + chybí obratiště Špejchar = TT mezi křižovatkou Badeniho a křižovatkou u Špejcharu zatravnění, dál po zastávky Sparta včetně zádlažba a zatravnění mezi zastávkami Sparta - Korunovační (tato již zádlažba - dle fotky 39 zde pod ní pražce a dál již W-TRAM
8.) nepředvídej (navíc nejspíš dost chybně) běžící REKO Malovanka - BH (kolem Říčanovy snad OKS, Obora Hvězda - malý Břevnov pracuje se na zatravnění), Průběžná + Švehlova (kolem Nádr. Strašnice snad zatravnění a mezi Radošovickou a Na Padesátém zase OKS
9.) zastávky v ul. Černokostelecké (Vinice - Na Homoli) zadlážděné = sedí ti jen mezistaniční úseky
10.) ulice Starostrašnická BKV od jihu (Strašnické) až k tzv. dolnímu vjezdu Voz. SA - přes obě zastávky v ulici (k jihu Nad Primaskou + k severu Voz. Strašnice)
11.) konstrukce TT na Čechově mostě mi jako W-tram nepřipadá spíše to jsou kolejnice na betonové desce
12.) Křížová - Braunova mi také jako W-tram nepřipadá - zase kolejnice na betonové desce (tentokrát ještě s tzv. hrobečky)
13.) kolejnice na betonové desce s tzv. hrobečky určitě těsně jižně od křižovatky Výtoň (viz zde foto 84)
PS: fakt neručím, že jsem nepřehlédl další chyby
2.) TT Barrandov - tunely a jejich okolí = OKS ( K Barrandovu - Chaplinovo nám. a Chaplinovo nám. - Poliklinika Barrandov)
3) TT Barrandov - všechny zastávky Hlubočepy - konečná + celé obratiště = zákryt zámkovou dlažbou
4.) asi žádné obratiště nebude z BKV, ale pražce se zádlažbou či asfaltem = pražce se zákrytem (např. Voz. PA, Spořilov ....)
5.) chybí ti "větev" TT s obratištěm Kubánské nám. s nástupní zastávkou (tato asfaltový zákryt, obratiště zásyp štěrkem = OKS
6.) zakreslená obratiště s OKS či zatravněním mají zákryt dlažbou či asfaltem (Sídl. Barrandov, Levského, Lehovec, Sídl. Ďáblice, Radlická
7.) okolí Sparty - rozhodně v této TT nikde není OKS + chybí obratiště Špejchar = TT mezi křižovatkou Badeniho a křižovatkou u Špejcharu zatravnění, dál po zastávky Sparta včetně zádlažba a zatravnění mezi zastávkami Sparta - Korunovační (tato již zádlažba - dle fotky 39 zde pod ní pražce a dál již W-TRAM
8.) nepředvídej (navíc nejspíš dost chybně) běžící REKO Malovanka - BH (kolem Říčanovy snad OKS, Obora Hvězda - malý Břevnov pracuje se na zatravnění), Průběžná + Švehlova (kolem Nádr. Strašnice snad zatravnění a mezi Radošovickou a Na Padesátém zase OKS
9.) zastávky v ul. Černokostelecké (Vinice - Na Homoli) zadlážděné = sedí ti jen mezistaniční úseky
10.) ulice Starostrašnická BKV od jihu (Strašnické) až k tzv. dolnímu vjezdu Voz. SA - přes obě zastávky v ulici (k jihu Nad Primaskou + k severu Voz. Strašnice)
11.) konstrukce TT na Čechově mostě mi jako W-tram nepřipadá spíše to jsou kolejnice na betonové desce
12.) Křížová - Braunova mi také jako W-tram nepřipadá - zase kolejnice na betonové desce (tentokrát ještě s tzv. hrobečky)
13.) kolejnice na betonové desce s tzv. hrobečky určitě těsně jižně od křižovatky Výtoň (viz zde foto 84)
PS: fakt neručím, že jsem nepřehlédl další chyby
-
Blaueminence
- Uživatel
Taky u mezi Ortenovo náměstím a Nádražím Holešovice zůstalo ještě asi 100m BKV, aby to mohli opravovat natřikrát. A u Vozovny Střešovice je situace komplikovaná, ale vesměs tam podle mě převažuje BKV...
Krása!
Přidal bych tam ještě další technologie. Ve Škrétově nad Muzeem jsou koleje naboso. Někde jsou kolejnice přišroubované do hotové betonové desky na plastbetonových hrobečcích, např. Trojský most, koncový úsek Podbabské, malý kousek mezi zast. Kyselova a Ládví, a prý i jinde kde se při deBKVizaci našla původní deska v dobrém stavu.
V zast. Hradčanská je w-tram s trávou.
Přidal bych tam ještě další technologie. Ve Škrétově nad Muzeem jsou koleje naboso. Někde jsou kolejnice přišroubované do hotové betonové desky na plastbetonových hrobečcích, např. Trojský most, koncový úsek Podbabské, malý kousek mezi zast. Kyselova a Ládví, a prý i jinde kde se při deBKVizaci našla původní deska v dobrém stavu.
V zast. Hradčanská je w-tram s trávou.
Pěkná práce. Jen na Spojovací je klasicická konstrukce s panelama jen jako krytím. Datumy rekonstrukcí, ale bude asi potřeba vylepšit. Třeba na Zenklově se dělali v 2011 jen lokální opravy s použitím starých BKV panelů.
Ahoj všem, udělal jsem si přehled všech hlavních rekonstrukcí v tramvajové síti a nakreslil ho do mapky. Zajímala mě hlavně použitá technologie:
Původní velikost je k náhlédnutí a stažení zde: http://www.onic.cz/Tramvajove_rekonstrukce_2014.png
Určitě jsou tam nepřesnosti, na některých místech jsem nevěděl. Pokud můžete, opravte mě prosím.
Původní velikost je k náhlédnutí a stažení zde: http://www.onic.cz/Tramvajove_rekonstrukce_2014.png
Určitě jsou tam nepřesnosti, na některých místech jsem nevěděl. Pokud můžete, opravte mě prosím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Denor dne 13.3.2015 10:49, celkem upraveno 1 x.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
i 196kruťák píše:Tou oklikou kolem smyčky tam jezdí i 188?kasme píše:Průběžná...
Kdybych věděl, že to tam tak je, tak jsem tu 196 nepředjel a vyfotil...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tou oklikou kolem smyčky tam jezdí i 188?kasme píše:Průběžná...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle pro mě nějak utkvěla Olomouc, když člověk přijíždí autem po Nové ulici 
Kdysi v Praze bývaly sloupy žluto-červené. Spodek žlutý, sloup červený. Je to vidět na historických fotkách, např. 1 2 3 V 70. létech se přešlo na kombinaci tmavošedivá dole, světle šedivá nahoře, a vydrželo nám to dodnes. I ten osmiboký pozink je de facto variace na šedivou. Jen v centru nejcentrovatějším se v 80. létech prosadila tmavě zelená.
Nevím proč se tak stalo. Jsou to městské barvy a pravidelné sloupořadí tak vypadalo městotvorně. Možná proto, že ulice v moderním pojetí dopravního prostoru již netvoří rovnou lajnu, sloupořadí jsou chaotická, a barevné zvýraznění by vypadalo blbě
Nevím proč se tak stalo. Jsou to městské barvy a pravidelné sloupořadí tak vypadalo městotvorně. Možná proto, že ulice v moderním pojetí dopravního prostoru již netvoří rovnou lajnu, sloupořadí jsou chaotická, a barevné zvýraznění by vypadalo blbě
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem hlavně rád, že jsou na Karláku nově zelené a že jich ubylo. Ten les šedých na Morání byl dost hrůza.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to že ty kulaté sloupy dodává kamarád za 75 tis./kus a ty osmiboké jsou za 65.000 vám nikdo neřekne.
A tím spíš ne zde na TRAMfóru... Možná se poptat Hudečkovo podržtažků
A tím spíš ne zde na TRAMfóru... Možná se poptat Hudečkovo podržtažků
Naposledy upravil(a) Petrpes dne 24.7.2014 19:52, celkem upraveno 1 x.
Ale kromě důvodu, že za to může zřejmě rodiště nynějšího pana primátora, zde ještě nezazněl řádný důvodPetrpes píše:V tomhle městě vedeném horolezcem a později vidlákem z Holómóca je možné všechno
Takže - může být skutečně osmiboký sloup dražší než standardní? Mimochodem - napakování asi neobstojí, neboť uznejme - pokud vyrábím sloupy, asi pro více zákazníků a ne pouze jeden typ. Sloupy nejsou mastodonty, protože nemají vlastní "unikátní" technologii.
Dnes začala rekonstrukce vjezdové koleje do smyčky Radošovická v ulici V Korytech.
http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/Rekon ... _Korytech/
http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/Rekon ... _Korytech/
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle městě vedeném horolezcem a později vidlákem z Holómóca je možné všechno