Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 07.12.2014 16:14
Petrpes píše:Ty řešíš s OO fořtí veselou reklamu na tlačítka?

Nikoliv - resim obsah SPP, ktere se za poslednich 6let mnohokrat novelizovaly, ale mnou uvedene upresneni dosavadniho dost nejasneho (casove) pokynu jaksi OO (napr. pres PEK = provozne ekonomickou komisi) neprosadily.
gabuliatko píše:MM-Mikulovsky píše:PS: Ovšem dávání znamení o výstupu s kočárkem až po otevření dveří je již v rozporu s uvedenou částí SPP!
Hele za kým půjde když mamina nezazvoní a Ty ji zavřeš (přivřeš)?
Je to myšleno tak, že je povinnost dát znamení o výstupu s kočárkem nebo je to tak že mamina aby byla v klidu že ji nezavřeš tak dá znamení že chce vystupovat?
Já že jednou než mý 2 slečny (tehdy asi 3 letý) slezly ze schodů tak se zavíralo. Ono je to někdy těžký na obou stranách.
uvedomujes si vubec co zpusobuje (mimo skodovacke tramvaje) davani znameni pri otevrenych dverich?
Prece vystrahu zavirani dveri = dotycny opozdily signalizujici i ostatni cestujici maji v dany moment ridice minimalne za hulvata!
modroko píše:Můžeš být rád že ti mamina to znamení vůbec stiskne, dost často se mi stává že vím že tam mám kočárek ale jaksi už mi zapomene dát info že chce ven a pak když už chci zavírat vidím jak vystrkuje přední

kolečka od kočárku ze dveří...
Tobe se asi jeste nikdy po projeti 3, 4 krizovatek nepodarilo zapomenout na oznameny vystup kocarku a tento i pres to oznsmeni skripnout do dveri
-
gabuliatko
- Uživatel
Příspěvek
od gabuliatko » 07.12.2014 10:11
MM-Mikulovsky píše:PS: Ovšem dávání znamení o výstupu s kočárkem až po otevření dveří je již v rozporu s uvedenou částí SPP!
Hele za kým půjde když mamina nezazvoní a Ty ji zavřeš (přivřeš)?
Je to myšleno tak, že je povinnost dát znamení o výstupu s kočárkem nebo je to tak že mamina aby byla v klidu že ji nezavřeš tak dá znamení že chce vystupovat?
Já že jednou než mý 2 slečny (tehdy asi 3 letý) slezly ze schodů tak se zavíralo. Ono je to někdy těžký na obou stranách.
-
Petrpes
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petrpes » 07.12.2014 9:35
Ty řešíš s OO fořtí veselou reklamu na tlačítka?

-
modroko
- Uživatel
Příspěvek
od modroko » 07.12.2014 9:30
Můžeš být rád že ti mamina to znamení vůbec stiskne, dost často se mi stává že vím že tam mám kočárek ale jaksi už mi zapomene dát info že chce ven a pak když už chci zavírat vidím jak vystrkuje přední kolečka od kočárku ze dveří...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 07.12.2014 8:39
Petrpes píše:NJN, MMM nemá FB a nerozumí legraci... Možná rozumí srandě, ale víte kde je sranda?
MMM skutečně nemá FB a tušil, že jeho zdroj/kolega to viděl někde tam, ale bližší info již nevěděl = ptal jsem se, kdo má bližší informace.
Dle mne z diskuzí je jasné, že jde o srandu, jen
musím souhlasit s (tam uvedeným) tvrzením, že dávání znamení o výstupu s kočárkem ihned po výjezdu z předchozí zastávky je v souladu s SPP - tam je totiž určitě :7.1 Přeprava dětských kočárků, odst. 4 píše:... Výstup s dětským kočárkem je cestující povinen
včas signalizovat řidiči stisknutím tlačítka se symbolem kočárku nebo dvojím stisknutím tlačítka „Znamení křidiči“.
už jsem na to určitě opakovaně upozorňoval OO, ale nic se neděje.
PS: Ovšem dávání znamení o výstupu s kočárkem až po otevření dveří je již v rozporu s uvedenou částí SPP!
Dle mne zvýrazněné slovo má být nahrazeno jasnou/nerozporovatelně přesnou formulací "před zastavením vozidla v zastávce".
-
Petrpes
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petrpes » 07.12.2014 1:08
NJN, MMM nemá FB a nerozumí legraci... Možná rozumí srandě, ale víte kde je sranda?
-
gabuliatko
- Uživatel
Příspěvek
od gabuliatko » 06.12.2014 23:28
Chlapci, stejně tak mohu nadávat na to, že jsou šefci co ručně hlásí pozdě (tram v zastávce, dveře otevřeny).
Jak má substrát chudák vědět, že stisk DVC ještě v zastávce znamená znovuotevření dveří. Nikdy se do času nečekalo, nikdy tramvaje automat neměly a u 15T jej většina šefců nepoužívá. A myslím že když to jednou udělá a dveře se otevřou, tak mu to docvakne a bude poučen. A čistě mezi námi mít čudl zastávka na znamení enem na dveřích taky není vrchol komfortu.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 06.12.2014 19:10
ElWapp píše:Poučka je IMHO v pořádku, lidi mají v hlavě mozek a rychle zjistí, kdy už můžou tlačítko stisknout. Je správně, že nebudou čekat do poslední chvíle před zastávku, aby pak tramvaj nemusela bržděním rvát koleje.
- poučka určitě není v pořádku (správný orientační moment rozhodně nemá být zavření dveří, ale rozjetí vozidla/jeho vyjetí z předchozí zastávky či při nezastavení v ní, tak projetí jí)
- takřka denně sleduji slepou stádovitost lidí = jejich nepoužívání zmíněného orgánu
Ovšem zároveň by byla vhodná poučka o dávání znamení výstupu s kočárkem = žádosti o delší stanicování před zastavením v příslušné zastávce.
-
ElWapp
- Uživatel
Příspěvek
od ElWapp » 06.12.2014 18:49
Poučka je IMHO v pořádku, lidi mají v hlavě mozek a rychle zjistí, kdy už můžou tlačítko stisknout. Je správně, že nebudou čekat do poslední chvíle před zastávku, aby pak tramvaj nemusela bržděním rvát koleje.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 06.12.2014 17:35
Asi to dám sem:
Jeden kolega mi dnes říkal, že
někde asi na fejsu viděl nějakou poučku pro cestující ve významu/znění:
"Kdy je pravý čas zmáčknout tlačítko dveří? Ihned po jejich zavření!"
no potěš koště!
- Sice už mne osobně před lety přešlo znovu otevírání dveří "zaspávajícím" cestujícím žádostivých pozdního výstupu - páč razím heslo "Když kdokoliv něco chce, tak proto musí také něco udělat a to zavčas!"
-
Ovšem to si můžu automatické zavírání dveří rovnou strčit do
, protože při jeho použití zmáčknutí tlačítka (tzv. předvolby) dveří se mi tyto ihned znovu otevřou = ze zastávky se nerozjedu, páč při otevřených dveřích je správně blokována jízda!
Neviděl výše uvedenou, dle mne zcela chybnou, poučku někdo někde (a kde) či ví někdo kdo jí zveřejnil - ať mu to můžeme "omlátit o hlavu"?
-
kruťák
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od kruťák » 01.12.2014 19:47
P_V píše:Firefox se neustále vyvíjí a vylepšuje
Ale zároveň má vyšší nároky na HW. Já bych řekl, že to prostě ten komp nestíhá vypočítávat. Novější mají lepší procesor, tak to stíhaj.
Pokud to jsou flash objekty, tak se neni čemu divit, s těma maj problémy i běžný kancelářský šunky. Nebo to nějaký odvážlivec nakreslil a nastyloval v pure HTML plus něco málo javascriptu?
Mosquit píše:"server", generující HTML
Věděl bys podrobnosti, na čem to tam běží? Předpokládám, že Linux - LAMP a generování pomocí PHP.
-
P_V
- Uživatel
Příspěvek
od P_V » 01.12.2014 19:06
martin8211 píše:V nových SORech už jsou ale obrazovky krásně plynulé.
Asi novější verze FF, nebo novější ovladače grafiky s akcelerací

Firefox se neustále vyvíjí a vylepšuje, tak možná že pouhá aktualizace by urychlila i starší infosystémy.
-
martin8211
- Uživatel
Příspěvek
od martin8211 » 01.12.2014 18:59
V nových SORech už jsou ale obrazovky krásně plynulé.
-
Mosquit
- Uživatel
Příspěvek
od Mosquit » 01.12.2014 18:29
kruťák píše: Mě zarazil ten fakt, že to informační prostředí neni program, ale obyčejná webová stránka zobrazená ve Firefoxu)
To je docela častá věc. Někde ve voze je umístěn "server", generující HTML, a prohlížeče se na něj normálně připojí a jen to zobrazují ve fullscreenu. Někde to běží na Win ( i internet explorer), někde na Linuxu.